Кога мъжа е склонен към изневяра?

• 35 049
  • 1 449
  •   1
Отговори
# 480
Защото са удобни и защото мъжете са пасивни, трудно си сменят динамиката.
Но и жената си е за бой, щом седи доброволно с мъж, който не я уважава. Така че нещата винаги са двупосочни.

# 481
Аз все пак исках да чуя мъжката позиция, защо седят с жена, която очевидно не обичат и не уважават n на брой години и ходят и си търсят късмета наляво надясно?
П.С. моята най-добра приятелка живя с един 6 години, и все ми ревеше няма секс, няма туй онуй, обноски <0... Пък нашия се ослушвал за нещо друго и се пробвал насам натам...
Очевидно, че не я обичаше и не му пукаше толкова, но ЗАЩО БЕ, ЗАЩО?
Ей това искам да чуя от мъж - защо седят с жени, за които не им пука?

Че те не седят с тях. Прибират се да ядат, спят, да ги обслужат. Тез нужди на кого са свършили? И защо въпросът е за него, а не за нея?

# 482
Мене ми е ясно, тя защо седя... наивна до глупост, а и не знам какво точно се е случвало в къщата им. Може да я е баламосвал, може и да я лъгал... Затова исках да чуя мъжката гледна точка, но да, тези неща и аз мога да ти кажа, как е удобна и как сама си е виновна Simple Smile

# 483
Ейнджъл, това което описваш се случва след много премеждия и падания, последвани от ставания в живота. Според мен няма как да се родиш такъв. Такъв ставаш. Така, че това не работи при млади хора. Всеки трябва да си изживее грешките.
Иначе, аз вярвам, че ще се превърна в нещо като теб в емоционален план, просто ми трябва още малко време.

# 484
Аз не бих разчитала на чуждия опит. Всяка човешка история е лична и ако при Уинг са помогнали дадени събития, обстоятелства да поеме в определена посока, не е сигурно при Кристина подобни до какво ще доведат.

На първо място е да се научиш да разчиташ себе си, да се познаваш поне малко – кое как ти действа, до какво би довело, какъв ти е личния капаците. Самоопознаване като личност, пък после човек като почне поне мъничко да се вслушва в себе си и да се разбира, идва и самоуважението. Това е бавен и постепенен процес. Не ставаш утре и си нов човек. При много хора личността е изтикана в дъното и живеят под напора на външния свят – трябва това, трябва онова, трябва да се оженя, трябва да имам деца. И в един момент разбират, че не те са искали това, а са го направили, защото така трябва. Затова и има толкова изневери, това е вид бягство от наложеното статукво на "така трябва" и се отива в полето на "така искам" (изключвам хроничните кръшкачи, там е крайно състояние).

# 485

На първо място е да се научиш да разчиташ себе си, да се познаваш поне малко – кое как ти действа, до какво би довело, какъв ти е личния капаците. Самоопознаване като личност, пък после човек като почне поне мъничко да се вслушва в себе си и да се разбира, идва и самоуважението. Това е бавен и постепенен процес.
Точно.

Иначе - има и много осъзнати млади хора, срещам все повече такива. Което не значи, че няма и те да си минат по своя път.

# 486
Не съм сигурна, че разбирам връзката на последните мнения и темата.

# 487
  • София
Забихме в друга посока, но всъщност има връзка - склонен си към изневяра, когато не си израстнал като личност.

# 488
Докато мм беше забил в някаква черна дупка. Ама бая дълбока. И се държеше лошо с всички.
Тогава любовта ми беше на път да свърши.
А как излезе от там? Ако не искаш, може да не споделяш, разбира се.

# 489
  • Пловдив
Скрит текст:
Мъжът избрал да се ожени за смотла, затова кръшкал? Интелект на талази струи от това твърдение.

От моята камбанария, не се търси съвкупност от качества, а няколко точно определени, които липсват. Едното от тези качества е вярност, другото е общи планове и цели. На 30+ човек първо, че няма време за глупости, второ не му се занимава да чака някого/някоя да израсне, узрее и се промени. На 20 може да правиш 1-2-5годишни проби-грешки и да си тръгваш, когато вече съвсем няма накъде да търпиш. На 30+ няма смисъл дори да започваш с човек, който виждаш, че не ти импонира.
Верността е най-лесното нещо на Света. Достатъчно е човек да има норми на поведение, които сам е изградил. И да умее да бъде честен със себе си и с Човека, с когото взаимно са се харесали.

Скрит текст:
Аз все пак исках да чуя мъжката позиция, защо седят с жена, която очевидно не обичат и не уважават n на брой години и ходят и си търсят късмета наляво надясно?
П.С. моята най-добра приятелка живя с един 6 години, и все ми ревеше няма секс, няма туй онуй, обноски <0... Пък нашия се ослушвал за нещо друго и се пробвал насам натам...
Очевидно, че не я обичаше и не му пукаше толкова, но ЗАЩО БЕ, ЗАЩО?
Ей това искам да чуя от мъж - защо седят с жени, за които не им пука?
Тук изниква и друг въпрос: Защо има жени, които с години стоят редом до мъж, в когото усещат огромни липси (като изброените от теб горе, например)? Моето мнение е, че и жените, и мъжете, не трябва да си затварят очите по отношение на обноските и същинските действия, защото най-вече от тях можеш да разбереш доколко някой го е грижа за теб. И нямам предвид обноските само по време на първоначалния период на ухажване, а когато връзката вече се е развила и е съпътствана от обичайните битовизми и отговорности след това.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 16:14 от Жребчe

# 490
При много хора личността е изтикана в дъното и живеят под напора на външния свят – трябва това, трябва онова, трябва да се оженя, трябва да имам деца. И в един момент разбират, че не те са искали това, а са го направили, защото така трябва. Затова и има толкова изневери, това е вид бягство от наложеното статукво на "така трябва" и се отива в полето на "така искам"
И вместо да поискат да се разведат, тези хора искат да изневерят? Хайде бе.
Натискът и очакванията на обществото са за благозвучие и извикване на незаслужено съжаление. А рефренът за откриване на себе си и какво иска ЛР е за извикване на незаслужено възхищение от бунтарския дух. А реално хората нямат топки, не искат да поемат рискове и/или не знаят какво искат, затова им е по-лесно да си поиграйкат тайно, пък после да се приберат на сигурно. Още не съм видяла например човек, който ще застане пред кръшкача и ще го пита какво си въобразява. На ушенце и зад гърба всички са силни моралисти.

# 491
Може да иска да се разведе, ама да не му стиска..щото активите не са негово име..)

# 492
Гал, не можеш да си представиш на колко хора "не им стиска да се разведат". Замитат, замитат под килима, докато не стане бум. Тогава му мислят.

# 493
Мога, мога Simple Smile
Според мен обаче повечето не искат да се развеждат. Твърде им е удобно.

# 494
Може да иска да се разведе, ама да не му стиска..щото активите не са негово име..)
Това не е вярно, причините са различни, активите са най-малкия проблем.
Аз пък съм влюбчива, така че ми е по-лесно. Виж като мине влюбването е по-забавно как ще се търпим, но това е отделна тема. Иначе всички неженени на 30+ , които познавам все анализират съвкупността от качества на другите хора, ама те какво предлагат е друга тема. Болезнена.
Твърдо не съм съгласен.
Няма да анализирам защо си влюбчива, но не може ли да го надрастнеш това?

Общи условия

Активация на акаунт