Лечение при късогледство с атропин 0.01%

• 40 894
  • 129
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Предполагам, че детето има и специални очила. На мен ми стана странно как при -1 диоптър са му изписали капки.  Моят син беше вдигнал само на едното око от 0,5 на 2,25 диоптъра и му изписаха капките само за това око. В другото не капя, то е с 0,5 диоптъра. Ние от около 3 месеца капем, т.е. и на нас ни е ново,  и не мога да изразя мнение. Аз бих завела детето при друг/и специалисти, щото стават и грешки.

# 121
Здравейте да знаете в Попово или района дали се приготвят капките?

# 122
Здравейте,
На моето момченце което е сега на 7г преди 5 месеца му назначиха капките с атропин 0,01% и сега на прегледа се установи, че е вдигнал диоптъра от -1 на -2,75 , което според мен е ужасно много. Отново ни коригираха рецептата за очила и продължаваме с капките , но аз съм много притеснена и се чудя от какво може да е този огромен скок, докторката каза, че не е нормално толкова много,  но понякога имало и такива скокове. Някой дали е имал подобен проблем ?

Това е най-ниската доза атропин. Може да се увеличи, все пак детето е и голямо вече.
В последните изследвания се споменава че тази доза не е много ефективна и наподобява плацебо. 0,025 и 0,05 се посочват като ефективни дози.

# 123
  • Варна

Имайки предвид, че във Варна само на две места (поне две бяха допреди няколко месеца, сега може и да са повече) се приготвят, едва ли.

Мога да Ви дам имейл на лабораторията, която във Варна ги разрежда: mintpharmacy.laboratory@gmail.com. На три дозички са, във флакончета, запечатани. Питайте ги дали могат да Ви пратят по куриер. Цената на трите дози е общо 39 лв. (няма опция за по-малко дози).

Аз повече от половината ги изхвърлям, но няма как.

# 124

Имайки предвид, че във Варна само на две места (поне две бяха допреди няколко месеца, сега може и да са повече) се приготвят, едва ли.

Мога да Ви дам имейл на лабораторията, която във Варна ги разрежда: mintpharmacy.laboratory@gmail.com. На три дозички са, във флакончета, запечатани. Питайте ги дали могат да Ви пратят по куриер. Цената на трите дози е общо 39 лв. (няма опция за по-малко дози).

Аз повече от половината ги изхвърлям, но няма как.

Аз живея във Варна и купувам капките от там. Да местата са само 2 все още. В аптеката до АГ болница от където ги вземам аз цената им е 19.50лв в едно флаконче са и са със срок на годност 4 седмици. В началото вземах от аптеката където са трите флакончета, намира се близо до завод Дружба, но там едното е за 10 дни, т.е 30 дни. Та ако сте от Варна ви препоръчвам другата аптека.

Търся някъде я района на Попово, защото детето прекарва почти цялото лято при баба си и дядо си там и ще е по удобно ако могат да ги вземат от там някъде, а не да правим врътки по кого да изпращаме.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 18:58 от bolibon

# 125
Аз купувах капките от аптеката до завод Дружба, но дъщеря ми направи няколко конюктивита един след друг, докато се уверя, че е от тях и ги спрях. Случвало ли се е на някой друг?

# 126
Аз купувах капките от аптеката до завод Дружба, но дъщеря ми направи няколко конюктивита един след друг, докато се уверя, че е от тях и ги спрях. Случвало ли се е на някой друг?

Не, но детето каза, че с тези от аптеката до АГ се чувствал по добре. С тези до завад Дружба за 6м беше казчил на едното око 0,5, а на другото 0,75. Лекарката му изписа и специални стъкла като видя, че е качил доста диоптъра. Сега с тях стъкла и с капките от другата аптека за 1г е вдигнал диоптъра с по малко от 0,25, но се чувства добре и с двете очи заедно си вижда нормално и не сме сменяли очилата. След 3м е пак на преглед и ще видим, но казва, че все още си вижда добре.

# 127
  • Варна
Как се казва аптеката? Ще взема там да поръчам следващия месец. Пет месеца ползваме от тези до завод Дружба и не е имал проблем. Предстои да ходим на лекар и не знам дали има промяна в диоптъра.

# 128
Как се казва аптеката? Ще взема там да поръчам следващия месец. Пет месеца ползваме от тези до завод Дружба и не е имал проблем. Предстои да ходим на лекар и не знам дали има промяна в диоптъра.

Там не са с поръчка. Отиваш изчакваш и ти ги правят на място, готови са буквално за 2-3 минути. Тази до завод Дружба реално човека, които ги прави има аптека на Журналист и затова се бавят. А аптекарката до завод Дружба му е майка
Номерата на улицата е 84. Намира се в двора/сградата на Денталния факултет, буквално на оградата на АГ болница. Аз ходя или пеша или паркирам на Лидл Окръжна болница, че то там няма спиране в района.

# 129
  • Варна
Много благодаря за подробната информация - много ми е полезна.

Общи условия

Активация на акаунт