Семейството или родителите?

• 20 416
  • 612
  •   1
Отговори
# 390
Изпуснала съм го. Тя каза, че са отделно от свекърите, затова съм останала с впечатление, че са на етажа на братовчедката и ще го купуват. Тая къща е егати прогимназията.
Обаче ако не са на етажа на братовчедката, но все пак ще изплащат дял, на мен ми изниква въпросът чий е този дял? На кого ще плащат вече разбрах.

# 391
То пък защото не може да е една цялост къщата и идеална част не определя помещения  и отделения.И те едва ли са знаели като се нанасят ,че не е уредено наследството. И сякаш е новост родители да отделят едното дете, да му дадат имот, но на другото да не са оправили документи. На това при което живеят не оправят ,то по презумпция си е у дома.
Големи следователи сте.
Просто има идеална част дял, според мен от свекърите не са очаквали да платят, но с идване на младите се усещат, че има кой  и действат.
Напълно е неделима, според мен.Пък дори да е техният етаж определен или удобен за лелята и наследници(може неслучайно наследници да атакуват ,лелята да е  решила отношенията и да не иска), те  са решили да го изплатят, с надеждата, че и останалата част един ден ще е на сина ,никой не е занесъл нещо отвъд.
И не в това им е проблемът, а в апатията, безотговорността, и надеждата на свекърите , евентуално ,че  ще плащат и  на тях. Колко му е на някой да види, че друг е  добре и  да реши, че е много добре и може да го скуби ,  все пак родили и отгледали син ,да почва да ги гледа.
А те сега прохождат и  правят собствени планове  и имат мечти.
Ама ходили тук -там ,значи имат.Ще ми живеят те в разкош и няма да дават...
Няма лошо ,авторката каза, че е гледала родители, именно защото сериозно болни родители, вижда че има разлика.
Абстрахирайте се от себе си ,вникнете в проблема на другия, повикайте опита си в живота и  тогава пишете.
И ако Ема ли беше и давала, не вървам да не съжалява и да е с лека ръка.Не вярвам, че са и оставили неуредени отношения  и сметки, че са били безотговорни  и нищо не е получила насреща.Защото тези точно нищо получават .А, забравих ,дългове все пак има , нещо си  е...

# 392

И ако Ема ли беше и давала, не вървам да не съжалява и да е с лека ръка.Не вярвам, че са и оставили неуредени отношения  и сметки, че са били безотговорни  и нищо не е получила насреща.Защото тези точно нищо получават .А, забравих ,дългове все пак има , нещо си  е...

Какво смяташ, че съм получила от свекърите ми или са ми оставили?... Да не мислиш, че са ми плащали по тарифа за водене на лекар, за обгрижване и пр. или че съм се грижила за тях от меркантилност?...
Оставам изненадана от броя на хората, които не са виждали най-нормалните човешки отношения - деца да полагат грижи за родителите си без да искат нищо насреща.

# 393
... А те сега прохождат и  правят собствени планове  и имат мечти.
Боряна, хайде престани да се престараваш с умилността, моля те!
Планове имали, мечти имали...
Всички ги имат, и млади и стари!
За няколко пършиви месеца е цялата истерия и драма.
Ами ако беше обратното положение - младите остават без работа, без пари и неоправени задължения, а възрастните имат. А!? Дали тогава на някой тук щеше дори да му мине през ума мисълта да ги упреква в използвачество и мързел. Или да ги ругае, че са закъсали, и разнася по форумите! Възрастните щяха да поемат тихомълком издръжката на всички, докато "децата" си стъпят на краката, че и след това... Без истерии, без скандали и без разваляне на отношенията. Ама викате, то това си им е дълг на родителите! Пък на децата (особено на снахата) да им се свиди хлябът за майката и бащата е в реда на нещата.
Чак паметник ще им издигнем на принципните млади!

# 394
Е, оляхте се, ще каже човек, че тия млади в копанка поднасят някаква помия на старите, пък старите гладни, болни, боси, без къща и не смеят завалиите лев за леб да поискат.
Грижа е едно, тука е съвсем друга ситуацията.

# 395
Може би доброто си име, на достойни хора дето са се отнасяли с обич и грижа за теб.Може да си ги гледала                                                                                                                                                       и давала, но преди това, както се надявам  и аз да съм,са дали всичко за теб.когато ти дадат всичко са дали много.                                                                                                                                       
Не знам какво си получила.Ти знаеш. Но имам чувството че го отчиташ като грешно , не си признаваш само.
Птица ,какво са ти направили тези млади та си толкова остра не знам.
Знам аз какво съм давала и какво получила.
Упреци, използване, мачкане,.А съм мислила, че всички са човечни  и давала всичко, което е грешка ,но го отчитам сега.
Ако са живели с общи сметки е  нормално да поемат трудния момент.Ама не е от месеци щом заемът е от години неизплатен.Такива безотговорни са явно, консуматори, има ги в реала.
Престанете вече и авторката да пише на модератор или в темата към тях да заключат. Имам чувството че ви кефи да мачкате ,да злобеете.Като сте се минали да не сте сами,да има и други като вас.
Хващате се за една дума и не виждате цялата картина.
Нека вашите деца да ви гледат ,нищо против, пък вземайте и заеми да ви плащат.Искайте и за ядене.Да ви заобичат и помнят с добро.

