Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 29

• 64 978
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Bарна, морето, сините вълни

Скара от ММ - кебапчета, свински пържоли, пилешко филе, пилешки крила, свински и пилешки шишчета с гъби, пипер и лук

От мен паниран патладжан с пармезан на фурна и чеснов сос с домашна майонеза и цедено мляко. Най-важното дегустаторче го одобри, още горещ бързаше, да не го изядем ние. Grinning

Скрит текст:

Пия бира в по-малка чаша, за да мога да си сипя повече пъти. Stuck Out Tongue Winking Eye

Ето ги и патладжанчетата от село

# 541
# 542
Gray, само това ли е морков, краставици , кисело мляко за разядката? Изглежда ми вкусно 😊

Скрит текст:
Моркови, краставици, кисело мляко и майонеза. Сол, чесън, копър, орехи по желание. Като морковите леко се сотират.

И за да не е спам
Милинки

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 03:52 от ۵ Gray. ۵

# 543
  • там където има винаги вятър
Картофени кюфтета:

Пилешки гърди панирани с корнфлейкс - от мексиканската седмица на Л. Не се одобриха от People Girl защото бяха лютички. А соса към тях, още повече.

# 544
  • София/Испания
janetaes
душко, казвай тоя разкош как го правиш, че "пометнах"!
Баницата се прави много лесно
Взимам печени кори на сач от Кауфланд. Всяка кора се маже с малко мазнина и се поръсва със сирене
Върху него се ръси смес от 4 яйца,кисело мляко и малко балпулвер
Пече се и когато е опечена, се обръща върху 3 купички.
Важно е тавата да не е с незалепващо покритие

# 545
# 546
# 547

Тортичка с ягодкки и маскарпоне

# 548
За следобедна закуска
Бързи мекици и диня

# 549
Преди доста години имаше едно кулинарно предаване "От нищо,нещо". Гостуваха хора с различни професии и приготвяха свои любими рецепти. Тогава често приготвях едно от ястията, после ни поомръзна и отдавна не бях го готвила. Тези дни се сетих за него - "Брашовско свинско печено".

И още от изминалите дни - таратор и пълнени чушки с яйца и сирене

За бърза вечеря през седмицата - фузили

Пържена цаца с пържени картофи, варен свински език

Щрудел

Хубава вечер! 🌹

# 550
Леле, ама верно си Фортуна! Кога ги надипли тия всичките вкусотии? Подскажи, моля те, рецептата на това Брашовско свинско печено. Май съм го чувала, но нещо не загрявам.......

# 551
Не издържах ! Направих си и аз баница. И за по - лесно Simple Smile си разточих сама корите.

# 552
Леле, ама верно си Фортуна! Кога ги надипли тия всичките вкусотии? Подскажи, моля те, рецептата на това Брашовско свинско печено. Май съм го чувала, но нещо не загрявам.......
Брашовско свинско печено - свинско месо на жулиени се запържва в олио. Подправя се с пасирани скилидки чесън, сол, майорана и черен пипер (нямам майорана и сложих малко риган и мащерка). Изсипва се в дълбока тенджера. Изпържват се картофи, слагат се върху месото , захлупва се тенджерата и се разтръсква няколко пъти. Това е . Да ви е сладко!

# 553
Мусака , правя за 3ти път за 2 години сигурно, дано тоя път е успешен и ММ да я хареса. Таратора е ясен, аз пък я обичам само с кисело мляко 😊

# 554
Чета ви непрекъснато но едва вчера се осмелих да ви пиша днес пиле с ориз,пържени тиквички и хапки пилешки.На тази жега вече се чудя непрекъснато какво да е.

Общи условия

Активация на акаунт