СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 803
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София
Има ли смисъл училища с по-висок бал да се редят след такива с по-нисък?
По принцип няма, но не е нужно да се троши хатъра на детето. Преди 2 год, моето беше поставило ТУЕС на позиция след ЕГ, които реши да пише за сигурност. Някаква наказателна акция беше от негова страна, ама това е друго. Както се сещате, даже и медицинско ходи да си вади... Joy

# 1 141
  • софия
Има ли смисъл училища с по-висок бал да се редят след такива с по-нисък?
Да, смисълът е желанията на детето. Не балът ще учи следващите 5 години.
При нас е така. Нищо, че има точки за всички училища с по-висок бал, освен СМГ и НЕГ, които никога не са били желани. Подреждането е по желания на детето, а не по бал на училищата.

# 1 142
Аз не мисля, че няма смисъл. Никой не може да каже със сигурност деца с какъв бал ще кандидатстват в която и да е паралелка. В този смисъл, това че минималния бал миналата година е бил по-висок в една от друга не значи, че и тази ще е така.

Паралелката, която ние ще пишем втора е с по-висок миналогодишен бал от първата (с 24т), но с нищо не ни пречи да е там. Ако се запази статистиката ще влезе по трето желание. Драма няма!

Съгласен съм, но само що се отнася до паралки с близки балове. Не виждам обаче смисъл да се пише напр. СМГ след АЕГ. Или пък 91 НЕГ след 9 ФЕГ. Статистиката показва, че трябва да се случи чудо в поведенческия психологически модел, че чак така да се измени конюктурата.

Но все пак най-важното е желанието на децата. Моята напр. има шанс и за 164 ГПИЕ и за 1 АЕГ, иска и двете, предпочита втората и затова първата сигурно изобщо няма да я пишем.

# 1 143
И защо няма да я пишете? Какво ще пречи, ако е на 2 позиция?

Мисля, че не трябва изобщо да мислите има ли смисъл или не и ще се промени ли поведенческия модел, а просто да си наредите желанията на детето, без да се съобразявате с миналогодишните балове! И да оставите системата да си свърши работата Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 22:42 от MollyBy

# 1 144
  • София
Аз пък се притеснявам, че ще останем без училище, защото моята е категорична, че ще чака до последно за първото си желание, компромис ще направи само  ако я приемат в НТБГ 😁
Усещам през септември как ще се молим на директорката на Бузема.

# 1 145
И защо няма да я пишете? Какво ще пречи, ако е на 2 позиция?

Защото няма смисъл. Минималният бал за АЕГ е поне с 30 точки под този за ИЕГ. В обратният ред има логика, но в този, аз лично не виждам такава.

# 1 146
  • София
Не видях да е обсъждано, но може да съм пропуснала. След като се подредят желанията, може ли в последствие да се разместват /в дните 3-7 юли/ или не? Чудех се предвид ситуацията с кандитатстването в Софийския университет тази година, където можеш да влезеш и подадеш само ведъж.
Дали някой отговори на този въпрос, че страшно бързо изписвате страниците?
След като се подредят, могат да се разместват, но след като се подаде заявлението - вече не могат.

# 1 147
И ако стане това чудо да му е стигал бала за ИЕГ, а да не го приемат в АЕГ, няма ли да ви е яд? (само хипотеза представям Simple Smile) заради едно редче вписано в заявлението...

# 1 148
  • Някъде в Европа...
Red, и аз се замислих за това...а също и къде трябва да се намира най-накрая първото ни желание (май мернах че са номерирани, но все пак)
Най-накрая се намира най-отгоре! Joy
Така си се редят, първото е на първа позиция, второто е на втора...
Да обобщим, че и аз малко като MollyBy с климатика: най-желаното трябва да е най-отгоре нали? (така да го виждаме - знам ли, така си го представям)
Има си хас да обърнем подредбата пък сега 🤣

# 1 149
Не търсете много ,много логика. Не може да се каже тази година къде ще надделеят интересите на децата и с какви балове ще са. Статистиките са ориентир и въпреки всичко доста странни неща се случват всяка година по приемите:)
Затова мислете за желаното, редете и пускайте- не помагат комбинации и сметки.
Успех на всички и УТРОТО Е ПО-МЪДРО ОТ ВЕЧЕРТА

# 1 150
  • София
Нищо няма да объркате, спокойно. Платформата е много ясна и елементарна за ползване.

# 1 151
И ако стане това чудо да му е стигал бала за ИЕГ, а да не го приемат в АЕГ, няма ли да ви е яд? (само хипотеза представям Simple Smile) заради едно редче вписано в заявлението...

Ами, не Simple Smile Защото ще му стигне. Simple Smile

# 1 152
  • София
Не видях да е обсъждано, но може да съм пропуснала. След като се подредят желанията, може ли в последствие да се разместват /в дните 3-7 юли/ или не? Чудех се предвид ситуацията с кандитатстването в Софийския университет тази година, където можеш да влезеш и подадеш само ведъж.
Дали някой отговори на този въпрос, че страшно бързо изписвате страниците?

Не можеш да разместваш, ако вече си ги "изпратил". Ако си промениш решението трябва да се обърнеш към съответното  училището гнездо да се коригира списъка от служебното лице там, но не по-късно от 7.07.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 23:11 от irinopolis

# 1 153
От полунощ ли започва подаването (т.е 0 часа на 03.07)?

# 1 154
Ок Simple Smile. Щом сте толкова уверени, може би детето е с 500 бал. Но, моля, не обърквайте така другите, които не са с толкова висок бал!

Общи условия

Активация на акаунт