# 396
Боряна, прехвърляш някакви твои отношения със свекърите и роднините на мъжа ти към форума. Бях в много добри отношения със свекърите ми, бяха чудесни хора и по никакъв начин не съжалявам за добрите ни отношения или за грижите по тях. Даже ми се струва необяснимо кое във всички мои досегашни постове може да наведе когото и да е на мисълта, че съжалявам за грижите, които аз и мъжът ми сме полагали за неговите родители.
Чакай да те изненадам - в момента полагаме грижи за майка ми - засега предимно финансови. И представи си - мъжът ми няма да получи нищо от нея Grinning Не се грижим за родителите си или на другия, понеже чакаме наследство. Не вярвам, че някой ще разбере, ако досега не е успял, но все пак да кажа...
ОМГ, та ние се грижихме за тъщата на най-добрия му приятел, докато той беше извън страната - в замяна получихме само признателност... Представям си как хорта не вярват, като четат, че някой се е грижил за друг без нищо материално насреща.

Скрит текст:
Може би доброто си име, на достойни хора дето са се отнасяли с обич и грижа за теб.Може да си ги гледала                                                                                                                                                       и давала, но преди това, както се надявам  и аз да съм,са дали всичко за теб.когато ти дадат всичко са дали много.                                                                                                                                       
Не знам какво си получила.Ти знаеш. Но имам чувството че го отчиташ като грешно , не си признаваш само.
Птица ,какво са ти направили тези млади та си толкова остра не знам.
Знам аз какво съм давала и какво получила.
Упреци, използване, мачкане,.А съм мислила, че всички са човечни  и давала всичко, което е грешка ,но го отчитам сега.
Скрит текст:
Ако са живели с общи сметки е  нормално да поемат трудния момент.Ама не е от месеци щом заемът е от години неизплатен.Такива безотговорни са явно, консуматори, има ги в реала.
Престанете вече и авторката да пише на модератор или в темата към тях да заключат. Имам чувството че ви кефи да мачкате ,да злобеете.Като сте се минали да не сте сами,да има и други като вас.
Хващате се за една дума и не виждате цялата картина.
Нека вашите деца да ви гледат ,нищо против, пък вземайте и заеми да ви плащат.Искайте и за ядене.Да ви заобичат и помнят с добро.

Това дава обяснение защо не разбираш написаното от мен. Не успяваш да се откъснеш от личното си огорчение.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 20:54 от EmmaT

# 397
  • В.Търново
Потресена съм от разказаното / към авторката се обръщам/ . Никога не бих се съгласила на такъв вариант. Представи си, ако забременееш и ви се роди дете и този сценарий продължи или се възобнови, ако е спрял преди това....
Даже си мисля, че си прекалено дипломатична и тактична, всичко си има граници.

# 398
Ако може без свободни съчинения. Чуждата част от имота е свободна и винаги е била такава! Никой не използва чуждо имущество! Абе тука роман можете да напишете и невинен в затвора да вкарате..

Е, къде живеете тогава наистина, след като е в къщата на свекървата? И хем отделен ток ползвате, хем не се засичате? Вярно, много етажи трябва да са, щом в частта от къщата на свекървата има повече от един електромер и явно повече от един вход. Нещо много се обърка, наистина.

Ако ползвате етажа на братовчедката, редно е да поемате местните данъци и такси, щом дори наем не плащате. Ако живеете при свекърва ви в нейната част, без нарм, 2 години, да мрънкаш за неплатен данък същи не ти прави чест, нито за няколко месеца подпомагане.

В крайна сметка чий данък не е платен? На цялата къща, на частта на братовчедката или частта на свекървата?

Идеята на изплащането на дяловата част на братовчедка му е и имота да се прехвърли на негово име в този момент. Рискът е за мен, защото ще изплащам имот, в който няма да имам дял, но не съм чак такъв материалист.. Sad

Ти как точно си ги представяш прехвърлянето? Това си е чисто и просто покупко-продажба. Кое те спира да имаш дял? Ако искаш и цялата част на братовчедката можеш да купиш само ти, това не е наследство на приятеля ти. С толкова етажи и електромери, сумата сигурно е достатъчно голяма, че да трябва да мине по банков път. Да си знаеш за последващите съчинения  И да не забравите да си вземете бележчица от данъчното при продажбата, че нямате задължения, ще ви трябва. За да я дадат, ще трябва да се платят всички данъци, де, така че може да почваш да плащаш поне за времето, в което си живяла там.

Този прохождащ бизнес наистина ли толкова гладко върви, че да можеш по всяко време да хукнеш от извън София в София да караш свекървата? Значи имаш клиенти, работа, пушек се вдига, ама няма проблеми, не си на договор, взимаш си чантичката и готово.

А майка ти, дето от осми клас се налагало ти да полагаш грижи за нея и баща ти, се влошава дори, но няма проблеми, важното е да ходим да живеем извън града, защото има двор и кученце.

# 399
  • София
Тия горещини не прощават, ей!

Ще каже човек, че ти е задигнала чеиза от мама!

# 400
Тия горещини не прощават, ей!

Ще каже човек, че ти е задигнала чеиза от мама!

Ама как позна само. Давах ѝ насоки за повече автентичност на драмата. Иначе филмът често го гледаме - успешна бизнесдама, осигурена от родителите си, имоти, неприятна свекърва, репродуктивни проблеми...

# 401
Успешна, успешна, и като започне за им брои кюфтетата... сценарият рязко губи автентичност...

# 402
Даже един автентичен мускул няма в тазгодишната лятна версия. Язък!

# 403
  • Най-красивата страна
Авторката смята,че е нормално да изплаща имот от който тя няма да има дял.
Не мога да повярвам,че  е истина.
Това е невероятна глупост..
Пързалка е темата..

# 404
Да, зле измислено - ще изплаща имот, в който няма дял, но е принципна и няма да плати заем от 1500 лв.

Общи условия

Активация на акаунт