Десетокласници 2020/2021

• 38 540
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ако не бяхте вие, изобщо нямаше да се сетя, че има литература за четене Sad
Иначе юнакът е на курс по английски в ИЧС - присъствен !!! Като че ли му харесва. На дневен ред изобщо не стои работа. Не му трябват джобни, защото не излиза никъде.
Щерката през лятото преди 12 клас каза, че иска да работи - започна в едно кафе. Сигурно беше единствената, която си направи редовна здравна книжка заради мен. Плащаха й толкова малко, че беше направо престъпление …
Но това й помогна да разбере, че парите не идват лесно! Сега е студентка и работата отново не е на дневен ред.

# 181
Моля, който каквото знае за НВО в 10-ти клас да каже. Нищо не разбрах. Защо деца, които ще продължат да учат трябва да го държат. Накрая с каква тежест е? Ще им потрябва ли за нещо? За едни допълнителни уроци питам...
Иначе наборът е в едно малко градче при дядо си още от началото на извънредното положение. Маунтинбайкър го играе. По цял ден с колелото, но повече време отделя да го ремонтира и ъпгрейдва, отколкото да го кара.
Преди две седмици връчих Тютюн и казах по 30 страници дневно. Е, след две седмици до 4 глава е стигнал, пак е нещо. И онлайн курс по немски кара, учи езика от 5 до 7 клас, искам да надгражда

# 182
  • София
Леле, на Витоша пада небето в момента, а ние за пикник се бяхме нагласили! Много ни се е смял господ, много! Joy

В София ли сте следващия уикенд? Да се уговорим нещо за тогава?

vald, значението на НВО 10-ти клас е приблизително същото като на НВО 4-ти клас. Лично аз за частни уроци не бих давала пари за него.

# 183
  • София
Vald, добре до е синтезирана Санака.

Санака, аз не съм.

# 184
  • В светлината на слънцето
Санака, виж какво ни гласи небето за следващия уикенд.

# 185
  • София
Офф, стига дееее! Frowning1

# 186
  • В светлината на слънцето
Ние се бяхме нагласили до Копривщица да скокнем. Ама май няма да стане. Confused

# 187
  • София
С тези дъждове и облаци, на ММ още не могат да му почервенеят доматите - стоят си зелени и не щат да узряват. Май ориз трябваше да гледаме тази година. Smirk

# 188
  • София
Май ориз трябваше да гледаме тази година. Smirk
Не споменавай нищо китайско, плс... Joy

# 189
  • София
Добре, де, защо все събота и неделя вали! Изчистих, измих прозорци, подредихме останалите бюра и гардероби, готвих, то не останаха дейности, дето да се вършат при лошо време. Натирих щерката да прави преразказ, дори. За следващия уикенд вече не виждам какво мога да измисля да правя - задачи и преразкази ще са, то се е видяло, но е приложимо за малката. За нобора - освен да го хвана да ме учи нещо на ИЕ, на ФЕ, знам ли Joy
Официално се отказах от Британика, да ви информирам. Обади ми се съвършено нова офис-мениджърка, да ме калесва да се записвам за новата година (тази е трета за тази учебна година, предишната започна втория срок и вече я няма, явно). Аз небрежно попитах кой ще преподава - ами, мис намсикоя и мис намсикоя напуснали, но да не се притеснявам, имат добър преподавател, само още не бил уточнен. Е, нужно ли е да ми приказва такива тъпотии, "още не е уточнено" е всичко, което трябва да кажеш на клиента, а не че двете миски, преподавали миналата година (да, смени се и миската втория срок) са напуснали. Затворих и директно набрах АВО. Записах го, платих и точка, от догодина е там. Само чакаме да излезе сертификата тези дни, да им го препратя, че да го зачислят официално за ниво. По принцип нов курсист трябва да направи тест (което не е проблем), но дамата, с която говорих, възрази, че щом е положил изпит за международно признат сертификат, някаква школа няма да го кара да попълва тестчета, я. Да го пратя като излезе и това ще е всичко. Та така.   
Сега, като типичен представител на зодията, ме обзе съмнението дали не сбърках - съучениците, с които беше в една група, вероятно ще си останат в Британика и други такива особено значими причини ми хрумват. Но ако откажа курса 2 седмици преди началото му ми връщат сумата без 50лв, та се кротнах - ако трябва и до това ще опрем.

# 190
  • София
Мандаринка, след безкрайно разочарование от БС през първия срок /съжалявам, че не послушах детето, което още след първите две-три посещения там каза, че е пълна загуба на време/, преместих наборката в АВО. Много по-доволна е и догодина продължава там - ниво С1.2. Още ме е яд, защото ако беше започнала там от началото, или ако я бях послушала по-рано и да я преместя още през октомври, спокойно можеше да си вземе нивото още това лято. Има много деца от Испанската в АВО, сигурно ще има познати деца младежът ти.

# 191
  • София
Момичета, благодаря за отзивите за АВО. Аз се ослушвам от кога, в какъв вид да продължи с школа. А и тези онлайн курсове му промениха плановете за Гьоте. Не иска онлайн курс, държи на присъствен. Оф, ще го мислим към септември.
Аз съм в Сф до началото на август, за който още нямам ясни планове, но се надявам да успеем да се организираме за активности, далече извън града.

# 192
  • Варна
С тези дъждове и облаци, на ММ още не могат да му почервенеят доматите - стоят си зелени и не щат да узряват. Май ориз трябваше да гледаме тази година. Smirk

А по Черноморието ни е напекло, не си е работа без климатик. Тамън по темата да покажа с какъв материал от градината правя салати:

# 193
  • София
Ех, че си зла! Joy Нищо де, и ние с такъв материал ще правим салати, ама през септември. Laughing

# 194

Общи условия

Активация на акаунт