Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 юни 2020, 23:51 ч.

Ще ме изпорти ли на шефа?

 • 1 505
 • 26
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Случка от днес в офиса - бяхме аз и двама колеги. Заговорих се с единия, другият си работеше в неговия офис (на 1 стена и 5 метра разстояние). Та казах на този, с когото се заговорих, че си използвам почивните дни, за да си търся нова работа. Той знае, че сегашната ми позиция не ме устройва, но кахърът ми е онзи другият да не е чул разговора. Задавам си въпроса дали би ме изпортил на началството, че се опитвам да си намеря нова работа...или да пусне слуха сред колегите...

# 1
 • Мнения: 13 380
И какво като те изпорти?

# 2
 • Мнения: 2
Да вземат да ме уволнят? И да вземат някой, който не се опитва да им избяга?

# 3
 • Мнения: 13 380
Не се уволнява толкова лесно. А и новия трябва да го търсят,  да го обучават... И ако толкова лесно гонят, значи не е кой знае каква работа. Не го мисли и си търси новата, а пък ако те издадат, издадат. То все едно е тайна, че всеки слухти за по-добро и непрекъснато рови в джобса.

# 4
 • Мнения: 2 010
Ами не говори на тази тема в офиса, лесно е.

# 5
 • Мнения: 18 905
Ама ти защо въобще го обсъждаш това?
Мълчи си и си търси.

# 6
 • Мнения: 96
По принцип това е и начин шефовете да чуят какво искаш и да се "уплашат" да не те загубят. Всички знаем, че намирането на читав служител и обучаването му отнема време, нерви и пари. Ако наистина те смятат за добър служител по този начин може да постигнеш и смяна на длъжността. Ако не си сгафил някъде много, нищо не може да направи колегата ти, дочул разговора.

# 7
 • Мнения: 248
Понякога да те махнат от дадено място си е за твое добро, винаги ми е било странно за неписаните закони да не се говори на работното място за проблеми и прочие , има и готини изключения де, говори си с този колега, той има ли предишни провинения в портенето , кажи му че си човек , който всичко преценява , такива работи

# 8
 • Мнения: 23
Всеки път,като искам увеличение,пускам слух,че търся нова работа😁
Колегите да много усложливи в разгласяванетото. 😅

# 9
 • Мнения: 248
Къде дават  изобщо увеличения - по принцип ( за съжаление в моето обкръжение) такива места са кът , ще стане заграждаааааай към някой офис

# 10
 • Мнения: 7 333
Ще ти кажа при мен какво стана, но не е точно отговор на въпроса ти.
На по-предишната работа всички се оглеждаха за по-добро и по-добре заплатено и всички го коментираха. До шефа обаче 'незнайно' защо само моето говорене стигнало. Бяхме докарали дотам, аз в командировка, той звънна и така разпалено говорихме, че почнахме да си крещим по телефона.
Междувременно се опитаха да ме надцакат с едни отчетени служебни разходи, на които се загубил отчетът, та ми ги удържаха, и се разправях два месеца. При разговор в централата с неразбралите така се бях наежила, че ми се извиниха, върнаха парите за 2 минути и мънкаха как всеки греши. Греши, ама 2 месеца не се сеща, че и говори как съм го занимавала с глупости, ама н мен не посмя да каже, че са глупости.
Пак в централата - ме привикаха да давам обяснение защо говоря за напускане и 'кво прайм сега' - аз, вместо да се моля да оставам, казах, че тъй и тъй ме питат, искам да напусна от днес за утре. Съгласиха се, разписахме документите и си хванах влака.
Заплата не са повишавали, въпреки обещанията, а колеги с по 5-10 години стаж напуснаха преди мен. Чувала съм коментари, че не върша нещата като хората, което не беше вярно - не вършех това, което връзкарите са оставили несвършено от години. Не ме махнаха обаче, защото не можеха чисто законово първо и второ - фирмата е толкова сива, че само такова отстраняване липсва, за да се срине.
Мога до утре да разказвам, но накратко - и да те изпорти този, нищо не могат да ти направят, освен да се опитат да те накарат с кофти отношение да напуснеш по-бързо. Една бивша колежка от цитираната от мен фирма, която беше в предизвестие по време на случая с моя отчет, я запознах с историята, та тя си го каза - 'ще те принудят да се махнеш'. Е, не успяха да ме принудят, въпреки че се опитаха.

# 11
 • Мнения: 1 642
Всеки път,като искам увеличение,пускам слух,че търся нова работа😁
Колегите да много усложливи в разгласяванетото. 😅
И викаш всеки път работи. Този номер минава един път с евентуално някакъв малък кирипир за теб.

# 12
 • Мнения: 23
Всеки път,като искам увеличение,пускам слух,че търся нова работа😁
Колегите да много усложливи в разгласяванетото. 😅
И викаш всеки път работи. Този номер минава един път с евентуално някакъв малък кирипир за теб.
Малък,малък,ама минах старшите по заплата.
Три пъти съм го правила - един път бонус, в размер на заплата и два пъти увеличение Simple Smile

# 13
 • Мнения: 1 642
С тези номера ти пада цената като личност и твърдението ти е абсурдно.
Никой шеф няма да търпи тъпи номера.

# 14
 • Мнения: 23
С тези номера ти пада цената като личност и твърдението ти е абсурдно.
Никой шеф няма да търпи тъпи номера.
Сметките се вдигат,заплатите да седят? Не съм съгласна.
На млади години работих за чест,слава и потупване по рамото,но вече ценя труда,който влагам.

Общи условия

Активация на акаунт