Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 852
  • 1 683
  •   2
Отговори
# 1 650
Съчувствам Ви, защото и аз минах през същия страх.  Ако  имате кариотип и микроделеции, единствено Даун е рисков.  Инвитрото елиминира естественият подбор, който почти  не позволява да се развие дефектен плод, освен ако няма генетична предопределеност (с малки изключения) . Доверете се на тялото си.
Аз например бях на  2 прегледа за ранна ФМ, понеже така се чувствах по-застрахована, то се оказа, че и БХС излезна с нисък риск. Няма смисъл от 2 пренатални, но най-важно е на Вас какво Ви носи спокойствие.

Ще напиша кратката история, защото е много дълго.
Накратко: имам спонтанно забременяване. Преди това, години наред инвитро и генетични изследвания на ембриони (някои излизаха с малформации). Затова ми е важно да пусна на 2 различни места - ако нещо има, да се види.
Наясно съм, че не дават 100% достоверност.
Наясно съм, че ако излезе нещо се правят доп.тестове и т.н.  

Тъй като предната ми бременност е след инвитро, ембрионът беше тестван преди трансфер. Т.е. аз този вид тест (пренатален) не съм правила по време на бременност както и БХС. Фетални морфологии съм правила.

# 1 651
Пускането в 2 лаборатории ще ми даде спокойствието, от което имам нужда, че плодът ще бъде здрав (докато дойде ред за феталните да потвърдят).
Предната ми бременност се следях на всеки 2 седмици на частно. Представете си това колко пари са, но това беше за моето спокойствие, тъй като преди 17г имам спонтанен аборт в 18г.с. - причина така и не се откри.
Ще пусна основните пакети, не мисля за най най разширените, защото дори и при инвитро не ги изследват.

# 1 652
Колкото повече тестове пускаш, толкова по вероятно е да ти излезе нещо фалшиво положително.

# 1 653
MmeBovari, при мен на първа фм, бхс и пренатест всичко беше отлично. На 2ра фм излезе една завишена стойност, която проследихме на 3та фм. На 3тата фм тази стойност беше вече регулирана и в норма,но излязоха необичайни находки, което наложи да правим 4та фм. На 4тата фм се бяха редуцирали находките, но не на 100%. На последния ехограф от миналата седмица все още си стоеше 1 от няколкото първоначално открити и ще се проследи след раждане явно, защото може и да не изчезне преди това. Опитай да се успокоиш, тъй като в хода на бременността може да се появят и изчезнат неща,които на 1 фм и няколко пренатални няма да хванат.

# 1 654
Аз имам две бременности с различни хромозомни аномалии и разбирам притеснението на MmeBovari.
Според мен, направи това, което ще ти донесе спокойствие. Стискам палци всичко да бъде наред. Hug

# 1 655
На мен също моят лекар каза, че трябва да пусна най-базов пакет. Колкото по-базов, толкова по-достоверен е и се намаля шанса за false positive/negative. Държеше и на две конкретни лаборатории, едната от които беше Cell Genetics.
MmeBovari, разбирам те напълно. Миналата година и аз имах негодни ембриони, включително един със синдром на Даун и много се притеснявах. Докторът ни ни увери че пренатален + БХС + ФМ са достатъчни. Обясни ми и за понякога фалшиви генетични аномалии, които излизали при тест на ембриони. Съответно сега съм бременна с нетестван ембрион.
Разбирам те колко се притесняваш. Може да звучи глупаво, но повтаряй си, че всичко е наред, бебето е добре, расте здраво в теб. Стискам палци от сърце всичко да е наред и да имаш лека бременност.

# 1 656
Бременните след инвитро с еуплоден ембрион какво ви съветват докторите? Има ли нужда от пренатален?

# 1 657
  • София
Бременните след инвитро с еуплоден ембрион какво ви съветват докторите? Има ли нужда от пренатален?

На мен две лекарки ми казаха, че пренаталният е излишен, освен ако на ФМ не излезе нещо притеснително.

# 1 658
При изследван ембрион, преди трансфер, ми казаха да не пускам. Само занесох веднъж изследването, да го добавят в досието ми.

# 1 659
Аз съм чела, че има смисъл.  Знам, че ПИД значително намалява риска от трансфер на ембрион с тежка хромозомна аномалия, но не дава пълна гаранция. Вземат се само няколко клетки от трофектодермата и ако ембрионът е мозаичен, резултатът може да не отразява реалното му състояние. Съвременните методи (NGS, array-CGH) са много точни за големи хромозомни аномалии, но не откриват малки мутации или епигенетични дефекти. Затова и след ПИД е необходим стандартен пренатален скрининг по време на бременността. Може при конкретни случаи да няма смисъл, но общите на наблюдения са такива. И все пак не е задължително, всеки сам преценя. При мен пренаталния, заради възрастта беше силно препоръчителен, независимо какъв е ембрионът.

# 1 660
На мен ми казаха на възраст след 35г.да направя пренатален тест, въпреки че ембриончето ми е еуплоидно.

# 1 661
Аз правих veracity в Синево. Доволна съм и резултатът излезе точно когато ми казаха, че ще излезе в лабораторията, също не съм се връщала за повторна проба, но аз правих в 13г.с и фракцията беше добра.
След това, което изчетох за тестовете стигнах до заключението, че са на един и същи принцип, разликите са локацията на лабораторията и разбира се избрания пакет(както и цената, която също се сформира от изброените неща, както и от това дали има посредник, който също има комисионна).
Аз бях избрала пълния пакет и за щастие всичко беше наред. Пожелавам го и на вас, който и да изберете.

Колко време отне за резултатите? И аз пуснах преди 2 дни същия тест и от лабораторията ми казаха, че отнема 13 работни дни за резултат. След това в сайта им прочетох, че се чака 10 работни дни за резултат и тотално се обърках. Благодаря предварително!

# 1 662
Аз правих veracity в Синево. Доволна съм и резултатът излезе точно когато ми казаха, че ще излезе в лабораторията, също не съм се връщала за повторна проба, но аз правих в 13г.с и фракцията беше добра.
След това, което изчетох за тестовете стигнах до заключението, че са на един и същи принцип, разликите са локацията на лабораторията и разбира се избрания пакет(както и цената, която също се сформира от изброените неща, както и от това дали има посредник, който също има комисионна).
Аз бях избрала пълния пакет и за щастие всичко беше наред. Пожелавам го и на вас, който и да изберете.

Колко време отне за резултатите? И аз пуснах преди 2 дни същия тест и от лабораторията ми казаха, че отнема 13 работни дни за резултат. След това в сайта им прочетох, че се чака 10 работни дни за резултат и тотално се обърках. Благодаря предварително!

Излезе на 8 работен ден. От лабораторията в Бургас ми казаха, че по принцип на 10ти работен ден излизат, което е 14 календарни дни, но все пак допълниха, че понякога излизат и по- рано та до проверя на 8ми работен ден. Излязоха някъде около обяд.

# 1 663
Момичета, дали някой има мнения относно НИПТ във Варна, в болница Света Марина?

# 1 664
Момичета, дали някой има мнения относно НИПТ във Варна, в болница Света Марина?
Аз си пусках там, преди мен моя приятелка. Пуснах на 01.09., резултатите ми ги пуснаха на мейл на 10.09. сутринта Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт