Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 152
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Ох...изместихме темата и да не ни се скарат, ама...
Аз па нивгаж не съм била мацка Rolling Eyes  Не съм и искала, та надали от тук нататък като се вдъртя ще взема да искам Stuck Out Tongue Closed Eyes
Искам да се променя и да съм по-спокойна и да не паля за глупости, ама...дали ще ми се получи незнам...
Инак съм казвала, че ММ се надяваше да ми се отключи чакрата за секс подвизи на 40 Innocent Нейде така бил чел...мх...

# 616
Приятелка по-голяма от мен с година и половина, като навърши 40 г., явно мина през някаква депресия, че ме предупреждаваше как веднъж като станеш на 40 г., всичко се променя, някакъв вододел, едва ли не веднага качваш 10 кг и се спаружваш.
Не бива да се абсолютизира. И да бъдем честни - метаболизмът може и да се позабавя с годините, хормоните също влияят, но истината често е по-простичка. Килограмите идват с успокояването, с това срещано при почти всички заседяване вкъщи, улягане да го кажем... И се намалява разходът на калории. Не може да се постигне отрицателен или дори равен калориен баланс. И ето ти 10-20-30 кг отгоре. Няма вещици в гардероба според мен. Няма злонамерени вълшебни пръчки, които след 40 ни опаткват по главите

# 617
Мистик, то не се знае в коя посока ще завиеш, току виж те затеглило към замацкавяването. : )) Виж, че всички се променяме, само посоката е различна : ))
С това за улегването не съм съгласна, за мен килограмите идват с намаляването и изчезването на прогестерона.

# 618
  • Пловдив
Мистик, то не се знае в коя посока ще завиеш, току виж те затеглило към замацкавяването. : )) Виж, че всички се променяме, само посоката е различна : ))
малиййй! Викаш бабка-мацка Laughing  М не...това хич не го обичам и дано не ме застига!

# 619
И аз хич не си падам по жена на средна възраст с неподходящи деколтета, дължина на пола или предизвикатени платформи на обувките. Една жена има как да е ужасно модерна и с ниска обувка и семпла дреха.

# 620
  • тук и там
Тъкмо ще отивам на АГ за контролен преглед -заради кистата наботи,която ми махна преди две седмици. Вчера имах болки в десният яйчник и други симптоми типични за овулация.Според календарът ми-имам 9 дни до менструация.(нагласен е за 28 дневен цикъл). С други думи,нещо фазите ми са леко объркани,което ме навежда на мисълта ,че и изследваният на хормони май са безсмислено занимание..Rolling Eyes.

# 621
  • София
Защо пък да сме се отклонили от темата? Тази възраст предполага не само здравословни, а и емоционално-психологически промени. Баш сме си в нея, мисля.
Аз исках да питам някой ако е наясно - дали само заради усещанията се изписват разни терапии или е вредно да ги имаш. Не знам дали стана ясно. Иска ми се, ако може да ги мина без да приемам лекарства, или е невъзможно? Примерно сърцебиене. Уврежда ли сърцето или просто целта е да се избегне субективното усещане. То не че е малко неприятно, но нали всяко лекарство има и свои странични ефекти. Ако е възможно ми се иска да се избегнат... Или няма как хем вълкът да е сит, хем агнето цяло?

# 622
От 14 дена съм официално с хипертония. На кардиолога му е много трудно да реши какво да ме прави. Имам определена аритмия, брадикардично сърце на дългогодишен спортист и склонност към раздалечаване границите провокиращо още  аритмия. Сменя лекарства четвъртинки половинки, сутрешната доза я напипа, вечерната е много сложна. И да пия вечер нещо се будя с Горна граница над 140 но долната под 70 и пулс около 50, като в този случай след сутрешния прием кръвното ми пада на100/60 пулс под 50 и направо умирам. Ако ли вечер не пия нищо сутринта съм пак с високо но и долната и горната граница. Дано успее да се справи че не се чувствам никак добре с това скачане и падане. Наследствеността не прощава. Четох наскоро че хипертонията е доминантен ген. Татко нямаше, майка има. Еми ето на.

# 623
Защо ме търсиш, никой не е споменавал платформи, деколтета и къси поли, не знам откъде ги извади. Simple Smile)
Аз под мацка имам предвид добре изглеждаща и хубава жена, който не иска да е такава, окей, аз искам : ))

# 624
От 14 дена съм официално с хипертония. На кардиолога му е много трудно да реши какво да ме прави.
А да пробваш с друг кардиолог? Или лекарствата, но и хранителни добавки.

