Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 107
  • 1 683
  •   1
Отговори
# 1 575
Здравейте!
Някой знае ли дали от Cell genetics отговорят на имейлите? И евентуално дали е в разумен срок?

# 1 576
Аз съм писала след правен тест и ми звъннаха след няма 5-10мин, защото явно ми имаха мейла в системата вече и ми намериха номера.
Иначе най-бързо комуникацията с тях, а и после за стволовите им клетки се води по вайбър.
Аз за пренаталния видях номера на предсавителкта им за града и й писах по вайбър, отговори ми почти веднага, тогава се и уговорихме, а после за въпроси отново там.

# 1 577
Здравейте, на 12.08 си пуснах пренатест на Синево - момичето, което беше там, каза че ги били изпращали в Румъния 🫤🤔 и последно кое е вярното, не е ясно

# 1 578
Здравейте, на 12.08 си пуснах пренатест на Синево - момичето, което беше там, каза че ги били изпращали в Румъния 🫤🤔 и последно кое е вярното, не е ясно
здравейте,изпращат ги в Кипър.Лабораторията там е клoн на немската Medicover.Същи правих тест там и проучих нещата преди това.

# 1 579
здравейте,изпращат ги в Кипър.Лабораторията там е клoн на немската Medicover.Същи правих тест там и проучих нещата преди това.

Помните ли дали ви излязоха по- рано резултатите или си отне 10 работни дни? Аз също пуснах на 12.08 този тест, но съм нетърпелива и проверявам всеки ден.

# 1 580
Системата даваше резултат на 11 работен ден.Бяха готови на 9 работен ден.Всичко да е наред Ви  желая.

# 1 581
Моите си ги правих на 05.06, в резултатите пише, че пробата е получена на 11.06, а резултатите излзоха на 18.06, което си бяха точно 2 седмици. Аз също проверявах всеки ден. 😄

Казаха ми, че пробите се изпращат в четвъртък, ако са дадени по-рано през седмицата, но аз явно изпуснах срока и за това се забавиха.

# 1 582
Здравейте! Бременна съм след инвитро на изследван ембрион и се чудя има ли смисъл да правя пренатест след като ембриончето е минало предимплантационна диагностика. Има ли дами които въпреки ПИД са правили такъв тест и кое Ви накара?

# 1 583
Здравейте! Бременна съм след инвитро на изследван ембрион и се чудя има ли смисъл да правя пренатест след като ембриончето е минало предимплантационна диагностика. Има ли дами които въпреки ПИД са правили такъв тест и кое Ви накара?
Здравей!
Миналият месец родих дъщеричка, която също беше зет с Пид. Аз лично си направих разширен пакет пренатест за мое спокойствие, но не съм правила биохимичен скрининг, реших че от него няма смисъл и бях права. Стриктно си направих и трите фетални морфология, плюс посещение при детски кардиолог след 20 седмица отново за мое спокойствие.

# 1 584
Теоретично има смисъл от NIPT след ПИД, защото ПИД изследва 5-7 клетки от плацентата.
Също така не се връзвайте на тоя филм, че няма смисъл от БХС.
Аз ако не бях послушала тогавашния си лекар *че няма смисъл*, нямаше да чакам до 20та седмица да правя аборт. Отделно, че NIPT беше идеален и не хвана проблема ни.

# 1 585
Чудех се дали да изразя мнение за БХС, но след предния пост се реших- абсолютно с две ръце го подкрепям и ви призовавам и аз да не се отказвате от БХС. Освен,че отчита вероятността за 3те най-чести генетични аномалии, дава информация и за вероятността от развитие на прееклампсия,което също е много важно. Чела съм,че в Майчин дом го правят безплатно.

# 1 586
Точно така - БХС показва рискове за майката и потенциални проблеми с плацентата, все неща, от които има смисъл.

# 1 587
Уау, аз също мислех, че няма смисъл от БХС като се прави  НИПТ. Но лекарят ни каза да пусна и БХС. Сега съм доволна, че го послушах и не си го спестих

hardcandy, много съжалявам, че така се е получило при Вас Sad

# 1 588
Момичета, благодаря за отговорите. В клиниката където ще правя първа фетална си върви с БХС. За пренаталния лекарката ме разубеждава, но вече реших категорично.

# 1 589
И аз правих БХС и  излязох с висок риск на преекламсия. Нямах проблем, но заради тази информация следях кръвното доста често. До край си бях с ниско кръвно. И на мен ми обясняваха след феталната да не пускам НИПТ, но не ги послушах. И следящата ме подкрепи, че заради възрастта да пусна. На 40години бях. Правих си и трите фетални. Но не знам дали пропуснаха на последната фетална да видят, че нещо с плацентата не е наред или след прегледа нещо се случи, но накрая се оказа, че бебето изостава с 3 седмици. За щастие бях в добри ръце и всичко завърши с Happy end. Моята препоръка е да не пропускате третата фетална.

Общи условия

Активация на акаунт