На пазар във Варна - тема 58

• 29 049
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Момичета търся форма за торта с фи 20-24 см.

Искам нещо  бюджетни. На първо четене се сещам за Джъмбо, по хипермаркетите (кауфланд да кажем, Практикер, бриколаж). Евентуално Доменико

Доменико е затворен, не съществува вече.
Навремето и аз търсих кръгла форма с откопчаващо се дъно малък диаметър, а навсякъде има предимно фи 26-28.
Накрая май 24 см намерих, но пак ми идва голяма и я ползвам покрита с хартия за печене, когато правя в нея сладкиш с ябълки. От един по-зареден магазин за домашни потреби я взех преди 2 години за 7 лв май.

Малък диаметър (не помня фи-то) с дупка за кекс имам от Джъмбо, беше намалена на 4лв, ама седи за красота. У нас повече вървят мини кексчета, имам за тях силиконови формички от Лидл.

Потърсете в някой квартален магазин за домашни потреби.

# 106
Re ge,в магазинчето до бариерата на рибната борса съм виждала.Диаметър не знам,имаше няколко размера ,най-малката беше с форма на сърце.

# 107
Благодаря на всички за отговорите.
Не знаех че доменико е затворен. Беше скъп но много хубав магазин за някои неща, примерно само там успях да намеря белачка за картофи Текома Президент ( именно серията Президент ) което е най-хубавата възможна белачка която съм ползвала. Имах отпреди 20 години след което мъжът ми я счупи  да отваря буркан. Бях готова да си поръчвам от Италия Wink. На същата серия отварачка за консерви и костилкидтачка за череши купихме. Скъпи гаджети но за цял живеот при правилна употреба. Жалко...
Спидче - ще отидем до кауфланд , ако не ще отдем на Джъмбо. В кварталните домашни потреби - бивш Вулкан - има само турска и китайска лоша стока. От там всичко ми се поврежда, чупи и т.н. а аз искам единпът да купя и да не се занимавам. Ако не намря там ще отида и до рибната борса -  това тази  на самия колхозен пазар  ли е?

# 108
На колхоза ,да.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 23:30 от Bobchita

# 109
  • Варна
Момичета, да докладвам с инфо от вчера...

Спирт намерих още в първата аптека - в случая "Матрикария" на Чаталджа. 100 мл, 95° е 1,25 лв.

С ръкавиците ударих на камък. Няма в DM, както споделихте. Няма и в Елитис. По 10 броя е имало, цитирам, "отдавна", но и кутиите свършвали бързо. Ако правилно съм разбрала, са били по 20 лв. В магазина на Мегапорт на Чаталджа има, поне два размера видях, но са само на кутии по 100 броя - 28 лв.
В крайна сметка взех от  магазина тип "самоменменяма" на ул. Ген Столетов. Имат само р-р XL, може би защото те стават и на хора с по-малки ръце и чифтът е 50 ст.

Маски взех от ателието за работно облекло на бул. Цар Освободител. Видях и на други места, но повечето бяха ушити като за "Бог да прости" за 3 и ли 3,50 лв. Тук са от тези с форма, а не с плисета като медицинските и са по 3 лв. Имат три размера, условно "мъжки", "дамски" и "детски". Детските са пъстри, най-вече, а останалите - основно едноцветни.
Скрит текст:
Според отзиви от получателя, са удобни и смятам да се обзаведа с такива също. Дотук карах с еднократни, но много спарват. Тези отвътре са памучен плат и между двата пласта има място за филтър... който иска да слага. Ластиците са оставени да се вържат, което също е плюс, тъй като фиксираната дължина не е универсална.

Благодаря за насоките и дано съм била полезна.

# 110
  • Варна
Ушити маски за възрастни (2 или 2.50 лв) и детски (малко по-евтини бяха) има при шивачката в Чайка, във високия блок до ЦБА. На витрината висяха различни разцветки. Но аз си купих от аптеката Joy

# 111
Къде,край града продават овче прясно мляко?Кравето го уредих,но овчето-тцък.Ще ми се сама да си направе овче сирене.
На фермерското пазарче, дето в събота е в Мол Варна, а в  неделя до фестивалния. Жената, която е от Осенец има много хубаво кисело овче мляко, а продава и прясно овче, което не съм купувала. Но няма да е още дълго време, минава му сезона.

# 112
  • София
Момичета, знам че е коментирано, но не откривам...Припомнете ми, фирма за изхвърляне на стара техника, телевизори, печка...

# 113
  • Варна
Момичета, знам че е коментирано, но не откривам...Припомнете ми, фирма за изхвърляне на стара техника, телевизори, печка...
Привет!
Вече два пъти ползвам услугите на фирма Макметал, която ми бе препоръчана при купуването на нова техника от Технополис. Обаждаш се на телефон 0800 14 100 (пише, че е безплатен), даваш елементарни данни и след няколко дни ти се обаждат от местния офис, обикновено за следващия ден.
Скрит текст:
Изнасят техниката без претенции, че нямало асансьор или подобни. Ние сме на четвърти етаж, без асансьор и това ми е драма. Единствено трябва да е разкачена от електричество, вода и пр., ама то обикновено новата вече е заела мястото и старата не стои свързана.
Есента, когато ги ползвах за пръв път, даваха едни ваучери за 2 или 5 лв. за Технополис според вида техника, но сега, след ограниченията покрай вируса, момчетата казаха, че не дават. Не съм проверявала доколко е вярно.
Като цяло става бързо. Аз се обадих, след като не бяха работили два месеца и бяха затрупани от заявки, но пак стана в рамките на няколко дни. Във Варна работят всеки делничен ден и това е предимство.

# 114
  • ВАРНА
Ако чуете някой техник да търси части за ЛЕД тв .  49 инча Сони смарт  2017 г. -  ми пишете.....имам го същия с   угаснал дисплей завинаги....не проблема в лед подсветката...може и нея да я ползва....просто дефектна матрица  за 1290 лв. която се падна баш на мен каръка.

процесор нещо ако му трябва!   

# 115
Търся магазин, където правят надпис от меки букви, шити, подобно на
https://www.google.com/search?q=%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D … bile&ie=UTF-8

# 116
Търся магазин, където правят надпис от меки букви, шити, подобно на
https://www.google.com/search?q=%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D … bile&ie=UTF-8
Магазин за спално бельо Сладък сън, но аз бих дала на шивач да ги изработи.

# 117
Защо магазин DM във Фулмакс центъра е полупразен? Ще го затварят ли или и другите магазини от веригата са така? Снощи влязох и останах изненадана , полупразен магазин с наредени по една бройка за да не изглежда празен 

# 118
  • Варна
Този в Чайка и под Общината са си Ок откъм зареждане. Може би с Фулмакс нещо  се случва.

# 119
Някой има ли наблюдения къде има килими на ниски цени?

Общи условия

Активация на акаунт