Петокласници 2020/2021

• 43 045
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София
При нас все още не се изнася информация за болните, вие къде я получавате? Приятели споделят за Школо и сайта на училището.
При нас пускат съобщения в Школо всяка неделя с обобщение колко учители/ученици са болни и кои класове са карантинирани.

# 541
  • София/Севлиево
Нашите деца от утре за 3 седмици минават на ДО.Само от 1 до 4 клас остават в училище.

# 542
Нашите деца от утре за 3 седмици минават на ДО.Само от 1 до 4 клас остават в училище.

Това в кой град е?

# 543
Подозирам, че до седмица - две навсякъде ще стане така. В училищата ще останат само децата от начален етап, защото няма кой да ги гледа вкъщи. Ако ги разпуснат и тях, автоматично единият родител трябва да напусне работа (или да работи от вкъщи).

# 544
  • София/Севлиево
София.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 08:13 от Елислава

# 545
  • София
Държавно ли е училището или частно?
И при нас в края на седмицата качват на сайта информация за брой отсъстващи, от тях колко с Ковид и колко карантинирани заради контакт. И това по отделно за ученици и учители. Последната седмица отсъстваха 15 % деца. Няма болни от коронавирус, но има под карантина заради близки. В същото време процентът отсъстващи е висок и никой не знае дали хремата е само хрема.

# 546
  • София/Севлиево
119-то

# 547
  • Някъде там...
При нас пускат бюлетин всеки понеделник в школо - колко ученици, учители и персонал има с положителен тест. Колко има карантинирани, кои класове са под карантина и докога. Има 2 учителя и 1 човек от персонала с положителен тест, ученици няма. Но пък има доста карантинирани ученици, в повечето случаи контактни на близки от семейството.
За отсъствията - и при нас има винаги по някой и друг отсъстващ, но то е и защото оставят децата вкъщи и при лека настинка, за застраховка.
Подозирам, че от понеделник ще сме на ДО, пуснаха ни анкета в школо дали искаме. Какъвто и да е резултата, сигурна съм, че ще ни затворят вкъщи, особено ако броят заразени дневно продължава да расте... Аз определено не искам, децата също. Дълбоко се съмнявам, че няма да е за 2 седмици, а кой знае докога. Баща им няма вариант за хоум офис, аз съм от време на време вкъщи.

malinkap, не са ги публикували още, само отговорите има. Няма и резултати.

# 548
Жабче, има резултати.

# 549
  • София
Това как го тълкувате?
Последно утре присъствено или ДО са?
https://www.24chasa.bg/Media/2020/11/11/0e9c40de-f5bc-4a57-b833-b7f0a6bac936.pdf

# 550
Хвъряме боб и чакаме някой от училището да ни иформира.
Столичния щаб решиха от 6 клас. После министъра на здравеопазванвто включи и 5. Ама директорите да решат дали отговарят на изискванията.
Ама то с тези управници...

# 551
Според мен присъствено... освен, ако не липсват 15% от децата поради ковидоподобни симптоми. Което няма как да го знаем предварително. Мда. Astonished

# 552
Присъствено, уви, нашето училище пусна съобщение, 6 и 7 клас минават на ДО, ние оставаме, аман...

# 553
  • София
Присъствено, уви, нашето училище пусна съобщение, 6 и 7 клас минават на ДО, ние оставаме, аман...
Това беше обаче преди появата на тази заповед според мен. Според тази доколкото прочетох и приятелка тълкува , поредността е следната :
Ако си в район с над 119,9 на 100хил по заболяемост И ако от 4-11.11 е имало над 15% отсъстващи с грипоподобни симптоми, то си на ДО;
Ако някое от горните не е в сила и ако училището не е подало заявление за ЕОСР, то си присъствено.
Тоест ако има повече от 15 процента то и пети клас трябва да са ДО, а тази заповед така да се каже надцаква другата. Аз обаче идея нямам колко са били отсъстващите заради подобни симптоми за да преценя утре дали Елена е на училище или не... Каките също утре са ДО ,защото училището беше подало заявление за ЕОСР до утре включително, но от петък като нищо и те може да са присъствено примерно. Става въпрос за осми клас.

# 554
  • София
Само че решението за преминаване към ОЕСР се взима от министъра на образованието, а такава заповед още няма.
Вместо това, от МОН днес излезе това: http://ruo-sofia-grad.com/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D … 0%B1%D1%80%D0%B0/

Общи условия

Активация на акаунт