СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 868
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 885
  • Sofia
Сложно е и за ЕГ, и за МГ.  Как да отделиш децата при толкова малко места? Дъщеря ми не обича математиката, въпреки това положи огромен труд. Виж езиците са нейна стихия, лесни са й, няма никакъв проблем. Дори и в 6 сутринта да я пратиш на урок по АЕ, тя ще отиде с желание. Резултатите са й много добре по БЕЛ, но по математика има точно 60 точки. И това дете, с наклонност за езици, няма шанс за хубавите ЕГ само заради един изпит по математика.
Аз самата съм завършила МГ, от онзи първи випуск с усилено изучаване на АЕ, кандидатствах с математика за университета(въпреки вроден усет за учене на езици😘). И честно казано, не знам къде е истината.

# 886
  • софия
По бтв отново обсъждане на резултатите от НВО.
Добро утро!

# 887
Пускам ТВ, такъв сеир не е за изпускане.. Как се хвалят с 32т средно по математика:joy:

# 888
  • софия
И с разтваряне на ножицата Simple Smile

# 889
  • София
Мисля, че е желателно да спре да се повтаря мантрата за прецаканите математици, защото прецаканите нематематици са в порядъци повече.
Текущият випуск седмокласници в СМГ са колко - 6 или 7 паралелки? Има точно 7 такива в същото училище след седми клас. Още 4 в НПМГ. Цял ТУЕС. ПЧМГ. И още в други училища.
Та я пак - колко да са прецакани? Просто малка част няма да учат в СМГ. Какво от това?
Изключително несправедливо е НВО именно за деца, които са учещи, без специален математически талант, но подготовката им по математика в редовите училища е на светлинни години назад спрямо МГ и да се убият, не могат да наваксат разликата.

# 890
Аз пак да питам: кой реши, че ЕГ е хуманитарна гимназия? Те и сега могат да си избират балообразуването. И си избират 2×2.

Не съм твърдяла,че ЕГ са хуманитарни гимназии!Просто казах,че "за хуманитарните профили да се въведе 3х БЕЛ"! Така,тези деца,които НЕ желаят математика ще са по-малко ощетени -И това го казах по повод писаното за "ощетяване" на математиците!

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 08:17 от Didia

# 891
Влизам в обяснителен режим, а хич не ми се щеше. Хуманитарните паралелки и сега имат възможност и си избират 3.бел+1.мат.
Не казах, че са ощетени математиците. Възразих на мнението, че нво в този му вид е най-добър за математиците. Най-добро за математиците е да имат шанс да си учат в мг, като покажат, че имат мат мислене/талант. С нво това не може да се покаже. Това ми беше теорията. Не желая конфликти.

# 892
  • София
Red, много точно казано. Освен това “нематематиците” от прогимназията няма да имат достъп до математическо училище. Лично аз станах математик точно в гимназията благодарение на чудесен учител. Тогава ми “кликна” в мозъка и математиката, и математическа лингвистика. Преди това бях на много посредствено ниво.

П.П в нито една”елитна” ЕГ в София няма 3хБЕЛ.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 08:22 от bazel

# 893
  • София
Мария, в титулярните ЕГ в София няма прием с 3хБЕЛ.
НВО в този вид може да не е в "най-добър" за математиците вариант, но със сигурност е "по-добър" отколкото за нематематиците.
Като цяло малко емпатия не би била излишна.

# 894
  • Някъде в Европа...
Добро утро!
На набора вчера раздадоха свидетелствата. Не съм го виждала документа още, защото господинът беше с колелото и решил да го остави в съученик, за да може да карат след това и да не го измачкал 😃, днес щял да си го вземе...Еми, дечковци са още, пък и са във ваканция...
Неговите 5 желания са готови и 100 процента съвпадат и с моето виждане за подредба 😃...Петък, събота ще ги попълним в системата, събирам багажа после, понеделник пътуваме и ще чакаме първото класиране на Созопол. Живот и здраве, на 13.07 излиза, виждаме го, връщаме се във ВТ, дай боже на 14.07 записваме или продължаваме за второ и командировам синковеца без билет за връщане при баба и дядо, отвъд Балкана....

# 895
  • София
Мария, в титулярните ЕГ в София няма прием с 3хБЕЛ.
НВО в този вид може да не е в "най-добър" за математиците вариант, но със сигурност е "по-добър" отколкото за нематематиците.
Като цяло малко емпатия не би била излишна.
Защото ЕГ не са хуманитарни, а езикови Simple Smile

# 896
Сложно е и за ЕГ, и за МГ.  Как да отделиш децата при толкова малко места? Дъщеря ми не обича математиката, въпреки това положи огромен труд. Виж езиците са нейна стихия, лесни са й, няма никакъв проблем. Дори и в 6 сутринта да я пратиш на урок по АЕ, тя ще отиде с желание. Резултатите са й много добре по БЕЛ, но по математика има точно 60 точки. И това дете, с наклонност за езици, няма шанс за хубавите ЕГ само заради един изпит по математика.
Аз самата съм завършила МГ, от онзи първи випуск с усилено изучаване на АЕ, кандидатствах с математика за университета(въпреки вроден усет за учене на езици😘). И честно казано, не знам къде е истината.

Помеже и ние сме така, за мен истината е в инвестирането и привличането на филолози (западни др.езици), за да се вдигне качеството в училищата и да е достъпно за масата. Но предвдид, че едва задържат свестни българисти и математици, какво да си говорим за другите предмети...
Не може да слагаш учители по английски с произношение на руски мужик и да чакаш детето да има ниво по английски до 7 клас.

# 897
  • София
Напекло ви е от рано! Joy
По принцип, да, дори с лесен материал, математиците, особено тези, които са ходили дори на най-масовите и елементарни състезания, пак са с предимство  заради отработения формат. Имам предвид  разпределение на време, тактики по попълването и т.н...
Обаче, от друга страна е кофти да знаеш, колко си се потрудил, какви часове си посветил на математиката, докато другите са били на улицата и накрая, когато трябва да обереш ползите от този труд, да го умаловажат.
Абе, не е ок...

# 898
  • София
Аз пък мисля, че все повече ни тласкат към частното образование.

# 899
  • София
Добро утро! 😊 Я пак да запитам - защо на 3 и 4 класиране имаше свободни места в топ гимназиите в София миналата година?! Нали големи набори, нали високи балове, нали голяма конкуренция, борба?! Хора, и Господ да слезе, няма да ни помогне да измъкнем образованието от тази тиня. Затова за мен в последните години най - ценното качество започна да става гъвкавостта. Не само за учене, за всичко. Просто никакви шансове някой, нещо да промени, просто няма желание и както обичат да казват от телевизора - няма политическа воля. 😂

Общи условия

Активация на акаунт