СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 898
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
Наборката обича математиката, но не може да избере между Езикова (не английска) и НПМГ.
Този въпрос взе да придобива епидемиологичен характер. Joy
😂
И не мога да разбера защо! Който го е страх от мечки, не ходи в гората! И обикновено не стои сам в тъмното, да чака някой да каже БАУ! Joy

# 1 006
  • София
А по темата "Къде учат децата на министрите"-едното дете на Президента завърши  училище от "втория ешалон".  Но очаквам, ако не тази година, то до 1-2 това училище да го титулуват като "Елитно" . Следя развитието  с голям интерес.
За Френската гимназия ли става въпрос?
[/quote]
 За мен 9ФЕГ си е в първи ешалон, откъдето и  да я погледна!
 Надявам се , някоя година, желанията на всички  кандидатстващи да са съобразени само и единствено с желанието им да учат в определени училища , заради профилите, а не с мнението "Ще пишем СМГ или 91 НЕГ  на първо място, за да не похабим високия бал!".

# 1 007
Едното дете на Президента учи в 35то, не е тайна, в някаква статия го четох наскоро.

# 1 008
Деца като деца. Надали  не си заслужават училищата:smile:
Ние направихме някаква шизофренна предпоследна подредба на желанията, която е комбинация от мненията за   общообразователната подготовка в училището и по езика, както и усещането на детето за сградата на училището:rolling_eyes: Пълна каша е:smile:

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 13:24 от Amanda.D

# 1 009
Ох, и от теб ще преписвам! Имам питане, не се смейте Satisfied, защо съм отписала за себе си 18-то, нещо съм прочела недобро в темата/темите от миналите години. Може ли пак мнение за езиковото обучение в него, в кой език му е силата?

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 13:21 от evhen

# 1 010
  • София
Едно дете на президента пък, също без да е тайна учи в 138мо.
А пък едно дете на бивш министър от 5 клас го приеха в СМГ и до днес е неизменно медалист на математическите състезания.

# 1 011

П.П. Didia в училището на Стаматов в хуманитарната паралелка с профил БЕЛ и история се влиза 3хБЕЛ, 1хМат. В природонаучната биология и химия е обратното 3хМат. и 1хМат. и за мен това е логично.
                    По-скоро в Бузема ще я пратя отколкото в това у-ще! Smiling Imp Там имам лични впечатления и хич не ми харесва нечий стил на поведение.Не ми се ще да ми възпитат подобен тип характер у детето.Това,което ненавиждам е лицемерието,подмазвачеството и загубата на достойнство за да се харесаш.Мразя нагаждачите!
                     ПП.Пропуснах да кажа,че и като разстояние и транспорт си е направо супер далеч.На другия край на СФ от локацията ни.

# 1 012
  • София
Поради това "математиците" /децата със стабилно натрупване на знания от първи клас/ са в по-изгодно положение при приемен изпит по БЕЛ и МАТ, защото пропуски по български могат да се наваксат с една година засилено учене /със или без уроци. Аз съм наваксала такива при подготовката за кандидатстудентски изпит точно за една година и съм с оценка 5,75 на изпита в СУ/, натрупани пропуски по математика обаче - абсурд.
С цялото ти мнение съм съгласна, без това. Пропуски по БЕЛ да се наваксат (при липсваща основа) за една година - абсурд. В 12 клас пък съвсем. Просто явно ти си много умна или не си имала чак такива пропуски.
И при двата предмета има нужда от системно учене и стабилно натрупване на знания. По БЕЛ пък е нужно и доста наизустяване и автоматизация, което при МАТ го няма.
Е, ако изобщо не знаеш БЕЛ няма да го научиш за година, но такава хипотеза не визираме. Обаче ако не си доучил докрай правилата за пунктуация, бъркаш пълен член, видовете сложни изречения, без проблем се наваксва за година /то какви други пропуски може да има по БЕЛ/. Дори и да допускаш спорадични пунктуационни грешки, пак не е пречка за изкарване на висок резултат. А всичко, което се наизустява, бързо се забравя и така или иначе ще трябва да се наизустява пак в последната година. А математиката няма как да я подхванеш отнякъде - отначалото си трябва.

# 1 013
Ох, и от теб ще преписвам! Имам питане, не се смейте Satisfied, защо съм отписала за себе си 18-то, нещо съм прочела недобро в темата/темите от миналите години. Може ли пак мнение за езиковото обучение в него, в кой език му е силата?
Твърдят, че в японски и френски.

# 1 014
  • София
В дълбока чуденка съм - помагайте.

Балът стига за всичко без СМГ. Наборката обича математиката, но не може да избере между Езикова (не английска) и НПМГ. Страх я е да не се мине, че не е научила втори западен език, ако избере НПМГ.

Моля ви, помагайте с аргументи "за" и "против" едната или другата опция.
В НПМГ има и английска, и немска паралелка с математика.

# 1 015
Като вече митали попътя на НВО да Ви попитам: струва ли си за точка-две цялото това наизустяване за тезата?
Доколкото разбирам ако структурираш правилно, напишеш автор, произведение, ключови думи-все ще хванеш 4 точки
А друго наизустяване не виждам Rolling Eyes

# 1 016
Моят син не може да докара високопарна теза по ничии критерии, поради което за тезата пише споменатото от теб. Работи доста по преразказа ( беше много зле отначало, като дете 2 клас), и доста по 1 модул. Тезата не чак толкова. Няма 100 точки по бел, но толкова, на колкото се надявах. Тоест извлече максималното от себе си.

# 1 017
  • Отвъд алеята зад шкафа
Като сте подкарали, на "нашия" министър детето е в квартално училище в Лозенец, предполагам, че по местоживеене.

# 1 018
Моят син не може да помни наизуст текстове. Има форма на дислексия. Затова при стихотворенията имаше страхотни проблеми. /Учителката им държеше обаче на това./ Затова и не съм го карала. Първо - при него е безнадеждно, второ - не виждам и грам смисъл да учи подобни излишни неща на такъв чужд за седмокласник стил. За мен създаването на собствен текст не следва да е обвързано с учена творба, а да отговаря на житейски въпрос, за да се види как разсъждава и защитава своя теза човекът, а не как е запаметил и как възпроизвежда чужди мисли, но нейсе...
Научих го /понеже си го готвих аз/ да сочи винаги автор, произведение и вид на последното, някоя литературна фигура, ако се сети и да даде по нещо от себе си накрая - и толкоз.
Наблегнахме на граматиката, защото правописът е важен по принцип, не за НВО само, и на преразказа - това е умение, което е все пак необходимо. Изкара точки за отлична оценка като цяло. Не знам как му е оценена въпросната теза, конкретно. Все ми е едно. За мен тя остава една недомислица. Той не си я харесва, вероятно и аз нямаше да му я харесам. Така и не се разбраха с тия тези и с ОЛВ.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 14:29 от Judy

# 1 019
Моят син не може да докара високопарна теза по ничии критерии, поради което за тезата пише споменатото от теб. Работи доста по преразказа ( беше много зле отначало, като дете 2 клас), и доста по 1 модул. Тезата не чак толкова. Няма 100 точки по бел, но толкова, на колкото се надявах. Тоест извлече максималното от себе си.
И моят! И не разбирам, защо не ги учат да си кажат простичко с тяхни думи какво разбират от дадения цитат а е нужно това изхвърляне с тези високопарни, както казваш, изрази...

Общи условия

Активация на акаунт