Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 20 318
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
Не съм пробвала хуск ,на мен ми изписаха Лактулоза МИП и нищо .Незнам какво да правя вече

# 211
Кайсии!!!! Ям по 2 кг на ден и сутрин не пропускам 00

Ех, този утрогестан.... Вече ми звучи като " застраховка бременност"
Новото е Алеракт.

# 212
При мен динята действа безотказно!

# 213
направи си един кръвен тест за бременност за да си сигурна струва около 20 лева

# 214
Диня, зеле, супи и сушени сини сливи. За фурмите зная, че не са полезни повреме на бременност! Те размекват шийката и се хапват преди раждане, но преди това не са препоръчителни.

# 215
Мюсли с прясно мляко, ако положението е много тежко кисна мюслите във вода и после пия водата.

# 216
Днес поне няма зацапване, болката в стомаха се усеща. То дори не е болка, а сякаш съм примерно в гр. транспорт и някой се е допрял до стомаха ми, образно казано. Обадих се на докторката и каза да пия Утрогестан и Ношпа. Утре отивам да ме прегледа за всеки случай.

Само че бременността се развива в матката, а тя на този етап е все още ниско долу, на обичайното си място. Така че болките в стомаха нямат нищо общо нито със зацапването, нито с бременността.

# 217
Днес поне няма зацапване, болката в стомаха се усеща. То дори не е болка, а сякаш съм примерно в гр. транспорт и някой се е допрял до стомаха ми, образно казано. Обадих се на докторката и каза да пия Утрогестан и Ношпа. Утре отивам да ме прегледа за всеки случай.

Само че бременността се развива в матката, а тя на този етап е все още ниско долу, на обичайното си място. Така че болките в стомаха нямат нищо общо нито със зацапването, нито с бременността.

Да, и аз това се успокоявам- че не е ниско долу.

# 218

Със зацапването няма общо, но с бременността - тежест, гадене съвсем нормално е

# 219
Здравейте!

След изписване на бащата нали му се полагат 15 дни платен отпуск. Знаете ли какви документи се дават на работодателя? 🤔

# 220
Издава се бележка от болницата при изписване на бебенцето и само нея предоставя на работодателя. Евентуално може да искат копие от акт за раждане.

# 221
  • Велико Търново
Тъкмо бях на преглед, в 9г.с. съм, лежах за задържане след силен кръвоизлив в 6 г.с., оказа се синдром на изчезващия близнак. От няколко дни преди  да вляза в болница, т.е. 5гс ми предписаха утрогестан. До сега пиех утрогестан, но шпа, дуфастон, естрофем и ходех на инжекции с папаверин и диацин ( фолиева киселина и биозин не ги споменавам дори). Честно ви казвам ще спра всички химии вече, всичко изглежда нормално, но аз не съм съгласна да консумирам толкова синтетики постоянно. От както знам че съм бременна само пъхам глобули, преглъщам хапчета и синея по задника.
Извинявам се, но имам нужда са се оплача вече.

# 222
skk007 една прегръдка от мен, защото друго не мога.

Здравейте!

След изписване на бащата нали му се полагат 15 дни платен отпуск. Знаете ли какви документи се дават на работодателя? 🤔
Ползва се подобно на болничен и обезщетението е от НОИ. Дава се бележката за изписването /евентуално банкова сметка, ако не е представена при предходни болнични/ и се ползва от нея дата.

# 223
Трябва да отида за 2ро мнение относно "нещо" виждащо се до плацентата. В Щерев или Шейново имат по-добра апаратура и къде бихте ми препоръчали?

# 224
Марковс!

Общи условия

Активация на акаунт