Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 19 691
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
А защо да е с презерватив? Никога не съм се замисляла, но и лекар не е наблягъл.

# 481
А защо да е с презерватив? Никога не съм се замисляла, но и лекар не е наблягъл.

Заради възможни инфекции, гъбички и т.н., предавани по полов път.

# 482
  • Велико Търново
Да не забременее бебето. Нали имаше подобна тема във форума Simple Smile

# 483
здравейте Wink
имам въпрос... при бременност (ранна 5-6 г.с.)  нормално ли е симптоми като болки в гърба и кръста, гадене, повдигане, топли вълни, “вълчи глад”.. да се появяват и изчезват, имам предвид вчера всички симптоми са били на лице, днес няма нито един , но утре със сигурност пак ще се появи/появят.. или е нормално да ги има всеки ден?!  имам няколко поредни дни със симптоми и няколко без нито един ...
🤔🤔🤔

# 484
Здравейте!В 37г.с. съм от 3-4дни съм със спазми  и диария не мога да я укротя,пия смекта и ре комфорт,спазвам диета ,пия оризова вода.Някой имал ли е същият проблем,дали може да предвещава скорошно раждане?Има такъв вирус,но ги държи за ден,мен вече четвърти.Ходих преди 2дни до АГ погледна ме,нямам разкритие,бенето едобре,тоновете също,утре пак съм на преглед,но се притеснявам.Коремът ми все още не е паднал,нямам контракции

# 485
  • София
Активен въглен пробва ли? В краен случай можеш да пробваш един.
Хубаво е да е да го пиеш на голямо отстояние от храненето, че той изтегля много полезни в-ва, успоредно с влагата в работа номер 2.
Иначе при мен работи безотказно.

# 486
При мен няма симптоми всеки ден, на 11 седмици съм вече. Точно 6 седмица гърдите ми спаднаха и спряха да ме болят. Но От края на втория месец отново пораснаха и ме болят. Последните две седмици ми се увеличи чувството за гадене. В началото изобщо го нямаше.

здравейте Wink
имам въпрос... при бременност (ранна 5-6 г.с.)  нормално ли е симптоми като болки в гърба и кръста, гадене, повдигане, топли вълни, “вълчи глад”.. да се появяват и изчезват, имам предвид вчера всички симптоми са били на лице, днес няма нито един , но утре със сигурност пак ще се появи/появят.. или е нормално да ги има всеки ден?!  имам няколко поредни дни със симптоми и няколко без нито един ...
🤔🤔🤔

# 487
При мен няма симптоми всеки ден, на 11 седмици съм вече. Точно 6 седмица гърдите ми спаднаха и спряха да ме болят. Но От края на втория месец отново пораснаха и ме болят. Последните две седмици ми се увеличи чувството за гадене. В началото изобщо го нямаше.

здравейте Wink
🤔🤔🤔
оххх , благодаря ти !
Успокоих се малко 🙃

# 488
  • Пловдив
Може би ще бъда рязка, но бременността не е болест! Това, че един ден имате т.нар. симптоми, а на следващия вече не - няма нищо притеснително! Ако имате кървене, зацапване, силни болки - търсите лекар! Това, че днес ви болят гърдите и ядете като за трима, а утре всичко е цветя и рози - нищо не е станало с ембриона.
Аз до 4 месец не можех да кажа, че съм бременна, всичко беше ок и след това обонянието ми се засили и ми се гадеше от разни миризми и към 7-8 месец започнах да имам киселини.
С най-добри чувства го казвам - наслаждавайте се на бременността, не се вкарвайте във филми. С всеки изминал месец ще се появяват/изчезват нови и нови неразположения, иначе до края ще сте тотално изперкали и ще ви е яд, че не сте се наслаждавали на момента, а сте се тревожили за глупости. Успех на всички и още веднъж се извинявам, ако съм ви се сторила твърде рязка в изказването си!

# 489
Много правилно!Наслаждавайте се на тази приказка, особено ако леко я карате, всеки месец може да се променя нещо във вас и това е интересното🥰

# 490
Sparkling HeartSparkling Heart
Може би ще бъда рязка, но бременността не е болест! Това, че един ден имате т.нар. симптоми, а на следващия вече не - няма нищо притеснително! Ако имате кървене, зацапване, силни болки - търсите лекар! Това, че днес ви болят гърдите и ядете като за трима, а утре всичко е цветя и рози - нищо не е станало с ембриона.
Аз до 4 месец не можех да кажа, че съм бременна, всичко беше ок и след това обонянието ми се засили и ми се гадеше от разни миризми и към 7-8 месец започнах да имам киселини.
С най-добри чувства го казвам - наслаждавайте се на бременността, не се вкарвайте във филми. С всеки изминал месец ще се появяват/изчезват нови и нови неразположения, иначе до края ще сте тотално изперкали и ще ви е яд, че не сте се наслаждавали на момента, а сте се тревожили за глупости. Успех на всички и още веднъж се извинявам, ако съм ви се сторила твърде рязка в изказването си!
не не сте рязка ! точно такъв отговор ми трябваше ..
Благодаря от сърце !!! Sparkling Heart

# 491
Здравейте! Аз вече трябва да оформя своя избор за проследяване на бременността ми. Колебая се между Надежда и Свети Лазар. Може ли да ми препоръчате добри специалисти и от двете болници. Ще се радвам на мнения от първа ръка.

# 492
Здравейте!В 37г.с. съм от 3-4дни съм със спазми  и диария не мога да я укротя,пия смекта и ре комфорт,спазвам диета ,пия оризова вода.Някой имал ли е същият проблем,дали може да предвещава скорошно раждане?Има такъв вирус,но ги държи за ден,мен вече четвърти.Ходих преди 2дни до АГ погледна ме,нямам разкритие,бенето едобре,тоновете също,утре пак съм на преглед,но се притеснявам.Коремът ми все още не е паднал,нямам контракции

Нормално е да се появи диария в края на бременността. Преди раждането, организмът се подготвя, като се прочиства. Не е изключено раждането да наближава. Нищо страшно няма. С извинение, но някои бременни със запек мечтаят за диария. Grinning

# 493
  • София
Oooo да Grinning Диарията си е приказка в сравнение със запека (за мен лично!) Grinning

# 494
Мами, имате ли отзиви от д-р. Ани Богданова и д-р. Чачева в Надежда за първия скрининг около 12седмица? Имам записах час за д-р. Чачева, отидох при др. Богданова за второ мнение, свързано с терапия за тромбофилия и леко отлепване и докато се усетя, че всичко беше мн бързо, ми записаха и там час. Извинявам се, ако е досадно за някой, но много го мисля къде да отида. Клоня към Чачева, но пък искам след това да се следя и при д-р. Богданова, а незнам дали тя ще ме вземе, ако откажа БХС при нея. Малко ще е несериозно.

Общи условия

Активация на акаунт