СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 234
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 165
  • София
По повод по-преден пост. Не натискайте децата си да учат нещо, което вие, родителите непременно искате.
Аз като учител съм виждала такива примери в 73.СУ.
Детето има бал за всяко едно училище, мама и татко го натискат за 73-то, видите ли, защото било престижно, записват го и дотам.
Пресен пример ми е една моя ученичка, която тази година завърши 12 клас. През всичките 5 години бойкотираше родителите си, не учеше и то нарочно и познайте каква диплома взе.
Да оставим дипломата, по-важното е, че детето беше нещастно.

# 166
  • София
Аз съм в голяма чуденка.
Момче с бал 419 т. София. Първото ни желание е 73-то, за където почти сигурно няма да ни стигнат точките.
И се колебаем кое да пишем след това - 35-то с НЕ и РЕ (минус- няма английски език в училището и на младежа не му се учи руски език, ще трябва да ходи на допълнителен курс по английски език) ИЛИ 32-ро с АЕ и НЕ (минус - нищо няма да научи от немския, ще трябва да ходи на курс, но пък ще усвои английския може би).
32-ро ми е ясно като цяло. И ни е по-удобно като място.
Дайте съвет и мнения, отзиви най-вече за 35-то - научава ли се немския език, каква е средата и всичко друго, което се сетите, нямам познати там.
И още един въпрос - може ли да се научи немския с курсове на ниво за продължаване на образованието в германски университети?
Приемам всякакви съвети, момичета.

# 167
  • София
Аз съм в голяма чуденка.
Момче с бал 419 т. София. Първото ни желание е 73-то, за където почти сигурно няма да ни стигнат точките.
И се колебаем кое да пишем след това - 35-то с НЕ и РЕ (минус- няма английски език в училището и на младежа не му се учи руски език, ще трябва да ходи на допълнителен курс по английски език) ИЛИ 32-ро с АЕ и НЕ (минус - нищо няма да научи от немския, ще трябва да ходи на курс, но пък ще усвои английския може би).
32-ро ми е ясно като цяло. И ни е по-удобно като място.
Дайте съвет и мнения, отзиви най-вече за 35-то - научава ли се немския език, каква е средата и всичко друго, което се сетите, нямам познати там.
И още един въпрос - може ли да се научи немския с курсове на ниво за продължаване на образованието в германски университети?
Ще споделиш ли пък ти за 32-ро какво знаеш?

# 168
  • София
Здравейте 🌞
При нас резултатите са следните :
100т. от диплома
БЕЛ 78.500
Мат.52.750
Момче, с желание за Английска, Руска и Хуманитарна Гимназия в Пловдив с английски език.
Ще ме посъветвате ли за подредбата.
Благодаря 🙂
Най-голям шанс имате за хуманитарната , защото там матурата по бел се утроява, докато в езиковите двете се взимат по два пъти
Нищо не губите ако наредите първо езиковите, ако балът не стигне за тях, отива на следващо желание

Миналата година този рез е стигал и за ФЕ и ИтЕ в "Иван Вазов", тази балът е малко по-висок, но пак има шанс. Подкрепям казаното по-горе, напишете желанията в реда, в който детето иска, системата ще го класира на най-високото възможно за неговия бал.

Тук https://dideva.alle.bg/ има подробна информация за баловете по области, разгледайте за Пловдив.

Някой може ли да даде информация за ХГ-Пловдив - ниво на преподаване, атмосфера... за базата знам, че историческа сграда и има затруднения с поддръжката. За някакъв проект наскоро четохме - та там са учили Левски, Л. Каравелов, Яворов, Дебелянов... Има ли нещо от този дух?

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 16:41 от marmotche

# 169
  • София
mumble-bumble, /Ох, бе, слагайте си по-лесни имена! Joy / на сайта на гимназията е публикувана презентацията, представена на 10-токласниците тази година. Профилите са: математика, физика, химия, биология, история и география. Няма фиксирани комбинации - всеки си избира. Това не означава, че и за следващите випуски профилите ще са такива, но е някаква индикация. Ако някой много държи на профил БЕЛ и философия да го има предвид.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 16:42 от sanaka

# 170
Здравейте,
Смятате ли, че бал 403 ще бъде достатъчен за паралелките с Биология в НПМГ?
Благодаря

# 171
  • София
sPanaka, ти пък с лесното име, кво? Joy

# 172

Аз имам много добро впечатление от 35-то,ноооо.......малко остаряло.Голямата ми дъщеря завърши там първия випуск с НЕ.Класът беше от тези, дето все ги нарочват за палавници ,но децата научиха перфектно езика и без допълнителни занимания щерката и до днес няма проблем с него.Почти половината от класа им завършиха в немски институти и се реализираха перфектно.Знам,че сегашната директорка и беше преподавател и учителката по немски,която обожаваха и и викаха "Слънчице" се премести в друго у-ще,а може би вече е и пенсионер.Същата учителка преподаваше и на малката дъщеря в другото у-ще и резултатът беше същия - перфектен НЕ.
                Сега ,когато става дума за внуците ме интересува на какви точно учители ще попаднат.Пример ми е най-голямата,която ще бъде 12 клас и.....по едно време го беше ударила през просото та нервите си стопих и гласа си загубих от мрънкане и четене на конско.Да,ама тази година се смени учител и.....ни смениха детето.....сега реве за две 5-ци за годината, преди "какво толкова и 5-цата е оценка"! Та сега.....мъки големи ..... да не попаднем на някой "талант" в преподаването,но...гаранция няма и в най-елитните у-ща.

# 173
  • София
Здравейте,
Смятате ли, че бал 403 ще бъде достатъчен за паралелките с Биология в НПМГ?
Благодаря
Как смятате бала?

# 174
  • София
Мисля, че съм избила рибата с най-лесно име тук. Joy
Иначе за НПМГ - гледах, че на теория дъщеря ми вероятно би могла да влезе в СХН и само като си го представих ми стана лошо и почти колабирах. Grinning

# 175
По формулата Областен кръг на Олимпиада*2 + НВО БЕЛ + НВО МАТ + химия и биология от 7 клас.

# 176
  • София
Red, все пак има достатъчно момичета. В профил Мат+Инф са сравнително равномерно разпределени.
Ако има афинитет към математиката и някакво такова мислене, защо не? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 177

Ще споделиш ли пък ти за 32-ро какво знаеш?
               Аз ще споделя - внукът ми е 8 кл там с АЕ/ИЕ и няма оплаквания.Чувства се добре ,няма конфликти нито с деца,нито с учители и....след като не стигна до ЯЕ учи ,но не с такова желание каквото има за други неща.Обещала съм курсове по ЯЕ тази година и съм поставила условия за успех.Учителката по АЕ се справяше отлично с ДО и се чудех как издържа по 4 часа ,но....мърдане няма .По принцип той е много особен и трудно се намира път до него,но явно и в това отношение няма проблем.

# 178
  • у дома...
Преди да излезнат резултатите бях казала на моята девойка, че ще ако изкара 60 т. по математика, ще включим и СМГ в желанията. Детето изпадна в ужас "Като си знам късмета, ще вземат да ме приемат и какво ще правя тогава..." Grinning

# 179
  • София
Слънчевата, именно за математиката иде реч.
Едвам я добутахме. С малката подробност, че имаха недобър преподавател в училище и само 4 часа седмично. В смисъл, че не е наистина зле, но никога, никога, никога не бихме я пратили в математическа или СХН паралелка. Просто си представих, ако бяхме по-друг чешит родители... Grinning
Защото иначе много харесваме НПМГ като училище.

Общи условия

Активация на акаунт