СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 231
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 180

Дайте съвет и мнения, отзиви най-вече за 35-то - научава ли се немския език, каква е средата и всичко друго, което се сетите, нямам познати там.
И още един въпрос - може ли да се научи немския с курсове на ниво за продължаване на образованието в германски университети?
Приемам всякакви съвети, момичета.
                Аз имам много добро впечатление от 35-то,ноооо.......малко остаряло.Голямата ми дъщеря завърши там първия випуск с НЕ.Класът беше от тези, дето все ги нарочват за палавници ,но децата научиха перфектно езика и без допълнителни занимания щерката и до днес няма проблем с него.Почти половината от класа им завършиха в немски институти и се реализираха перфектно.Знам,че сегашната директорка и беше преподавател и учителката по немски,която обожаваха и и викаха "Слънчице" се премести в друго у-ще,а може би вече е и пенсионер.Същата учителка преподаваше и на малката дъщеря в другото у-ще и резултатът беше същия - перфектен НЕ.
                Сега ,когато става дума за внуците ме интересува на какви точно учители ще попаднат.Пример ми е най-голямата,която ще бъде 12 клас и.....по едно време го беше ударила през просото та нервите си стопих и гласа си загубих от мрънкане и четене на конско.Да,ама тази година се смени учител и.....ни смениха детето.....сега реве за две 5-ци за годината, преди "какво толкова и 5-цата е оценка"! Та сега.....мъки големи ..... да не попаднем на някой "талант" в преподаването,но...гаранция няма и в най-елитните у-ща.
В 35-то Директорката е по математика. Има обявен конкурс за директорското място, така че според мен ще се смени. От 35-то имам наблюдения от начален курс. Бих казала, че въпреки ръководството има мотивирани преподаватели.
Относно научаването на езика - аз имам познати, синът им завърши ФЕГ миналата година. Той не знае френски. Но това не прави гимназията лоша. Процесът е двустранен.

# 181
  • София
Бендива,
За 32-ро знам, че английският се учи на добро ниво. Втори испански бива, но с втори немски има проблем - липсват учители и често се сменят.
Иначе училището е с добра база, за разлика от 35-то , доколкото разбрах.

# 182
  • София
Мерси много, сега отивам да видя презентацията. Обмислям да си сменя името, за да ви улесня, при безкрайните ми питания Simple Smile Временно може да ме наричате Бум-бум Simple Smile
Оценявам и мнението на Ганис относно натиска над децата. Нашия случай е от тези, които имат добро ниво по английски и търсят друг език, но не желаят немски.
Само едно уточнение - нали БЕЛ се учи така или иначе до 12-ти клас включително? Предполагам, че няма профилиращ БЕЛ никъде, а подготовката на всички е еднаква. Или не е така?
Сега видях в презентацията на Испанската, че те задължително избират два от изброените предмети. Ако някой иска да кандидатства право, трябва да избере история и нещо от предложените, което ще му е излишно, но е длъжен да го добави - правилно ли разбирам?

# 183
  • София
По формулата Областен кръг на Олимпиада*2 + НВО БЕЛ + НВО МАТ + химия и биология от 7 клас.
Често има объркване по този въпрос, затова попитах. Simple Smile НПМГ трудно може да се предвиди, заради участието на Олимпиада/Състезание в балообразуването, но ако се запази движението в бала между предходните две години, би трябвало да е достатъчен.

Бум-бум, правилно разбираш. Satisfied

# 184
  • София
Ако трябва да оценя учителката по БЕЛ на дъщеря ми в училище по шестобалната система, бих й дала 8. В нейният клас има три деца, изкарали 100 точки на НВО.

Същото мога да кажа и аз за учителката на дъщеря ми по математика в 145-то.
Коя учителка имате предвид?Малкият ми син учи в 145 и много се чудя дали да го местя след 4 клас...точно защото нямам никакво инфо за преподавателите в 5-7клас

# 185
  • София
Момичета, от къде се взима медицинската бланка? ЛЛ каза да си взема и да й я занеса да я попълни.

# 186
В 35-то Директорката е по математика. Има обявен конкурс за директорското място, така че според мен ще се смени. От 35-то имам наблюдения от начален курс. Бих казала, че въпреки ръководството има мотивирани преподаватели.
Относно научаването на езика - аз имам познати, синът им завърши ФЕГ миналата година. Той не знае френски. Но това не прави гимназията лоша. Процесът е двустранен.
             Да!Директорката е по математика и сега не знам как е ,но като учител по математика си беше точно на мястото.Дъщерята ходеше на олимпиади и състезания без допълнителни занимания освен някакъв кръжок по математика в у-ще.Като директор нямам впечатления,но със сигурност знам принципът на Питър - за ниво на компетентност. Yum
             Кой колко е научил и с какво ниво завършва определен език не зависи само от у-щето и преподавателя,а най-вече от самото дете.Няма как да се налива с фуния,ако някой реши,че не му се учи.

