СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 103 869
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 770
Не считам, че заради такъв експеримент, някое дете ще трябва да "изгори" или да чака поредно класиране! Заради място, което тъй или иначе няма да заемем!

Участвайки на първо класиране по никакъв начин не пречите на никой, по същия начин нападнаха една майка в темата за Американски колеж, на дете прието там и участващо и за ДУ, въпреки че беше почти сигурно, че ще се запише в АК (е може пък в последния момент да реши, че не иска в АК). Затова е измислено второто класиране, което не обременява никой с нищо, но след тези, които не се записват на първо, останалите си се наместват по местата.

# 1 771
  • гр.София
Странна птица , разбирам мисленето ти,но мястото на milasara ще се появи още на второ класиране като свободно.
Jas, ще има изгорели след Второ, но това е играта,в крайна сметка. Някои имат по-голям избор,кандидатствайки на няколко места или области. За което са положили и повече усилия. Както и високобаловите деца-имат по-голям избор. Дет се вика-заслужили са си го.Могат и на 4-то класиране да си променят решението ,да изскочат от някъде и да спечелят.

# 1 772
Кандидатстването в друга област не е въпрос на положени повече усилия. Както се оказва има достатъчно пробващи, за да видят как става, та да не объркат важното кандидатстване после, сигурно може някои и от любопитство да пробват. За които реално обмислят или им се налага да кандидатстват в друга област е направено добре, че могат да го направят от дивана  вкъщи, но трябва да се измисли нещо, което да пресича кандидатствания за проба или забавление.
Който спре до първо класиране не бърка нищо, освен още една седмица напрежение за някой някъде. Но спортуващите пращат деца и на трето класиране, което е.....

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 13:10 от solnichka

# 1 773
  • София
Вчера се беше заформил малък спор относно какъв език трябва за работа в Евроинституциите - немски или френски. Проверих с моя познат - работи в Европарламента с Люксембург с немски и английски. Да, предлагали са му по някое време да започне да учи и френски, но той е отказал. Е, не са го уволнили Simple Smile. Та какъвто и втори чужд език да учат децата е все добре - немски, френски, испански и т.н. ЕЗикът е богатство, но е добре детето да си избере,  не да има натиск от родителите. Имам случай с майка, която все искала да научи испански, но така и не го проговорила и сега дъщеря й учи испански. Незнам доколко детето си го е избрало.

# 1 774
  • София
Аз пък оценявам направеното от Странна птица. След като е сигурна в желанието и избора на училище и е записала там детето, не мисля, че е пропуск от нейна страна неучастието и в системата на МОН. Разбира се, всеки има право да се възползва от дадените му възможности и да се подсигури, особено когато е на кръстопът какво да избере. Така че не виждам нищо осъдително в поведението нито на едните, нито на другите.

Скрит текст:
Aма те нещата са свързани. За да влезе в 91 НЕГ, детето и/или родителите  трябва да са доста амбициозни, баловете за там са жестоки и искат супер сериозна подготовка и отношение, рядко някой ще има х 90+ точки и от двата предмета ей така. Така че то си е нормално, случайно да се случи да имаш бал за такова училище, а да не си амбициозен почти е невъзможно.
Не винаги е така. На големия, съученик,  доста посредствен, в седми клас беше наблегнал само на БЕЛ и мат. и влезе в НЕГ, като в свидетелство останалите оценки му бяха тройки. Завърши и НЕГ, но как е друг въпрос. Беше станал бързо известен на всички учители и ръководство. Явно амбицията на другите не му е пречила много.
Сина ми си го влечеше ученето и не е имал нужда някой да го дърпа, но не е и от амбициозните, просто му се получават нещата без много усилия, за щастие. Борбата за оценки идваше предимно от факта, че ще им трябва висока диплома, а не за да не се различават от другите, но и не бих я нарекла точно борба.
Децата са различни и наистина е важно да се съобразим с тяхната индивидуалност, за да се развиват правилно и щастливи.

Присъединявавм се към написаното от liani. И моето най-голямо момиче не се престара с подготовката си за НВО, нито пък е от амбициозните или състезателните натури. Даже е и мързелива и не си дава повече зор от необходимото, но гледа да има отлична диплома, защото ще й трябва при кандидатстването. Да, вероятно щеше да научи немски и да изкара същата диплома и в друго училище, но това имаше някои предимства, които надделяха и все пак имаше възможност да избира. По-малката ми дъщеря е много по-различна, включително е амбициозна, но смятам, че за нея 91НЕГ определено не е подходяща, дори и хипотетично да си представя, че иска да учи немски.

