Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е климаксът и как се разделя?
Какви са основните симптоми на менопаузата?
Какви са най-честите симптоми на менопаузата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е климаксът и как се разделя?
Климаксът, известен още като менопауза, е преходен период от живота на жената, който обхваща промените преди, по време на и след менструацията. Този период се характеризира със спиране на овулацията и намаляване на производството на полови хормони от яйчниците. Климактерът се разделя на три фази: пременопауза (40-49 години), менопауза (49-51 години) и постменопауза (52-60 години). Всяка фаза има свои собствени характеристики и симптоми, свързани с промените в хормоналния баланс на жената.
-
Какви са основните симптоми на менопаузата?
Основните симптоми на менопаузата включват менструални нарушения, невровегетативни и нервнопсихични оплаквания, атрофични промени на кожата и лигавици, както и метаболитни промени като остеопороза. Топлите вълни, нощните изпотявания, безсънието, нервността, депресията и промените в кожата и лигавиците са често срещани симптоми.
-
Какви са най-честите симптоми на менопаузата?
-
Как да се справим с косопада по време на менопаузата?
-
Какви са препоръките за справяне с бактериалната вагиноза по време на менопаузата?
Тук край мен само инчове и имам линия. Та с един кабел мерих, па после на линия налагах, че после в гугъла прехвълях да обърна инчове в см..само да ти рекна че китката ми 16см
ако вярно си го сметнала, предполагам нищо ти няма.
Но пак ще питам личната де, че то ако от сега цъфна с остеопороза, върви та наваксвай после. Нещо за превенция ако има. Макар че процесите на остаряване няма какво да ги спре. Уж тренирам главно тежко, но полека лека стигам до извода, че всичко е мижем да те лажем. Май верно човек трябва да си живее до дупка и докъдето утрае.