Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 179 484
  • 1 669
  •   1
Отговори
# 1 635
  • Melmak
Добре де, ама какво значи high risk? Смисъл.. ако имам такъв риск какво да правя? Да мисля за прекъсване на бременността ли?

Аз също гледах тях сега, като лаб, но не съм решила още къде. И другите лаборатории ли са с такъв low/high медод на отбелязване? Или в проценти?

# 1 636
High risk означава, че има нужда по-нататъшни изследвания, които да потвърдят или отхвърлят - хорионбиопсия, амниоцентеза, фетални морфологии. Все пак тези тестове са скрининг, не диагностика.

# 1 637
То и назад доста беше коментирано, че как си го изписват зависи от лабораторията, high risk, positive, че зад тях стои един и същ резултат. И жената от Cells в последствие като я попитах ми каза, че е едно и също и ако излезе висок риск се прави амниоцентеза и се взема решение.
Ето как е тестът на Cells

# 1 638
  • Melmak
Знаете ли цената на  niptify?
Благодаря за отговорите?

# 1 639
Мисля, че все още е 1350лв, освен ако не са забравили да обновят сайта.

# 1 640
  • 🌊
1350 лева е, правих го преди месец. Останах страшно доволна от отношението, дори подраниха с резултатите.

# 1 641
Аз правих NIFTY pro , 1300лв беше миналата година, абсолютно точно и вярно си излезна пола и останалите неща, излезна бързо, пуснах го в четвъртък, в петък другата седмица беше готов, изпратени на имейл и обаждане по телефон, изследването се изпращаше в Дания тогава на този тест.
Направих си и БХС и 3те ФМ, всичко беше потвърдено и от тях.
Мотото на мечо Пух, колкото повече-толкова повече 😂

# 1 642
Аз също пусках Niptify, но казаха че от септември вече ще е 2000, а не 1350. Не разбрах от коя дата обаче. Гледам, че на сайта още е старата цена, така че явно още е на промоция

# 1 643
Току-що говорих със Cell Genetics София и цената е 1350.

Относно high/low risk - има си и графа с интерпретация на резултата и там съвсем ясно си пише дали има находка или не, а ако има, ще ви звъннат да обяснят подробно.

Прочетете какво е НПГТ, вижте какво пише в отделните сайтове на тестовете/лабораториите, ако имате въпроси, звъннете им, всички имат телефони или мейли…

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 15:57 от Moderator (Nikol)

# 1 644
Аз правих Niptify в 10г.с+0 дни, резултатите излезнаха за седмица (вчера). От отношението също съм много доволна. Реално малко след 14ч ги качиха в сайта и по-късно ми се обадиха от Cell Genetics, за да кажат, че всичко е наред и дали имам нужда от разясняване на нещо. Ето така изглеждат, като имат и превод на Български:

# 1 645
Аз правих Vision+. Няма high risk/low risk, а detected/not detected там. Дадох кръв в петък, резултатът беше готов на следващия четвъртък - обадиха се преди обяд. Имайте предвид, че пренаталният тест също не е със 100% сигурност. Да мислите за прекъсване на бременност, пази,Боже, ако в теста пише high risk, е несериозно. Обсъжда се с лекар,правят се допълнителни тестове и изследвания и чак тогава се взима решение/дано не се налага на никого/.
MmeBovari, пропуснала съм защо искаш да правиш 2 пренатални?

# 1 646
MmeBovari, който и тест да избереш все тая. Стига да е основния пакет е достоверен.
Всичко извън основния пакет е тото дали ще уцелят нещо.
Отиди на всички морфологии за да ти е по-сигурно. Два теста е загуба на пари.

# 1 647
Ще напиша кратката история, защото е много дълго.
Накратко: имам спонтанно забременяване. Преди това, години наред инвитро и генетични изследвания на ембриони (някои излизаха с малформации). Затова ми е важно да пусна на 2 различни места - ако нещо има, да се види.
Наясно съм, че не дават 100% достоверност.
Наясно съм, че ако излезе нещо се правят доп.тестове и т.н. 

Тъй като предната ми бременност е след инвитро, ембрионът беше тестван преди трансфер. Т.е. аз този вид тест (пренатален) не съм правила по време на бременност както и БХС. Фетални морфологии съм правила.

# 1 648
MmeBovari, личното ми мнение е, че няма смисъл да правиш 2 пренатални в 2 различни лаборатории. Имай предвид, че за "по-известните" синдроми си има и ехографски признаци/находки. Другото, както и момичетата преди мен писаха, е скрининг, и няма 100% достоверност. Моята лекарка, която ми прави ФМ, също потвърди, че колкото по-обширен е пакетът, толкова по-голям е % печалба, който ще получи съответният представител, но спада % за точно "познаване" на всичко, което е описано, че се изследва. Когато аз правих, ме посъветва щом все пак съм решила, да избера пакет, включващ синдром на Ди Джорджи/мисля, че го бях писала/, защото за този синдром по-трудно понякога се виждат признаци на ехографа. Ако все пак твърдо си решила, че 2 прентални ще ти "купят" спокойствие - давай. В крайна сметка най-важно е да сме спокойни в този период. При мен нямаше признаци, нямах препоръки да правя пренатест, но имахме възможност и решихме да го направим за наше спокойствие. Това няма цена.

# 1 649
  • Melmak
Коментарът явно беше насочен към мен, не разбирам защо така грубо трябва да ми се обясни да не избирам тест чрез Бг мама. На дали това правя…

Общи условия

Активация на акаунт