# 625
Защо ме търсиш, никой не е споменавал платформи, деколтета и къси поли, не знам откъде ги извади. Simple Smile)
Е, просто личното й мнение, всеки има някакво разбиране и усещане за възрастта.
Ето, хубаво, че не сме в един град, да не се налага да ме среща Simple Smile Аз си нося късо и почти винаги съм на токчета, така ми е по-удобно. Придвижвам се основно пеша, често навъртам доста км, а от ниски обувки ме боли кръстът.
Но пък напр. все още не се боядисвам, а грим ползвам по изключение и то само спирала.
В този контекст при мен не са настъпили промени, единствено съм по инертна и трудно се впечатлявам от нещо.

Утре ми е часът за остеопорозата, после ще пиша как е минало.

# 626
Искам да кажа, че правиш някакви интерпретации, които са далеч от моята идея.

# 627
_re_ge, аз пък днес съм с холтер🙄🙃
Вчера бях на преглед, кардиолога каза, че вероятно става въпрос за хормони (предвид наближаващата предмено и мено) и че тая синусова тахикардия не била нещо особено.. Но за всеки случай ми гушна холтер днес. Иначе ми изписа Тромкардин комплекс по 1 сутрин и вечер. Обаче хипохондрика в мен още не е пил от добавката от страх да не ми стане нещо. Засега лекаря смята че бета блокер не би бил подходящ, като ми видя стойностите на пулс и кръвно от апарата ми, който му носех

# 628
Искам да кажа, че правиш някакви интерпретации, които са далеч от моята идея.

Не знам защо приемаш поста ми лично. Споделяме просто разни неща, думите на която и да е тук са просто повод, а не противопоставяне.

Някои жени с възрастта променят стила си на обличане или цветовата гама. Други не. Хората сме различни. Много се спират на къса прическа, дори заклеймяват носенето на дълга коса, едва ли не е запазена територия само за младите. Аз есента си отрязах косата доста късо, но не с цел да я поддържам къса, а като почивка - сега пак я пускам дълга.

При мен има промяна по отношение на съня - обичайно в работните дни спя по около 6 ч., но вече в почивните дни си поспивам до обяд, преди нямах тази нужда.

# 629
  • София
the_demon, аз пия от няколко години Тромкардин комплекс. Моята кардиоложка го нарича балсамче за сърцето Simple Smile. Много е добро. Доста бързо ми парира точно екстрасистолите. Т.е. като почнат да ме връхлитат почвам да го пия и се оправям след ден-два. То е само разни витамини, минерали и пр. Идеално е, че не си за бетаблокер, пий Тромкардин-а смело!

Скрит текст:
Имам позната на едни години сме. Че и учителка по професия. Идва с децата си в нас. Поднасям почерпка - баница, някакви сладки, бонбони. Тия дечурлига смесиха баница и сладки на пастет и мачкат с ръце все едно тесто месят. Омесиха всичко, на партал стана. Ядоха бонбони, хартийте по земята хвърлиха като на улицата. А то и на улица така не се прави. Никой нищо не им каза. Е хубаво де, нека да съм дърта и мрънкало, ама това чудо не можах да го изтърпя. Всичките ни познати с подобни изпълнения на децата. За това деца не понасям. Приятно ми е да се събирам с 60 годишни познати и приятели - говорим си, шегуваме се, ако има повод танци, хапка, пийка. Нормални хора. Обаче такива луди калинки, не

Аууу, аз това не мога да го изтърпя.. да нямаш уважение към храната на първо място и после към домакините. Егати! Това изобщо не е до възраст, а до възпитание, щях да се взривя и сега, и преди 10 г. от такова нещо. Моите деца никога не биха се държали така, камоли пред мен.

Ама сте големи сладурки Simple Smile))) Сега като чета и виждам какво е това тайнство което ми минаваше покрай ушите навремето... критическа, всички лели за таз критическа говореха. Ей го на! Свекърва ми викаше "Слънцето наред грее".. и мен ме огря Simple Smile

Angel_wing, и аз така казах на щерката дето е на 17 г и незнайно защо чак сега взе да се пъне пубертетски. Нещо ми каза за хормоните си, ама аз викам "Бе, не ми се оправдавай с твоя пубертет, че ако аз извадя моята пременопауза, ще игрят яките шамари" Simple Smile))) Голяма веселба сме. Таман голямата ще се пооправи и малкото дето сега е на 9 г. ще се развихри Simple Smile

Бети, ма ти много млада си била, бре! Simple Smile 41, къде си тръгнала из тази тема Wink

Защо ме търсиш?, казах ти.. моя мъж рече "Дая я таз жена да си говорим за геополитика. Желателно даже на руски Wink " Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт