Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 33 604
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
  • България
Въпрос за начало на темата: Кой е любимият ви сериал с фантастичен елемент от последните 5 години?
Не пише, че трябва да е излязъл последните пет години, така че моят любим сериал е "Игра на тронове".
Наричам си го "лебедовата песен" на запада.
Разбира се, имам фаворит и сред новооткритите китайски фентъзита - Ashes of Love.

# 16
Не, нямаше да го намразя, но вероятно не са посмели да го направят. След цялото нещо,щеше да е прекалено мрачно Simple Smile

# 17
Ели, не знам дали щях да го мразя, но щях да съм разочарована.
Исках сериалът да представи решение на проблема (както и стана), а не просто да се въртят в този цикъл до безкрай.
Скрит текст:
Всъщност, Марта и Йонас поддържаха възела. Без тяхната активна и непрекъсната намеса, той щеше да се разпадне.

Припомням, че сериалът Прокълната започва на 17-ти юли (той е на Нетфликс, така че ще излезе целият сезон). Не мисля да го гледам, но на някой може да му хареса. В старата тема качих първия трейлър, ето един нов:

# 18
И според мен, не са посмели да го направят. Според Баран бо Одар, светът е детерминистичен, но вероятно са се отказали от такъв финал, за да внесат малко позитивизъм.

# 19
Само че тук нямаше точно детерминизъм (за да се породи възела), а човешка грешка.
Накрая светът пак си е детерминистичен - не можеш да върнеш мъртвите, ако опиташ настава ад.

# 20
Грешка ли беше Simple Smile, изпълни предназначението си в крайна сметка

# 21
Dark,което е съвсем логично,защото сериалите вече се разгледждат  по следния начин - преди и след Dark.

Много харесах и един тайландски. Фантастичният елемент е малък и е по-скоро любовна история,но е толкова нежен и лиричен.Успяха да намерят баланса между романтика,драма и комедия - Happy Birthday

Eли, животът мразеше достатъчно много Марта и Йонас.
Финалът е равновесие.
Скрит текст:
Два паралелни свята,които създават напрежение по между си и трети,който е баланса, защото,тези,които създават бъга ги няма.

# 22
  • София
Благодаря за темата!
Аз нямам много време за гледане, но в последно време си чистя харда от стари сериали дето ми седят от години.
Изгледах Touch (2012)  с Кийфър Съдърланд, a сега гледам Jericho (2006).
На Touch първи сезон много ми хареса, втори не чак толкова, добре че са го спрели до там.
На Джерико съм накрая на първи сезон, страхотен е, много харесвам такива постапокалиптични драми.
Гледам си по малко и от The Dead Zone  (2002).

Отивам да се срамувам в ъгъла - още не съм гледала Дарк.
Не знам защо все го отлагам, не ми е дошла музата явно.

# 23
Въпрос за начало на темата: Кой е любимият ви сериал с фантастичен елемент от последните 5 години?

# 24
Eли, животът мразеше достатъчно много Марта и Йонас.

Много. Йонас горкия дори не можеше да се самоубие, за да сложи край на това страдание.

Но, според вас, не го ли усложниха прекалено много сюжета чрез огледалния свят?

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 00:09 от Elena Pau 663353

# 25
Да, и това с Котката на Шройдингер... Още в предната тема писах какво мисля за този експеримент (мнението ми не е добро)...
Струва ми се, че тези неща са измисляни допълнително, а не са планирани отначало.

# 26
Струва ми се, че тези неща са измисляни допълнително, а не са планирани отначало.

И на мен така ми се струва. Това с Котката на Шрьодингер и аз не го харесах. Разклоненията вътре в цикъла също.

Може би впоследствие са искали да шокират зрителите чрез смъртта на Марта. А също и чрез показване на свят без Йонас.

# 27
Според мен просто обединиха всички теории Simple Smile
Но се получи добре, което е важното в крайна сметка
Много харесвам поредицата Рубинено червено, пак немска Joy с пътуване във времето. Няма никакви отговори, но просто е приятна и не ти трябват

# 28
Проблемът с Котката на Шрьодингер е, че
Скрит текст:
трябваше да има разклонение - Йонас и Марта спасяват Марек и Соня, и Йонас и Марта не спасяват Марек и Соня.

# 29
Скрит текст:
Но според Клаудия разклонението се получава само в един момент - момента на апокалипсиса, който е вътре във възела.
Те не се върнаха в този момент, а преди зараждането на възела.

Общи условия

Активация на акаунт