...............Предполагам, че няма профилиращ БЕЛ никъде, а подготовката на всички е еднаква. Или не е така?
                Мога да кажа за 2АЕГ - внучката е АЕ/НЕ с профил БЕЛ.И подготовката не е съвсем еднаква.Особено голяма разлика има при профил МАТ .Тези без профил МАТ изучават доста по-ограничен обем,а при другите с профила дори учебниците са различни.Синът на колежка все мърмореше,че той се мъчи с тухлата по МАТ, а другите по едно хилаво учебниче.Така,че при избора на у-ще и паралелка се съобразявайте основно с желанията на децата.Нашите категорично не искат МАТ,а другите 3-ма и НЕ.

# 187
  • София
ДЗИ по БЕЛ ще е върху материала от ЗП, така че няма особено значение какво ще се изучава в профил БЕЛ.

# 188
ДЗИ по БЕЛ ще е върху материала от ЗП, така че няма особено значение какво ще се изучава в профил БЕЛ.
                  Следващата година ни чака ДЗИ и......ще видим за БЕЛ със сигурност! Yum Пропуснах да кажа,че не знам дори името на преподавателя или преподавателката,но със сигурност знам,че успя да я мотивира,да събуди интерес и сега пише стихове,участва в конкурси и....казах...смени ни направо детето.Yum

# 189
  • sofia
Къде може да се ориентира момче с БЕЛ 80 и Мат 96.5 ? За СМГ/ НПМГ/ ТУЕС ?
Сядате и обсъждате желанията и възможностите/талантите. Трите училища са много различни като концепция. Висок бал не значи задължително някое от трите, а означава единствено по-голям избор според това, което ги тегли. Съгласна съм с ganis да не се оказва натиск  за това, което не желае детето. Гимназията е по- осъзнатия период и е хубаво да са щастливи от избора си.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 19:49 от googlish

# 190
  • София
                   Следващата година ни чака ДЗИ и......ще видим за БЕЛ със сигурност! Yum
Следващата година все още е по старата програма, та със сигурност ще е на ООП

# 191
# 192
  • София
Изпитите, поне тази година спокойно можеха да бъдат преборени без уроци и школи.

мисля, че не разбираш напълно за какво става дума. ще дам пример с моето дете.
ако го бях оставила на училищната подготовка по математика, която му осигуряваха от 5-ти клас нататък, най-вероятно щеше да изкара не повече от 40 точки. сега изкара 90.
школата и частните уроци ЗАМЕСТИХА, а не надградиха училището. нуждата от допълнителни уроци е защото в училище се преподава лошо, а не защото на НВО дават някакви нестандартни или супертрудни задачи!

аналогично е по БЕЛ.

ето това не се разбира масово от умуващите по темата.
Не, ти не разбираш.
90 = 40 от училище + 50 от уроци
Само с едното от двете щеше да се класира в училище, за което са необходими 40-50т. Но понеже ти искаш детето ти да учи в училище, за което са необходими 90т, си го записала на школа, в която е надградило с още 50т училищните знания.
Това казва и министъра.

продължаваш да не разбираш! тук изобщо не става дума за класиране, а за това, че 40 точки на НВО означават неусвоен материал по математика.
математиката е такъв предмет, че ако не си научил материала от предния клас, няма как да научиш и материала от следващия.
дори и да нямаше НВО, аз пак щях да го запиша на школа по математика допълнително, имайки предвид нивото на преподаване в училище. и съм го направила.

# 193

Следващата година все още е по старата програма, та със сигурност ще е на ООП
                 Да!Тя е от випускът,който успя да се размине с някои нововъведения в образованието! Yum

# 194
Момичета, от къде се взима медицинската бланка? ЛЛ каза да си взема и да й я занеса да я попълни.
От книжарница купих, медицинско за работа.

Общи условия

Активация на акаунт