Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 200 311
  • 1 816
  •   2
Отговори
# 1 725
Момичета, може да има вероятност 1% нещо да се случи. Ама като ви се случи на вас е 100%!

# 1 726
Здравейте ! За пренатален тест може ли да ми препоръчате за Варна някой ? 🤔Какво мислите за Vision ?

# 1 727
Правих Панорама. Но впоследствие се наложи повтаряне на теста и го направих в св.Марина. Парите са на половина, изпращат във Франция. А метода, който се използва е същия, който използват и за Vision. В единия случай плащате от 670лв до 900лв (май беше най-скъпия) , а Vision, заради посредници плащате над 1 000лв основния пакет.
За съжаление, ако знаех, директно щях да отида в св.Марина, Варна и там да пусна. Другият плюс е, всичко дойде на емейл. Парите ги нареждате вие по банкова сметка, за болницата мисля беше около 150-180лв (те са включени в крайната цена описана в сайта. Т.е. ако изберете пакет 670лв - от него махате 150/180лв, и остатъка директно превеждате).

# 1 728
Здравейте ,по какво да изберa НИПТ ? Спряла  съм се на NIPTIFY -1350 лв и panorama premium 1600 лв в момента иначе е 1800 лв . Общо взето цените са сходни .
Кой е по добрия вариант ?

# 1 729
Здравейте,
В десета седмица правих пренатален тест в Cell Genetics и всичко излезе нисък риск.
Прървата ми фетална морфология беше на 17.11 и доктора не каза, че има нещо притеснително на база ехографския преглед освен риска ми се прееклампсия. Първата фетална я правих в частна болница, дадох и кръв за БХС, но не са ми дали резултатите все още. Трябвало да отида лично да си ги взема или ги дават на следващ преглед при феталния специалист. Доктора ми каза, че ако има нещо притеснително в кръвните, ще ми звънне.
Минатала седмица бях в Майчин дом за консултация със специалист рискова бременност, който не видя нищо нередно на ехограф, но тъй като имам придружаващи проблеми и риска ми за прееклампсия е по-висок, ми каза да си пусна БХС в лабораторията в Майчин дом, резултати излизали след 3 дни.
Е пуснах си резултатите и освен, че не виждам резултат за риск от прееклампсия, стойностите за синдром на Даун направо ме втрещиха, както и резултата на bCG.
Какво мислите за резултатите? Към датата на изследването съм в 13+4 седмица.

# 1 730
Вярвайте си на пренталния тест. БХС е само статистика, така че не трябва да е фактор при вас. Риск от прееклампсия и аз не виждам да е изследван. Мериха ли си кръвното, когато пускахте изследването. Аз когато си правих БХС ми мериха кръвното два пъти и на двете ръце + кръв.

Здравейте,
В десета седмица правих пренатален тест в Cell Genetics и всичко излезе нисък риск.
Прървата ми фетална морфология беше на 17.11 и доктора не каза, че има нещо притеснително на база ехографския преглед освен риска ми се прееклампсия. Първата фетална я правих в частна болница, дадох и кръв за БХС, но не са ми дали резултатите все още. Трябвало да отида лично да си ги взема или ги дават на следващ преглед при феталния специалист. Доктора ми каза, че ако има нещо притеснително в кръвните, ще ми звънне.
Минатала седмица бях в Майчин дом за консултация със специалист рискова бременност, който не видя нищо нередно на ехограф, но тъй като имам придружаващи проблеми и риска ми за прееклампсия е по-висок, ми каза да си пусна БХС в лабораторията в Майчин дом, резултати излизали след 3 дни.
Е пуснах си резултатите и освен, че не виждам резултат за риск от прееклампсия, стойностите за синдром на Даун направо ме втрещиха, както и резултата на bCG.
Какво мислите за резултатите? Към датата на изследването съм в 13+4 седмица.

# 1 731
Мери ми го доктора в кабинета по три пъти на двете ръце. Не знам защо няма таквоа изследване.

# 1 732
  • Sofia
Мери ми го доктора в кабинета по три пъти на двете ръце. Не знам защо няма таквоа изследване.
Не всяка лаборатория изследва и риск за прееклампсия в БХС.

В Майчин дом имам направени 4 БХС, никога не ми е пускан риск за прееклампсия. Просто такъв им е стандартният БХС.

Иначе когато правих допълнителен БХС на друго място вече ми изчислиха и добавените рискове : за прееклампсия, за ретардация на плода и за преждевременно раждане.

# 1 733
Здравейте! Тези, които сте правели VERAgene в Синево, за колко дни ви беше готов резултата?

# 1 734
Здравейте,

При синдром на изчезващ близнак ми казаха, че пренаталният тест няма да е точен, заради изчезващия близнак. На някой случвало ли се е? След колко време се резорбира изчезващия близнак и кога може да се направи тест, без в кръвта на майката да е останала ДНК от него, така че да се отсее само ДНК на другия? Благодаря

# 1 735
Не знам какъв е този синдром ,но аз имах трансферирани два ембриона. Имало имплантация и на двата ,но се разви само еодиния. Когато се обадих да запазя час за НИПТ ми казаха ,че докато се вижда още другият ,не мога да направя теста и да чакам да изчезне

Здравейте,

При синдром на изчезващ близнак ми казаха, че пренаталният тест няма да е точен, заради изчезващия близнак. На някой случвало ли се е? След колко време се резорбира изчезващия близнак и кога може да се направи тест, без в кръвта на майката да е останала ДНК от него, така че да се отсее само ДНК на другия? Благодаря

# 1 736
Здравейте, бъдещи мами.
Ще бъда по подробна и се надявам да получа разбиране и съвет.
Следя се в гр. Пловдив. Взех резултатите от ранния БХС, които според хората в лабораторията показват нисък риск, единствено ме посъветваха да направя и късен, заради по ниския показател на PAPP.
Но следящият лекар се хвана за PAPP,  който показва вероятност за прееклампсия с напредването на бременността. Директно ми каза да направя пренатален тест, той ще ми каже къде и кой да търся. Аз поисках да направя и късния скрининг и ако излезе висок риск, тогава да правя пренатален. Той започна да ми развива теории за най-лошото възможно развитие на нещата.
Както и да е, вчера ми направи УЗ и днес дадох кръв за късен БХС, като специалистите там отново ми обясниха, че според първия БХС нямам повод за притеснение.
Почувствах се много притисната от следящия за този тест. Смисъл не разбрах има ли медеицинска причина, така да настоява за него или просто иска да си прибере процента.
Днес реших да отида на мнение до друг лекар. Според него резултатите не са ми лоши, но не знае как са направени замерванията на УЗ (не ме изпратиха на специалист, следящият си направи всички измервания). Каза, че за него няма нужда от пренатален тест, но за да се чувствам по спокойна, ако реша да си го направя, където аз си преценя. Имаше оставени различни брошури, каза вземи си разгледай и където искаш може да ги направиш.
И сега се чудя между:
Cellgenetics
Vision
Nifty (за него взимат кръв и във ВМИ на В. Априлов, където правих БХС)

Моля ви за малко насока какво да избера, защото съм объркана. Ще направя теста, защото мухата вече ми е пусната, но със сигурност се замислям да сменя следящия доктор :/

# 1 737
И какво общо има пренаталния тест с прееклампсияна? Не разбирам. Пренаталния тест открива синдроми на плода.

# 1 738
И какво общо има пренаталния тест с прееклампсияна? Не разбирам. Пренаталния тест открива синдроми на плода.

Въпроса е, че и аз не разбрах. Комбинираният риск за Даун ми е 1:30000, възрастовия риск е 1:650. Според хората, които бяха в лабораторията, и доктора който посетих за второ мнение се гледа комбинираният риск. Но следящият доктор каза гледа се възрастовия риск и той не е много нисък.
Някак си не се чувствам сигурна във всичко, което ми изприказва. Още повече че иска да отида при конкретен човек, за конкретен тест.

# 1 739
Май наистина си за смяна на следящ. Не пречи да се направи пренатален, защото едните БХС и фетална не са никакво доказателство за липса на синдром, но риск от преклампсия няма общо с генетичен проблем при плода.

Общи условия

Активация на акаунт