Дългото чакане след трансфер-Тема 84

• 57 906
  • 716
  •   1
Отговори
# 330
Записвам се официално в темата с трансфер на 2 5-дневни. Едното беше тръгнало да се излюпва, другото малко по-зле. Официален тест на 31.07., но няма кой да чака до тогава. Имам Овитрел днес, на 21.07. и на 26.07.
Сега ще търся информация дали влияе, защото е Алфа ЧХГ, а на теста мерим Бета ЧХГ.

Да влияе 10 дена за пълно изчистване от организма

# 331
Miss R, чудесни ЧХГ-та Hands Clap Хориомон и Прегнил съм слагала доста пъти след трансфер, изследвала съм ЧХГслед 4-5 дни и не е имало отражение. За тях си знам от личен опит, нищо че се въртят едни схеми в нета - не са верни. Wink
Овитрел ми е нов за след трансфер, но и него ще го проуча след няколко дни. Сигурно има значение, че е Алфа ЧХГ и затова питах, някой от личен опит да сподели Simple Smile

# 332
  • София/Севлиево
На мен Овитрел са ми слагали и двата пъти преди пункциите,но след това не съм имала трансфери и не знам дали се отразява.
След консултация с моя лекар той ме праща на имунолог,т.к.не намира друга причина , освен имунологична,за неуспехите ни.В практиката си е имал само веднъж такъв случай,при който се наложила лимфоцитна имунотерапия,при която се взима кръв от мъжа,обработва се и се влива на жената преди трансфер.Така ембрионът няма да се отхвърли като чужд.За съжаление ако се окаже това тази терапия не се прави в България.С ММ проучихме и има възможностт в Германия или Англия.Ако трябва ще идем в Лондон, там живее сестра ми и поне разходи за хотел и храна няма да имам...

# 333
Здравейте момичета Simple Smile
Днес бях на преглед 13ти ден от цикъла, ще правим ЗЕТ на естествен цикъл. Имам доминантен фол. който преди 3 дни беше 10мм и днес очаквах да е пораснал, но уви той пак си беше 10мм на 13-ти ден, лигавицата расте, фоликула не... Викат ме пак в понеделник. Чудя се на какво се дължи това, просто ако нямам ову тоя месец, ще трябва да канселираме опита.
Моля за съвет ако някой е имал такъв случай. Има ли нещо, което да пия или правя, за да се случи овулацията, колкото и тъпо да звучи въпроса 🤷‍♀️

# 334
Здравйте,

Днес трябваше да ми дойде втория цикъл след биохимична бременост при ЗЕТ.
Като спрях хапчетата ми дойде след 4 дни и си мислих,че сега при втория цикъл всичко ще е точно , но явно хормоните не са се нормализирали.Предната биохимична чаках 50 дни и не ми дойде цикъла и ми изписаха хапчета.
Някой друг имал ли е такъв проблем?

Здравей,
на мен ми се е случвало при два от многото ми  неуспешни трансфера, вторият ми цикъл да закъснее и то доста. При първият ми закъсня 75 дни, а при вторият случай беше над 90 дни и се наложи прием на хапчета.

# 335
Днес бях на преглед 13ти ден от цикъла, ще правим ЗЕТ на естествен цикъл. Имам доминантен фол. който преди 3 дни беше 10мм и днес очаквах да е пораснал, но уви той пак си беше 10мм на 13-ти ден, лигавицата расте, фоликула не... Викат ме пак в понеделник. Чудя се на какво се дължи това, просто ако нямам ову тоя месец, ще трябва да канселираме опита.
Моля за съвет ако някой е имал такъв случай. Има ли нещо, което да пия или правя, за да се случи овулацията, колкото и тъпо да звучи въпроса 🤷‍♀️
Привет, аз миналия месец имах подобен проблем, но при мен фоликулът растеше бавно,  13 ден -14,5мм, на 15 ден-  17 мм., на 17 ден  - 20 мм. На доктора не му хареса,че няма признаци на спукване и ми отложи ЗЕТ, защото ставало късно за ЗЕТ, дрън-дрън. А да се сети да ми бие Овитрел  още, докато беше 17 мм - не. Ами, отложихме... Сега започнахме наново,но по друга схема. Мен много ме беше яд, че губим време, защото съм и на 40+, но....

# 336
Здравей, аз бях в подобна на твоята ситуация. На 10ти ден от Ц отидох на преглед, за до видим, дали ще има О и да правим ЗЕТ на ЕЦ. Лекаря каза, че нямам доминантен фоликул и че няма да имам О, аз обаче(понеже нямах свеж трансфер и вече 3 месеца чаках за замръзен, поради извънредното положение) настоях след няколко дни пак да ме прегледа. И се оказа, че ще имам по-късна овулация. На 23тия ден от Ц ми върнаха 2-6дневни бластоциста. И засега всичко е наред и днес  влизам в 12 седмица. Така, че може и при теб да е нещо подобно!

