СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 104 003
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 275
Предполагам, че балът ще се появи едновременно с класирането.

# 1 276
Да се появяват вече, че и някаква работа да свършим:smile:

# 1 277
Всъщност сетих се и за още една ниша за размисъл за плюсовете на френския.
На европейско ниво е широкоразпространен. Винаги е бил език на дипломацията, а с излизането на Великобритания от ЕС, макар английският да е използван навсякъде, употребата му постепенно отстъпва на другите езици. Имах късмета да посетя Белгия преди пандемията. По-конкретно Брюксел. В повечето случаи ме заговаряха на френски и се налагаше да ползвам като преводачи приятелките ми, за да се разберем.
Винаги съм го смятала за лигав и дразнещ език. Рязко си промених мнението за него, когато попаднах с такава среда. А една малка 11-годишна дама ми разтапяше сърцето като я слушах как чурулика на този език, макар че се беше сблъскала с него за първи път едва преди 5 месеца.

В повечето институции и агенции в администрацията на ЕС, владеенето на френски език е задължително условие за постъпване на работа при тях.

# 1 278
Здравейте, а какво трябва да се появи в системата, някакъв нов таб ли?

Благодаря.

# 1 279
  • Пловдив
Здравейте, а какво трябва да се появи в системата, някакъв нов таб ли?

Благодаря.
Да, Класиране. Вчера и аз питах 🙂

# 1 280
Тя мадам Богданова работела по тертип на френската администрация Simple Smile рекоха запознати Simple Smile
Назрява бунт срещу мадам Богданова, в набор 2005 форумската група на ФЕГ е най-многобройната в цялата тема. Тук виждам нова мощна вълна да се присъедини.

# 1 281
  • софия
Трябва да излезе попълнена колона "бал".

# 1 282
Благодаря за бързия отговор, Мария!
А от чисто любопитство да питам: Свидетелството за завършено осн.образование при тях ли остава?

Ха, виждам, че сме писали успоредно с evhen. Аз също мислих да го ламинирам, както правя с важните ми документи по принцип.
При тях остава до септември, за да няма злоупотреби с трето и четвърто класиране. След 15.09 ще го върнат.
Децата, които се колебаят между две гимназии, разговаряли ли са с ученици от съответните училища? Проучете плюсовете  и минусите и помислете с кое бихте се примирили и с кое - не. Това е избор, с който вероятно ще се съобразявате пет години и не е добре да е емоционален. Какво ще даде дадено училище на конкретното дете или какво ще му вземе.
Вчера цял ден само разговори. И аз, и тя. 3 пъти зареждах телефона.

Санака, да, засега до същия извод стигна. Тя е с добър АЕ и ще продължи и догодина да го учи. Мисли да избере ФЕГ и ако види, че не е нейното да кандидатства след 8-ми клас в АК. Това и за двете ни е най-разумното решение. Но още 3 дни ще зрее в главите ни.
Много хитър и стратегически правилен ход според мен. Езикът се учи основно в 8 клас. Ще научи френски на прилично ниво и същевременно няма да си губи времето с АЕ от нулата в АК.
От нашия набор дете от СМГ изкара 8 клас в НЕГ и в 9 се върна 😉

# 1 283
  • София
В АК не започват АЕ от нула.

# 1 284
  • София
Добре де аз сега се сетих. Често тук си пишем за ФЕГ и знам за девойките, които искат да учат там, но само моето момче ли има такова желание? Замислих се, че от постоянните потребители май няма друг младеж, който да е писал френската на първо място. Ако вземат да го приемат (дай боже на второ да се случи) ще си е май без форумско мъжко другарче!

# 1 285
  • о`майна лунна нощ е
В повечето институции и агенции в администрацията на ЕС, владеенето на френски език е задължително условие за постъпване на работа при тях.

Събра всичко, което се опитвах да кажа, в едно изречение Hands V

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 10:56 от `ТуиГ

# 1 286
  • София
А имате ли представа в АК след 8 клас пак ли предлагат отстъпка от таксата, евентуално стипендия или това става само при кандидатстването след 7 клас?

# 1 287
  • sofia
А имате ли представа в АК след 8 клас пак ли предлагат отстъпка от таксата, евентуално стипендия или това става само при кандидатстването след 7 клас?

Всяка година се кандидатства за намаляване. Не е фиксирано да кажем само намалението за осми клас . Също така, до колкото разбрах не всичко е включено в цената, но не съм сигурна.

# 1 288
Мама Мони, и jam е с момче и се колебаеше между фег и нпмг. Не зная какво решиха.

# 1 289
  • sofia
В АК не започват АЕ от нула.

Така ли . Аз си мислех, че започват от нищото поради причината, че в изпита няма част на английски. По-добре за децата, че не започват от нулата

Общи условия

Активация на акаунт