СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 999
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Синът ми е с униформа още от първи клас, но така ми се щеше да се отървем... Ето тази година... Чисто нови си останаха. Ако на някой му трябва от 32-ро  униформа, да казва - за 182 височина са.

# 1 246
За твоите колебания за близост  какво мисли детето? Аз предложих на моето да пишем 2ро, защото живеем до него, но категорично отказа, защото не му харесвали хората, които се мотаят в това училище. Flushed
Детето казва, че за него няма значение, че училището е отдалечено. Той също има възражения към едно от най-близките ни училища, всички учели там:smiles: Кои са тия всички - не знам...

# 1 247
  • Пловдив
Добре, де...ако знаем/или предполагаме/, че балът все пак не стига за желание №1, пак ли е ок да го пишем под №1 или е по-добре да е по-надолу в редицата?
Щото постоянно говорим, че винаги се почва от на-най-желаното и така по редичката, а като няма шанс реално...?

# 1 248
  • София
Моето ще тренира усилено. Иска и да се шляе с класа си.

# 1 249
Кой казва, че няма шанс? Пишете си го на 1 място, щом е най-желано! Смисъл да го напишете на 15 място няма, но на 1 -ДА!

На лагер ще са другата седмица, после тренировки всеки делничен ден, и в края на август ако няма проблеми с вируси и ИП - на почивка с нас.

# 1 250
  • Пловдив
Кой казва, че няма шанс? Пишете си го на 1 място, щом е най-желано! Смисъл да го напишете на 15 място няма, но на 1 -ДА!
мерси!

п.п. Искали са им днес по 30лв за албум със снимки...това без предупреждение за тая сума, без нищо. Моят имаше 25, та е взел и заем Laughing

# 1 251
  • София
Добре, де...ако знаем/или предполагаме/, че балът все пак не стига за желание №1, пак ли е ок да го пишем под №1 или е по-добре да е по-надолу в редицата?
Щото постоянно говорим, че винаги се почва от на-най-желаното и така по редичката, а като няма шанс реално...?

А каква е логиката да го пишете по-надолу?

# 1 252
  • Пловдив

А каква е логиката да го пишете по-надолу?
ами каква...и аз незнам.Просто мисля и се побърквам с глупости...

# 1 253
Униформата е рахат работа, казвам го като човек който хвърляше къчове срещу😁
Виж, това не съм се сетила да погледна, в кои от набелязаните училища има.

# 1 254
Рахат работа е за добрите домакини, които могат да я поддържат. И за несуетни деца.

# 1 255
  • София
Здравейте отново, момичета. Ние също подадохме днес.

А знаете ли кога се появява балът? В момента стои "* Колоната Бал ще бъде попълнена след приключване на балообразуването". И при другите подали ли е така?

Благодаря ви за помощта и насоките!

# 1 256
Моето момче е от несуетните, но това ще ми излезе през носа, знам си😁 Имам няколко такива примера около мен!

# 1 257
Проблем с униформата нямам и до сега беше с униформа.. Гледам, че големите деца предпочитат ризи и отдолу слагат цивилна тениска според предпочитанията си Simple Smile

Всъщност имам проблем само с ценат ѝ ... Тениска за 20лв и риза за 36 ..

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 11:36 от Mama TAZ

# 1 258
  • София
За френската - мъжът ми е против, но заради лошата слава на средата там, не езикът е проблем, ние даже искаме френски. Аз нямам нищо особено против.

каква е лошата слава на френската и от кога датира информацията?

# 1 259
Успешно да е класирането за всички!

Вие си го знаете, но все пак, подреждайте желанията от сърце, наистина според желанията, без да се съобразявате много с миналогодишния рейтинг. Разбира се, за застраховка е добре да има две-три паралелки със значително по-нисък миналогодишен бал от този на детето. Но идеята е, че нагласите се променят.

Миналата година-минава първо класиране, пишем в групата на класа кой къде е. Отличникът на класа, винаги всичко 6, Първа ЕГ, Варна, Немски, английски. Казвам си-очаквано, тази гимназия години наред е била така да се каже лицето на града. Обаче бащата съобщава факта някак безизразно, като да не се радва. Минава второ класиране, бащата на детето пише Х... сбъдна желанието си да учи в Пета гимназия. Направо се ококорих пак НЕ, АЕ, но Пета дори не е ЕГ, а с изучаване на чужд език и години наред догонваше Първа. Погледнах баловете(гимназиите не бяха в полезрението на моето дете), оказа се Пета, неезикова НЕ, АЕ, с около 30 точки, малко под 30 напред на 2 класиране.

Бях готова да се закълна, че въпросното дете би искало да учи само и единствено в Първа(за Варна става въпрос)

Имало е години, когато ФЕ е бил преди ИЕ, имало е години с АЕ преди НЕ, нагласите се сменят. Освен това, много деца гледат 3,4 профил, в нашия клас(бивш седми) се получи така.
Така че, ако се питате има ли смисъл, няма ли-всичко има смисъл, както казваше една потребителка, не ви искат такса за брой редове.

Още веднъж-Успех!

До голяма степен е мода. Аз съм завършила Първа и за детето ми изобщо не стоеше като въпрос - къде? Но миналата година срещам мои съученици - записали децата си в Пета. Питам ги защо? И отговори по-спокойно,  по-лесно, по-близко и т.н., но накрая изплюха камъчето. Срещнали класната си - Мутафова, и тя им казала, че Първа за нищо не стават и само в 5-та при дъщеря й, за която аз пък съм чувала не особено добри неща. Изобщо слуховете често са водещи.

Аз писах и по-напред, че като завършила Първа (с немски), ако детето искаше ЕГ, щях да я запиша в Пета по ред причини, но не и заради мода.
А специално Мутафова, която незнайно защо й се водеше слава на топ учителка, аз недолюбвам. "Преподаваше" ни в 8-ми клас. По-скоро разправяше ни куп глупости, несвързани с учебния материал, за баба си, как я учили да не яде с лакти на масата и т.н., а накрая оставяше всичко за домашно и самоподготовка.
В едно е права, в Първа не останаха читави учители.
Фактът, че децата, учещи там имат успехи, се дължи на това, че са умни, а не на подбран учителски колектив.

Общи условия

Активация на акаунт