Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

  • 85 268
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 1 588
Приела съм за себе си,че всички покрития от слепени частици са вредни.Незнайно как обработени частици слепени с незнайно какви материали.Друг е въпроса,че не бих си купила купила нищо на тази марка.

# 451
  • Мнения: 133
Има стоманени тигани с керамично покритие.
Може ли линк към нещо онлайн, че не намирам?
Благодаря

# 452
  • Мнения: 8 407
Ето. https://www.amazon.de/-/en/Zwilling-Henckels-40189-201-0-Suitabl … ;sr=8-43&th=1
Сигурно има и на други производители.

# 453
  • Мнения: 201
Здравейте! Изчетох доста мнения и се колебая. Искам да си купя съд за мляко - за затопляне основно. WMF, Делимано или Хром Силистра да избера? Благодаря!

# 454
  • Мнения: 2 678
Здравейте! Изчетох доста мнения и се колебая. Искам да си купя съд за мляко - за затопляне основно. WMF, Делимано или Хром Силистра да избера? Благодаря!
Бих препоръчала WMF - имам доста съдове на марката. Определено съм доволна, тенджерите им не загарят наистина.

# 455
  • Мнения: 8 407
Здравейте! Изчетох доста мнения и се колебая. Искам да си купя съд за мляко - за затопляне основно. WMF, Делимано или Хром Силистра да избера? Благодаря!
Такъв с двойни стени дето вари на водна баня или нещо по-специално гледаш?

# 456
  • Мнения: 201
Търся нещо най-семпло, което ще се ползва ежедневно само за претопляне на прясно мляко. Сега се замислих за емайлирано канче дали не е удачен вариант.

# 457
  • Мнения: 1 604
Според мен да. Има обаче едно златно правило, което спазвам за емайла. Сменям често и ако е дори леко чукнато - в коша.

# 458
  • Мнения: 8 407
Вземи си една такава млековарка. https://www.emag.bg/mlekovarka-kinghoff-kh-3111-1-5-litra-dvojni … 111/pd/DP9VFDMBM/ Но не от този линк, защото са по двадесетина лева по принцип. Сипваш вода във отвора дето е свирката и като се загрее започва да свири. В нормален съд млякото лесно загаря.

# 459
  • Мнения: 201
Благодаря ви много!
Относно емайлираните съдове откъде купувате понеже и там не винаги били нещата както трябва. Отделно има безброй търговци с различни картинки на високи според мен цени.

# 460
  • Мнения: 8 407
Имам от Икея една емайлирана тенджера и две на Metalac Сърбия. Продават евтини китайски, но те са от много тънка ламарина. На Metalac има серии с различна дебелина, колкото по-дебела е стената толкова по-добре, но и цената расте. В София има магазин на ул. Трапезица.

# 461
  • София
  • Мнения: 593
Дами, виждам, че имате отлични познания за безвредни съдове (поздравления). Изчетох няколко теми и съвсем се обърках. Моля, да ми препоръчате грил тиган за индукционен котлон. Предварително благодаря!

# 462
  • София
  • Мнения: 9 017
Дами, виждам, че имате отлични познания за безвредни съдове (поздравления). Изчетох няколко теми и съвсем се обърках. Моля, да ми препоръчате грил тиган за индукционен котлон. Предварително благодаря!

Аз мога да не препоръчам един:
http://shop.gamaelit.bg/product/tiganskara-chef-265h265sm-7xljruv#ad-image-0
Дъното му се изкриви Dizzy Face
По-късно мога да пусна и снимки.

# 463
  • Мнения: 1 588
Може би са тънки стените и дъното.Тавите ми,които са към фурната обикновено се кривят когато се нагреят и след изстиване се оправят,но са от много тънка ламарина.
За грил тиган бих препоръчала чугун.

# 464
  • Мнения: 8 407
Индукционните не се разбират много с чугуна. Много бързо го нагряват и има риск да го спукат, а дори и да го нагрееш постепенно, като се нагрее чугуна хубаво както е необходимо за печене на пържоли тогава пък започва яко да излъчва инфрачервени, което е много хубаво за печенето, но е лошо за електрониката на индукционния и се задейства защитата.

Общи условия

Активация на акаунт