Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 45

• 33 869
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
Жители на столичният квартал "Манастирски ливади - изток" днес излязоха на протестно шествие, съобщи bTV.

Хората искат да изкажат недоволството си от инфраструктурата в района.

Протестът започна пред блока на столичният кмет Йорданка Фандъкова с викове "Оставка".

https://www.dnes.bg/sofia/2020/07/26/protest-v-kv-manastirski-li … i-bulevard.457816

# 511
Някакъв в коментарите каза че  Манастирски ливади, Витоша, Малинова долина и Кръстова вада са построени върху тресавище и скоро всичко ще потъне под земята, барабар с алчните им обитатели наводнили София и че в Манастирски Ливади били живяли само селяни ?

# 512
Те коментарите къртят от простотия и злоба.

# 513
По принцип може да се строи върху всичко - и върху пясък, и върху мочурища. Въпрос на изчисления и вземане на мерки. Предполагам, че са взети такива и нищо няма да потъне или падне, но виж проблемите с хидроизолацията, и от там с наводняването на мазета и гаражи, си е доста вероятно.

# 514
Имам преки наблюдения върху  подземни гаражи в 2 различни блока- белези от влага няма, а са над 10 годишни

# 515
  Ми супер. Това значи, че или няма води, или има много добра хидроизолация. Аз иначе знам за наводняващи се блокове.

# 516
Колкото и да звучи идеалистично, аз все пак да попитам - А биха ли разрешили да се строи на терени, които не стават за строеж, или стават само за някакви ниски сгради и при определени други условия?

До нас в центъра, зад обсъжданата градинка срещу СМГ, понеже е нанадолно и е с високи подпочвени води по принцип, като строиха една голяма кооперация с няколко секции, нон-стоп имаше помпа, която изпомпваше водата. Предполагам, че и в завършен вид има помпа, която изпомпва, защото на минусово (поне едно) ниво, си има гаражи, мазета, паркоместа. Та си има начини, въпрос на технология и пари да се направи.

# 517
След като се построи, ще трябва да се поддържа, т.е. обитателите да дават някакви пари за поддръжка. В нашия квартал има една сграда на превъзходно място, в чиито мазета по думите на обитателите обаче може да се въди риба, защото вече никой не поддържа помпата.

# 518
  • sofia
28 % от апартаментите в София са празни.Добра тема за разговор.Хората купуват да изкарат 4-5% доходност от наеми ,но скоро това ще секне с предвид голямото предлагане.Скоро в Люлин една гарсониера се даваше за 300 лв.

# 519
Новата мода с подземни гаражи и мазета в райони с високи подпочвени води не е оптимална. Има сгради без мазета и подземни гаражи в райони с високи подпочвени води и никога не са имали проблеми с наводнявания! Някой нагоре го спомена, стига да са взети мерки не е проблем.

# 520
28 % от апартаментите в София са празни.Добра тема за разговор.Хората купуват да изкарат 4-5% доходност от наеми ,но скоро това ще секне с предвид голямото предлагане.Скоро в Люлин една гарсониера се даваше за 300 лв.
Не ме разбирай погрешно, не се заяждам ,но откъде идва тази статистика? Толкова жилища се дават под наем или Airbnb без договор или регистрация на обитателите.

# 521
За мода не знам, но знам за няколко жилища с постоянно пълни с вода мазета и асансьорни шахти. Плащат си регулярно на някакви хора да им изгрибат водата от шахтите, а мазетата им са неизползваеми.По големият проблем според мен е че през ревизионните шахти на фекалните тръби се издигат нечистотии. Имам приятелка в такъв блок и ми казва че когато спадне водата ходят по тухли и дъски. Цяла чисто нова сграда стои непродадена точно поради този проблем.Аз лично никога не бих купила жилище в сграда с подгизнали мазета.Това с подземните води е коварна работа, на село нямаме мазе поради тази причина.Обаче понякога гаража ни се пълни незнайно от къде с цяла педя вода. Къщата макар и с близо 50 см над кота нула, също е с компроментирани от капилярната влага стени и основи. Виждала съм в Германия как строят подземни гаражи на дъното на които бълбукат извори и има малки езера, не знам каква технология и каптажи ползват но успяват да я озаптят водата. Ние не знам дали имаме такива технологии, не съм запозната.

# 522
Имам преки наблюдения върху  подземни гаражи в 2 различни блока- белези от влага няма, а са над 10 годишни

Радвай се, аз имам преки наблюдения върху 2-3 блока с постоянно наводнени мазета в Манастирски.

Приятелка купи на Луи Айер, всяка година им изпомпват мазетата, а преди 2-3 седмици дъждът не ги пожали, ма тоя път и гаражите плуваха. Част от подземните гаражи на Елизиум комплекса малко по-нагоре и те бяха пълни. Нашата офис сграда е от другата страна на България, пак след дъжда гаражът беше под вода... Масово е това в Манастирски.

# 523
  • София
Нормално е - водата слиза от Витоша. При топене на снеговете и обилни валежи земите там винаги са били мочурливи. Имах съученички в къщета над сегашния мол Парадайс - редовно ги отводняваха от ГЗ. Дойде демокрацията,  осребриха съборетините. Не случайно си поискаха обезщетение от инеститора във вече построени другаде сгради.

# 524
  • sofia
Не ме разбирай погрешно, не се заяждам ,но откъде идва тази статистика? Толкова жилища се дават под наем или Airbnb без договор или регистрация на обитателите.
Ето https://www.bloombergtv.bg/a/20-klub-investor/80037-ekspert-tsen … e-izklyuchen-rast
Не го измислям аз.Брокер на имоти анализира имотният пазар в момента.Ако внимателно се изгледа ,споменава се доста празни апартаменти и дори за празни квартали в скоро време.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 07:44 от nati67

Общи условия

Активация на акаунт