# 1 775
  • София

Така се чака по-лесно. 😂

# 1 776
  • София
А при нас е така. Много красиво, но малко страшно.

# 1 777
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз днес се запознах с едни съседи на къмпинга, дойдоха сутринта. Имат девойка на 17 години, в японската паралелка в 18- то. Много възпитано и широкоскроено момиче. Разпитах я за училището, интересите й. Каза, че са клас от 33 деца, не знам планов ли е този прием, че от тях 15 знаят японски, защото останалите не полагат усилие. Общо взето това важи за всяко едно училище. Тя е много доволна и иска да продължи с японистика в университета. През лятото работи и пести, а със спестените пари пътува. Миналото лято е била на гости на своя приятелка в Дания, например. Има хоби фотография и днес снима моята малка дъщеря с Полароид, изкара веднага снимката и тя беше много готина (това е идея за подарък за РД на малката). Та накратко - чудесен тийн е това момиче, ако и другите в 18- то са такива, браво.

# 1 778
Знам ,че не трябва да товаря детето си с моите собствени представи как трябва да планира живота си за да успее (каквото и да значи това ) , но пак се подхлъзвам , защото някак ми се ще да заложи на сигурното - да е силен по всеки предмет , щото знае ли човек .... Обаче той си има свои силно изразени интереси, дори мога да кажа таланти  и независимо дали ми харесва или не , вече е ясно ,че ще се развива в тази посока .
И аз съм завършила специална гимназия с много ситно сито за отсяване на учениците и пак някъде към средата на обучението , доста деца осъзнаха ,че са объркали попрището . След завършване следваха в области , нямащи нищо общо с профила на гимназията .
Има и такива деца -почти  еднакво силни  по всички предмети - те ще уцелят мястото , ако влязят в елитно училище . Но така или иначе най-вероятно , по време на гимназията , ще си дадат сметка , кое е това , което истински ги влече и ще продължат с него висшето си образование .

# 1 779
Някой знае ли какви документи се подават за записване в СМГ?Проверих сайта,но не успях да разбера.

# 1 780
Gadamer, момичето сподели ли какво я е насочило към японския? Любопитно ми е. Не е популярен и широко приложим език...

# 1 781
  • София
Аз днес се запознах с едни съседи на къмпинга, дойдоха сутринта. Имат девойка на 17 години, в японската паралелка в 18- то. Много възпитано и широкоскроено момиче. Разпитах я за училището, интересите й. Каза, че са клас от 33 деца, не знам планов ли е този прием, че от тях 15 знаят японски, защото останалите не полагат усилие. Общо взето това важи за всяко едно училище. Тя е много доволна и иска да продължи с японистика в университета. През лятото работи и пести, а със спестените пари пътува. Миналото лято е била на гости на своя приятелка в Дания, например. Има хоби фотография и днес снима моята малка дъщеря с Полароид, изкара веднага снимката и тя беше много готина (това е идея за подарък за РД на малката). Та накратко - чудесен тийн е това момиче, ако и другите в 18- то са такива, браво.
В паралелката приемат деца и на японски дипломати, които са извън ДПП. Обикновено набъбват след 8 клас.

# 1 782
  • Отвъд алеята зад шкафа
Gadamer, момичето сподели ли какво я е насочило към японския? Любопитно ми е. Не е популярен и широко приложим език...

Каза, че й е интересна културата, че е искала само това и че била писала само паралелките с японски в 18 и 138 като желания.

# 1 783
  • Пловдив
Ей, божеее, още треперя, то било голяма драма 🙂, пише ми набора, че му били казали, че излязло класирането и аз шах! Отварям, естествено, че не е, викам кой ти каза - ами един идиот. Еми пълно с неразбрали, а аз чакам на опашка за кафе, спешно въвеждам номера, че сесията ми е изтекла и кво, нъцки, естествено, събота в 16 часа е мнооогоо очаквано време за резултат.
С този японски браво, мисля, че е страхотно за децата да учат езика и културата. Знам, че посолството помага на училищата с японски, ако има програми и за обмен, би било невероятна школа и възможност.

# 1 784
  • София
Това е класа на голямата ми дъщря, прекрасни деца. Като отидем родителска среща, учителите се надпреварват да ги хяалят. Не няма деца на дипломати. Приеха наколко деца с приравнителен изпит в 9 и 10 клас. Едното момиче беше толкова завладяна от езика че настигна и изпревари някои, които го учат от години. При нас избора беше в първи клас от баща им( понеже и тримата са с японски), но в 7 клас съвсем осъзнато искаше да продължи с японски. Малките не искат.

Общи условия

Активация на акаунт