# 337
Златни сте, злат-ни! Благодаря много, надявам се да тръгне тоя фоликул, ще му пребая до понеделник да се е взел в ръце вече и да отива към спукване.
bubastet стискам палци тва лято да ни е на късмет, въпреки ррттоградния Меркурий.🤗
sunshine лека и безпроблемна бременност ❤️

# 338
Златни сте, злат-ни! Благодаря много, надявам се да тръгне тоя фоликул, ще му пребая до понеделник да се е взел в ръце вече и да отива към спукване.
bubastet стискам палци тва лято да ни е на късмет, въпреки ррттоградния Меркурий.🤗
sunshine лека и безпроблемна бременност ❤️
Благодаря ти, Chuhaleesi! И на теб много късмет! Heart Дано нарастне този пуст фоликул! Simple Smile

# 339
Искам нещо да питам,тъй като всички тук са минали през ин витро. Правя лутеални кисти,или зф често,но е имало и месеци с нормална овулация Ако ми дойде този път ще правим ин витро на естествен цикъл с Фемара. С ин витро тези проблеми като Луф и лутеални кисти се преодоляват предполагам. Поне според доктора имаме големи шанс, тръбите са нормални, матката също. Притеснява ме какво представлява пункцията,приспиват ли те,как става самото вземане на яйцеклетки. На същия ден ли разбираш колко ембриона са се оплодили или се чака и колко време след това е самия трансфер. Благодаря ви!

# 340
Звезди, ЛУФ синдрома се преодолява точно чрез инвитро, защото при него се пунктира яйцеклетката. Ако имаш само 1, може да стане и без упойка, болката е съвсем търпима за секунди. При повече фоликули се поставя краткотрайна венозна анестезия, от която заспиваш за секунди и се събуждаш 15-на минути по- късно, няма никакви странични ефекти. Веднага разбираш колко яйцеклетки са извадени, а на следващия ден- колко и дали са се оплодили. Успех!

# 341
Искам нещо да питам,тъй като всички тук са минали през ин витро. Правя лутеални кисти,или зф често,но е имало и месеци с нормална овулация Ако ми дойде този път ще правим ин витро на естествен цикъл с Фемара. С ин витро тези проблеми като Луф и лутеални кисти се преодоляват предполагам. Поне според доктора имаме големи шанс, тръбите са нормални, матката също. Притеснява ме какво представлява пункцията,приспиват ли те,как става самото вземане на яйцеклетки. На същия ден ли разбираш колко ембриона са се оплодили или се чака и колко време след това е самия трансфер. Благодаря ви!

Здравейте, да при пункция ви слагат пълна упойка, приспиват ви за 15-20 мин. Не е страшно, след това може да имаш неразположение като преди менструация /съвет от мен поради личен опит, пийте колкото се може повече вода след пункция и прибавети повече белтъчини към менюто си, възстановяването е по-бързо/ в деня на пункцията ще ви кажат колко яйцеклетки са извадили, а на следващия ден ембриолог ще ви каже колко са се оплодили, свеж трансфер от 2-5 дени след пункция, на това вече лекаря го решава, успех.

# 342
Благодаря ви,значи пункцията е като кратък сън.

# 343
Ели, много съжалявам за неуспеха! Не се предавайте. Ти си силна, заслужаваш успех и ще го постигнете.
Аз разговарях надълго с нашата лекарка. Обсъдихме различни варианти. Според мъжкия материал следващия път може да опитаме ИМСИ. За ЕЦ не съм подходяща.Каза ми, че очаквала по-добър отговор от яйчниците. Извадихме 6 яйцеклетки, 3 са били без ядро, една не се е оплодила и затова останахме с две ембриончета. Само едното е било с добро качество. Лигавица и хормони са били чудесни. Явно мал шанс. Пуснахме хламидия, уреа и микоплазма при мен-отрицателни са. Праща ме на физиотерапия, барокамера за двамата и витамини и добавки. Целта сега е да подобрим материала и при двамата. Моят АМХ миналия път беше 3.5, а сега е 8.63. Имам по 8 антрални и в двата яйчника, като в десния доминантен 13,3 на десетия ден от цикъла. Дано бързо се възстановя физически, за да стартираме втори опит след няколко месеца.
За пункцията не се притеснявай!Приспаха ме за около 10-15 мин. После се чувствах нормално. Веднага ти казват броя на яйцеклетките, а на следващия ден ми се обадиха да кажат колко са се оплодили.

# 344
Ох, момичета, днес ми е 8 ден след ЕТ на 3дневни ембриончета, но започна ПМС и гърдите някак не са ми толкова твърди, както вчера, а те винаги спадат преди цикъл и ужасно се тревожа, че и този 4ти опит не е успешен... просто понякога си мисля, че няма да видя резултат, различен от 0....

Общи условия

Активация на акаунт