Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

  • 85 526
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 198
Ползвам този Гофретник First FA 5305 3 WI
С керамично покритие е, нямам идея колко е безвреден. Доволна съм,добре изпича гофретите, в средата е по-изпечено отколкото по краищата,но не е проблем. Ето го в първия сайт,в който го намерих https://kaymu.bg/tosteri-gofretnici/%D0%93%D0%BE%D1%84%D1%80%D0% … irst-FA-5305-3-WI

Някой може ли да препоръча гофретник/сандвичмейкър с невредно покритие, да изпича добре?

# 526
  • Мнения: 1 244
Аз пак да помоля за препоръка за тиган за палачинки?

# 527
  • Мнения: 257
Какви незалепващи и безвредни форми за мъфини бихте предложили?

# 528
  • Мнения: 44
Аз пак да помоля за препоръка за тиган за палачинки?

За палачинки и яйца взех на Riess след много четене тук. Има едни техни водят се за омлет, пише, че стават и за палачинки. За сега само бъркан яйца сме правили. До палачинки не допирам напоследък.... И сме доволни. Първите 1-2пъти не залепваше даже. Сега си по залепва, но умерено и лесно се чисти. Но то няма как и да не залепва изобщо, нищо че доста масълце слагаме на дъното. Като цяло съм доволна. Примирих се, че за да е безвредно, няма как да е незалепващо.
Успех

# 529
  • Мнения: 1 244
Благодаря за препоръката. Е, аз не знам какво да правя, за да си угодя на всички изисквания. Предпочитам да готвя с минимално количество мазнини, а така загаря и това отхвърля залепващи съдове. Те пък не били здравословни... Ще проучвам още явно и ще търся някакъв компромис.

# 530
  • Мнения: 133
Аз пак да помоля за препоръка за тиган за палачинки?

За палачинки и яйца взех на Riess след много четене тук. Има едни техни водят се за омлет, пише, че стават и за палачинки. За сега само бъркан яйца сме правили. До палачинки не допирам напоследък.... И сме доволни. Първите 1-2пъти не залепваше даже. Сега си по залепва, но умерено и лесно се чисти. Но то няма как и да не залепва изобщо, нищо че доста масълце слагаме на дъното. Като цяло съм доволна. Примирих се, че за да е безвредно, няма как да е незалепващо.
Успех
Може ли линк към модела, че нещо не го намирам?

# 531
  • Пловдив
  • Мнения: 735
попаднах в нета на чугунени съдове, с марка MAYSTERNYA . Не пишеше в сайта произход, поразрових и излезе, че са Украински. Имате ли отзиви за тях? Прилични са цените и изкушават.

# 532
  • Мнения: 1 244
Аз имам украинска тенджера, не знам дали е тази марка (не й помня марката) и съм много доволна. За сега само хляб пека в нея - за това я взех.

# 533
  • Мнения: 8 413
Погледнах ги и доколкото виждам са неемайлирани. За тигани на които ще печеш пържоли е ОК да са неемайлирани, но за тенджери е по-добре да са емайлирани. Чугуна лесно ръждясва и ако оставиш в неемайлирана тенджера нещо течно може да ръждяса, още по-лесно ако има сол или продукти отделящи киселини като домати например.

# 534
  • Мнения: 201
Здравейте! Моля за мнение за тези тенджери на Ело. Заслужават ли си? https://aiko-bg.com/product-40367020034
Колебая се между тях и тези с трислойно дъно на Хром Силистра

# 535
  • Мнения: 1 244
Здравейте! Моля за мнение за тези тенджери на Ело. Заслужават ли си? https://aiko-bg.com/product-40367020034
Колебая се между тях и тези с трислойно дъно на Хром Силистра

Мисля, че тях гледах в Айко. Не ми хареса, че дръжките им са закрепени сякаш в час по трудово обучение. Да не бъркам, но май точно този комплект гледах. Лично аз се отказах да ги взимам. Но вие си ги погледнете пак, да не бъркам.

# 536
  • Sofia
  • Мнения: 16 391
Здравейте, трябва да си купим нова тава за печене. Някой може ли да предложи нещо качествено и изпитано? Нямам ни най-малка идея какво точно да взема. За предпочитане – да може да се закупи от физически магазин в София.
Мерси! Simple Smile

# 537
  • Мнения: 10 274
Стъклена е най - добре!
https://levon.bg/za-kukhnyata/sudove-za-gotvene/tavi/pravougulna … -1-5-l-simax-7106
2 бр. имам перфектно са държат

# 538
  • Мнения: 18 539
Още един глас за стъклените тави. Отлични са за всякакви печива. Имам 5 бр., различни размери от години. Не са мръднали. Не се драскат, не залепват, мият се в миялна. Моите са на Пирекс.

# 539
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 604
То и аз харесвам стъклените, но при тях препоръката е, да се слагат в студена фурна или загрята на не повече от 100 градуса, както и за керамичните.
Вие как процедирате, когато печивото, трябва да се сложи в загрята фурна, на 200 С?

Общи условия

Активация на акаунт