🍀 КСК 2020 - July morning! 🍀

• 349 643
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Поредната новост от страна на СУ : Записването на приетите на първо класиране кандидат-студенти в съответната специалност ще бъде в точно определен от университета ден, като вече има изнесен график за Факултета по класически и нови филологии и източните филологии. Примерно - Немска филология и Италианска филология - на 09.07, в точно уречени часове. Тоест няма да може самите кандидати да избират в кой ден да отидат и да се запишат, а трябва всичките от една и съща специалност да го направят в един и същи ден, определен от съответния факултет.

# 91
Аз мисля, че заради уникалността на годината, да не изброявам, ще има доста класирания, до септември много размествания. Просто и в университетите е някакъв хаос, за чужбина също има някои ситуации, познати се отказват и така. Ще видим

# 92
Ва-неса, къде го намери това?

# 93
Членувам в специална група за КСК в СУ във Фейсбук. В нея едно момиче беше питало по този въпрос и ѝ отговориха представители от Студентския съвет към СУ. Прилагам и снимка от сайта на СУ, ФКНФ, за да видите конкретно графика, който са направили.

# 94
Ванеса, за журналистика /во нещо има ло дали ще е по график

# 95
Иси, това и аз гледах досега, няма нито за Българската филология график, нито за Журналистика и масови комуникации. Едното момиче, представителка на Студентския съвет, беше писала, че в понеделник ще представят графика за всички факултети, така че явно ще чакаме до понеделник. Simple Smile ФКНФ добре са направили, обявявайки по-рано графика си, за да имат време деца и родители да отреагират, запазвайки си билети за влакове, автобуси и т.н., а не в последния момент всичко на юруш.

# 96
Тези изобщо мислят ли, че има хора които не са от София Sad   И като има 391282 човека за тея 2 часа как ще стане записването :'(

# 97
Благодаря, реших, че съм пропуснала нещо от сайта.
Те са голям факултет, с много приети. За по-малките може би няма да има чак толкова навалица и необходимост от разпределение по дати?

# 98
Ами явно не са премислили, всичко го правят и съответно публикуват ден за ден. Вече ми е все тая, да става, каквото ще. Тотално ме демотивираха с цялата си система за кандидатстване, дано до октомври ми се появи някакъв стимул и хъс. Simple Smile :') Пак ще уча с желание специалността, защото съм такъв човек, но винаги у мен ще тлее вътрешно неудовлетворение задето не уча най-желаното, най-исканото.

Иси, а ти защо не искаш книгоиздаването на второ? И какво си писала на трето и четвърто - ти каза, ама забравих.

# 99
  • Пловдив
Тези изобщо мислят ли, че има хора които не са от София Sad   И като има 391282 човека за тея 2 часа как ще стане записването :'(

В тези специалности няма много бройки и предполагам, че става бързо.
Това наистина е добър вариант, за да не се скупчват всички още първите два дни, а после да няма никой.
Така или иначе, който не е от София, ще трябва да се занесе до университета, няма начин.
Едно време и ние се разкарвахме, че и резултати и класиране проверявахме лично. А тези, които кандидатстваха по на 3-4 места, спяха във влаковете. Отделно попълвахме един милион именици и разни други бланки.
Може би са си сметнали колко време им трябва.
Хайде малко по-ведро.

# 100
Понеже сега спорим с едни хора, да попитам и тук. Ако един човек има бал 23,40 и е писал журналистика например на 8 желание, а аз първо желание 21,98  кой има повече шанс да влезе?.
Защото може да има 50 човека да са писали журналистика на 8 желание с бал 23,40 и тях да ги приемат, а мен на 1 желание да не ме приемат...

Ванеса, книгоиздаването най-малко мое го усещам, дори не знам защо го писах и то на второ желание. На трето и четвърто място - психология и връзки с обществеността Grinning

# 101
Естествено, че имаш предимство ти, щом си го писала на първо желание. Другите с по-високия бал ще бъдат приети на по-предните си желания. На мен ми идва да си бия шамари задето не премислих още малко преди да кандидатствам, но майка ми ми даваше зор, искаше да кандидатствам по-рано, защото заминава в чужбина и искаше да бъде свидетел на процеса на моето кандидатстване, колкото и нелепо да звучи. :') Та, да - ако бях изчакала, щях да пиша Арабистиката на първо място, ама... Sad

# 102
  • София
Записванията стават бързо. При подготвени документи отнема малко време.

Не се ядосвайте за подредбата. Специалност, даже и университет може да се смени.

# 103
  • Пловдив
Ако принципът е като в 7 клас, ще приемат кандидата с по-висок бал. При условие, че той не е приет на по-предно желание.
Защото специалностите може да са с различно балообразуване.

# 104
Добре, а аз да попитам - четох, че след трето класиране всяка година остават стотици незаети места. Ако допуснем, че тази година за Арабистиката останат свободни места, мога ли да кандидатствам? Все пак това е вече класиране, вън от трите, само за попълване на незаетите места. Наясно съм, че ще ми върнат 80% от внесената вече такса за първия семестър при записване за Българска филология, парите не са ми проблем. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт