СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 861
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
Ох, днес хем върша работата и на колежка, хем са много свободна! Joy

Понеже ми е забавно и вече трета година чета седмокласните теми, от 2018, 2019 и сега (2018 по необходимост) ...
Досега не съм виждала толкова масово напълно "неориентирани" деца. Не знам каква е причината тази година да се случва това, но ще ми бъде интересно един ден да разбера. Имам своите подозрения, че децата нямат нищо общо. Wink
Обикновено, за София говоря, който иска МГ, пише първо СМГ и НПМГ, после за резерв изрежда ЕГ. Има случаи, в които ако може децата да изучат нов език, в старото училище, предпочитат това, а после вписват ЕГ с такъв език (случаите, в които деца пишат СМГ НЕ, а след това НЕГ). Има и случаи, в които децата предпочитат някакъв език, избират първо ЕГ с такъв език, после някой компромисен език / вече изучаван и с определено ниво на владеене/ и след това изреждат паралелки от СУ.
Но такова нещо, като МГ или ЕГ, въпреки че харесва математика...
Или Испанската срещу Английската....?

То, сигурно вече е късно, но ако детето учи там, където му е мерака, това, за което е мечтало, мисля че ще има и резултати! Никой не може да ме убеди, че 14 годишни деца нямат предпочитания! Никой!
И не знам, всички тези въпроси, които се задават на ангро, какъв отговор очакват да получат.
На мен лично, когато моето дете кандидатстваше, и през ум не ми е минавало да слагам на кантар неговите и моите предпочитания. Вярно е, че и той не е имал колебания, може би и затова не го разбирам това лашкане...

Та, в този ред на мисли, ама много се отплеснах, Мария, сигурна съм, че твоята девойка ще извлече ползите от ФЕГ! И форумски мнения можете да намерите в двете крайности, от осанна до разпни го! И пак ще кажа, че зависи в голяма степен от детето. Не толкова от това, дали е ученолюбиво, а дали е на мястото си!

Имате още няколко дни, помислете!
Не питайте във форума, а разговаряйте с децата си!

# 1 036
А, при нас колебания няма, но за първи път чета лош коментар за ФЕГ, та се опитвам да извлека информацията. Защото за един може да е лошо, а за друг хубаво дадевото нещо.
АК да се произнасят вече, че да има за какво и аз да се терзая с училищата.

# 1 037
  • София
А, при нас колебания няма, но за първи път чета лош коментар за ФЕГ, та се опитвам да извлека информацията. Защото за един може да е лошо, а за друг хубаво дадевото нещо.

Еми така е, с този бал си ти е скучно Simple Smile Виж ни нас няма да има скука до последно.

# 1 038
  • София
При набора нещата вървят в посока 18то и японски. Баща му колкото повече се опитва да му описва позитиви на НПМГ, толкова сякаш ефектът е обратния.

# 1 039
При нас положението е толкова шарено откъм желания, че ми разправя да напиша паралелките на някакви листи и да тегли и да подрежда.

# 1 040
  • София
Грийн, щом толкова се дърпа, не го насилвайте! Още повече, че това, което би го очаквало там е сериозна работа! Ако не е убеден, няма смисъл!

# 1 041
  • у дома
Моят човек си взел  и свидетелството и май повече няма работа в училището.
А, получил е книга за успеха си - интересна, криминална, става за четене, което си е позитив. Слава Богу, че не е пак от задължителния прочит.

При нас книгата-награда е от Тери Пратчет-за късмет даже и я нямаме.
Детето беше фиксирало,че на повечето са от този автор и то различни и може да си ги менкат за прочит.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 17:02 от svetlaem

# 1 042
  • у дома...
При нас положението е толкова шарено откъм желания, че ми разправя да напиша паралелките на някакви листи и да тегли и да подрежда.
Това ми хареса. Умно е детето!

# 1 043
Не му пука, иска да му се махам от главата с тия подредби:smile: Изобщо не схваща, че става въпрос за едни от най-важните години в живота.

# 1 044
 Ох, докато публикувам и то още една страница и темата съвсем сменена Simple Smile ама карай, оставям го:)

Да, да дори не съм смятала точно колко са точките от литература и от БЕ...просто използвах предно мнение за 20т. Simple Smile На тестовата част, включително познаването на героите всичко е вярно. Предполагам че на тезата е с по-малко точки и от преразказа също. Научи се добре да преразказва, времената също, но когато пише прави правописни и пунктуационни грешки, което не можа да изчисти (а няма проблеми когато е задача от 1 част за правопис Simple Smile) Всеки с особенностите си ...

А нашият се е заинатил и не иска да си смени желанията дори и за 3 и 4 място. Опитахме се да обясним, че няма смисъл от ИИАЕ, но не...по важно му е да е МГ, пък езика какъвто ще да е. Ами каквото иска това ще пишем Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 16:18 от MollyBy

# 1 045
  • София

Еми така е, с този бал си ти е скучно Simple Smile Виж ни нас няма да има скука до последно.

Даже не мога да си представя какво е! Това седмокласна кампания без да ти пари под краката до последно, не е никаква кампания. Joy

# 1 046
  • София
Моята никога не се е лашкала. От самото начало каза ФЕГ. Смятахме необходим бал по справочника само за там. Като излезнаха резултатите и се видя, че има потенциал и за друга и предложих да пишем и ИГ за всеки случай, но категорично отказа.

# 1 047
  • София
И при нас колебанията са големи и набора не знае какво точно иска, а ние гледаме да не се налагаме много. Очаквам списъкът с желания да ни е доста дълъг Simple Smile.
Предишния път с по-голямото дете нямахме този проблем - фен на Барселона и от тук - испански (после разбра, че в Барселона не говорят испански Simple Smile ), и не съжаляваме за избора на испанската, макар и там да има трески за дялане като другите училища.

# 1 048
  • София
Ох, днес хем върша работата и на колежка, хем са много свободна! Joy

Понеже ми е забавно и вече трета година чета седмокласните теми, от 2018, 2019 и сега (2018 по необходимост) ...
Досега не съм виждала толкова масово напълно "неориентирани" деца. Не знам каква е причината тази година да се случва това, но ще ми бъде интересно един ден да разбера. Имам своите подозрения, че децата нямат нищо общо. Wink
Обикновено, за София говоря, който иска МГ, пише първо СМГ и НПМГ, после за резерв изрежда ЕГ. Има случаи, в които ако може децата да изучат нов език, в старото училище, предпочитат това, а после вписват ЕГ с такъв език (случаите, в които деца пишат СМГ НЕ, а след това НЕГ). Има и случаи, в които децата предпочитат някакъв език, избират първо ЕГ с такъв език, после някой компромисен език / вече изучаван и с определено ниво на владеене/ и след това изреждат паралелки от СУ.
Но такова нещо, като МГ или ЕГ, въпреки че харесва математика...
Или Испанската срещу Английската....?

То, сигурно вече е късно, но ако детето учи там, където му е мерака, това, за което е мечтало, мисля че ще има и резултати! Никой не може да ме убеди, че 14 годишни деца нямат предпочитания! Никой!
И не знам, всички тези въпроси, които се задават на ангро, какъв отговор очакват да получат.
На мен лично, когато моето дете кандидатстваше, и през ум не ми е минавало да слагам на кантар неговите и моите предпочитания. Вярно е, че и той не е имал колебания, може би и затова не го разбирам това лашкане...

Та, в този ред на мисли, ама много се отплеснах, Мария, сигурна съм, че твоята девойка ще извлече ползите от ФЕГ! И форумски мнения можете да намерите в двете крайности, от осанна до разпни го! И пак ще кажа, че зависи в голяма степен от детето. Не толкова от това, дали е ученолюбиво, а дали е на мястото си!

Имате още няколко дни, помислете!
Не питайте във форума, а разговаряйте с децата си!
Може ли още 1-2 въпроса на ангро за НПМГ 😀- паралелките математика с Англ и Немски, които са без квоти, преобладаващо момчешки ли са? И математиката и информатиката на тип състезателно СМГ ниво ли са или просто имат повече часове от другите училища?

# 1 049
  • Някъде в Европа...
Не му пука, иска да му се махам от главата с тия подредби:smile: Изобщо не схваща, че става въпрос за едни от най-важните години в живота.
Същата работа, но поне е постоянен..Каза ми желанията си отдавна (хубавото е, че очаквам и балът да стигне още на първо класиране), както вече писах, съвпадат с моите, но аз все пак да съм убедена, че точно това иска, му предлагах да разгледа учебните планове, да знае какво го чака...Единственото, което чух бе: "няма ли вече да ме оставиш на мира. Казах как ще ги редим, стига си ме преследвала"

Общи условия

Активация на акаунт