За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 406
  • 906
  •   1
Отговори
# 240
Мисля, че при нас се появява проблем с нощния сън. Дъщеря ми е на 10 месеца, от 2 месец спи непробудно по цяла вечер, но от седмица се събужда и плаче. Не иска на ръце, а да я сложа в нашето легло, там заспива и я местя пак в нейното легло.
Преди 2 седмици ѝ излезе първото зъбче, а сега второто е тръгнало, чудя се дали е от него?
Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели!

# 241
Мисля, че при нас се появява проблем с нощния сън. Дъщеря ми е на 10 месеца, от 2 месец спи непробудно по цяла вечер, но от седмица се събужда и плаче. Не иска на ръце, а да я сложа в нашето легло, там заспива и я местя пак в нейното легло.
Преди 2 седмици ѝ излезе първото зъбче, а сега второто е тръгнало, чудя се дали е от него?
Здравейте малкия е на 7 месеца до преди седмица си спеше непробудно цяла нощ , но няколко дни се събужда 00:00 ,3:00 ,6:00 и изведнъж почва един силен рев , долния му венец е много бял и като го пипна е доста твърдо , говорих с педиатърката ми и тя ми каза , че от избиването на зъбчета се събужда и постоянно иска да гризе нещо , явно при вас е същото може да му избива зъбче а докато избие от венеца е доста болезнено.

# 242
Здравейте малкия е на 7 месеца до преди седмица си спеше непробудно цяла нощ , но няколко дни се събужда 00:00 ,3:00 ,6:00 и изведнъж почва един силен рев , долния му венец е много бял и като го пипна е доста твърдо , говорих с педиатърката ми и тя ми каза , че от избиването на зъбчета се събужда и постоянно иска да гризе нещо , явно при вас е същото може да му избива зъбче а докато избие от венеца е доста болезнено.
Ние сме на 9+ и сме така вече 2 месеца.Едва преди няколко дни изби първото зъбче,но сега и другото се белее.

# 243
Ние първото зъбче не го усетихме кога излезе и затова сега се чудя от зъби ли е или просто иска да спи при мен?

# 244
Има ли такова нещо като стачка на къпането? Joy От около 2 седмици като я вкараме в банята и се почва едно мрънкане, реване докато я изкараме. А досега не е имала никакъв проблем с къпането.
И друг въпрос - предлагам често вода, средно пие около 150мл, понякога по-малко. Разбирам, че от жегите е намаляло пишкането. Но за 1годишно дете колко напишкани памперса трябва да има? Не мога да намеря нищо по темата.. ако продължават да се броят 6-8 напишкани, както от 2месечни нагоре - е 1-2 бройки под минимума Rolling Eyes Последният месец даже е смъкнала 30гр. Което си го обяснявам с една хрема, дето я мъчи 1 седмица + бонус пътуване, нови места, нови хора, обстановка, емоции. Това пътуване беше седмица преди да я притеглим.  А хремата я хвана малко преди тегленето, но единият ден беше с температура.
Да уточня, че вкъщи си я меря всеки месец на датата на раждане на бебешки кантар, при личната още не сме ходили и се надявам да е качила до тогава поне малко спрямо последните данни. Simple Smile
Мерси на тия дето ми изчетоха фермана. 😄
П.с. Кърмим се все още активно - за тия, които им се струва малко изпитата вода. ☺️

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 15:24 от Miya_73

# 245
Моето има периоди, в които не иска да се къпе и вдига боока на главата си. Сега с една жаба, която прави балони се забавлява и е лесно къпането.

# 246
При нас драмата е когато трябва да излизаме от банята 👣 сменям средно 6-7 пелени на денонощие, но той пие страшно много вода

# 247
Моя реве докато го вкараме във водата. После реве, защото не иска да излиза Joy
Каква е тази жаба с балоните?

# 248
Моето има периоди, в които не иска да се къпе и вдига боока на главата си. Сега с една жаба, която прави балони се забавлява и е лесно къпането.
Може ли да споделиш каква е тази жаба 😁Моята госпожица обожава да я къпем,но никога не е излишно някое и друго занимание.

# 249
Моля препоръчайте ми детски очен лекар за бебе на 5 месеца от град София. Ще съм благодарна да дадете предложение и да кажете как минава прегледа! Simple Smile

# 250
И аз се интересувам от темата с водата Simple Smile важи ли "правилото" по 30мл на кг телесно тегло? И аз кърмя активно, понякога пие вода, понякога почти не иска. Но памперсите са пълни Simple Smile

# 251
От кой месец мога да давам царевица на бебе?

# 252
Нашата е купувана преди повече от година и линка не е активен. Но е като тази, в този линк
#Aliexpress BGN 13.75  30%OFF | Outdoor Bubble Machine Crabs&Frog Music Kids Bath Toy Bathtub Soap Automatic Bubble Maker Baby Bathroom Toy for Children
https://a.aliexpress.com/_d8KZIyZ

# 253
  • Пловдив
От кой месец мога да давам царевица на бебе?
Когато захранвах моето дете, дадох царевична каша на 6++ месеца, като втора, след оризовата. Иначе царевица на зърна, все още не съм дала, а е на 1г и 7м. Според мен е опасно, защото зърната са твърди и малки и мен ме е страх да не се задави.

# 254
  • София
От 1г давам,но аз парчета започнах от 6 месец да давам от всичко.Бямам притеснения от задаване

Общи условия

Активация на акаунт