СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 104 046
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Тази сутрин влизам 250 непрочетени реших, че класиранията са излезнали, пък то не Joy

# 1 231
Ох,ама и моят въпрос беше с такъв замисъл.
Пак ще се опитам да обясня и дано не ми се смеете много. Искаше ми се да знам като например сме избрали 6-7 училища с по няколко паралелки във всяко.От всички тези училища детето ще бъде класирано само по едно единствено желание,в само едно от посочените училища? А не ,например в две от гимназиите в по едно от желанията. Извинете ме и ако е е дразнещо това което питам, не ми отговаряйте. Пак ще се връщам да гледам онази схема,която така любезно едно момиче ми показа в отговорът си днес Simple Smile

Сигурно вече е отговорено, но явно доста родители са в тази заблуда.
Ето една картинка (дано е от помощ), която бяхме направили и обяснявахме нагледно в родителската група във ФБ като стана момента за редене на желанията, за да е видно, колко важно е това, което искаш наистина да е на челна позиция.
Скрит текст:

Ако на детето му стига бала за N на брой училища (в случая за желания 3, 4, 5, 10, 25) то спрямо избора, който съзнателно е направил бива класиран за първото, което е наредил от тях (независимо дали са 5 на брой, 105 и дали в задните желания има по-висок/по-нисък бал).

Нямаме все още нанесен БАЛ, но като чета не сме единствените, така че каквото - такова.
IT-тата хич не са рошави, камо ли плешиви (обикновенно възрастта им варира м/у 25 - 40г и не са имали време да оплешивеят Laughing). Тук таме се среща някой дългокос, но обикновенно косата му е прилежно събрана в опашка. Ако са от външна фирма - работят и събота и неделя, и на върх нова година...късно, рано..няма шест-пет там. До колкото ми е известно МОН нямат техни IT-та, които да правят платформите/системите им (само едни, които администрират сайта), и ако не се лъжа ето тези правиха тази за приема
Ние чакаме класирането/записването на полусъединител и после ги командировам при баба им. Дано не върнат КПП-тата с тези увеличени бройки всеки ден, че никъде няма да може да мръднем Sad

# 1 232
  • у дома...
Мария, сигурна съм, че с Ния ще вземете правилното решение.

# 1 233
Ston, ПП имат модули отделни в програмите. Според мен, разликата между първи, втори, трети или четвърти ПП е колко модула ще се покрият.
Хм, туй добре, има някаква логика. Обаче нали си избираш втора задължителна матура по един от профилиращите предмети. Един и същ изпит трябва да държат тези, при които е основен профилиращ предмет и тези, при които е трети, четвърти.  Значи трябва едни и същи модули да покрият при задължителната профилирана подготовка.

# 1 234
  • София
Децата, които се колебаят между две гимназии, разговаряли ли са с ученици от съответните училища? Проучете плюсовете  и минусите и помислете с кое бихте се примирили и с кое - не. Това е избор, с който вероятно ще се съобразявате пет години и не е добре да е емоционален. Какво ще даде дадено училище на конкретното дете или какво ще му вземе.

# 1 235
Пу-пу, пепел ви на устата!
Ние нямаме балове.
И ние  още нямаме балове. Започвам да се тревожа!
За какво?
Е, на първо място е параноята подадени ли са правилно документите и да не съм допуснала грешка. Иначе и аз си знам колко е бала, та това не ме притеснява.
Не виждате ли желанията, точките и оценките? Проверете ги.

# 1 236
  • София
120 нови съобщения за една нощ, станах с отскок.
Не спах никак добре. Вчера получихме предложението на АК и някак вече ножът дойде до кокала и решението трябва да се вземе. Детето плака, че не може да се откаже нито от АК, нито от ФЕГ. Не стигнахме до решение. Ще ходим с приятели на една вила за уикенда и ще изчистим главите. Дано в понеделник дойде решението само.

Чела си нашата седмокласна тема и знаеш, че минахме през същата дилема преди две години. Девойката избра Испанската и до ден днешен не съжалява. Към средата на 8-ми клас й предложих да кандидатства отново в АК, в случай, че е променила решението си. Основната тежест на изпита след 8-ми клас е върху английския и нямаше да е проблем за нея, но отказа, беше щастлива с избора си и нямаше никакви колебания /От основната й група приятели, повечето са в АК/. Същевременно съм сигурна, че ако беше избрала АК, пак щеше да е щастлива и нямаше да съжалява. Така че, спокойно, не е лесно, но ще си избере детето и ще е доволно с всеки избор.

# 1 237
  • София
Леле виждам сутринта 99+ мнения, изписани 20 страници и се притесних, че са пуснали класирането през нощта, а аз съм го проспала Simple Smile. А то усмивки от старите ленти!

# 1 238
  • Sofia
Успех на Ния, каквото и решение да вземе ще е добро, тя е умно дете с подкрепяща майка, а това е най-важното!

Подкрепям, въпреки че знам колко е супер сложно да взимаш решение (аз съм везни Sad )
Но веднъж избрали -  не давайте глас на дяволчета - взимате решението и си е само то, без "ами ако..."
Все пак избирате между две чудесни опции!

# 1 239
Благодаря за бързия отговор, Мария!
А от чисто любопитство да питам: Свидетелството за завършено осн.образование при тях ли остава?

Ха, виждам, че сме писали успоредно с evhen. Аз също мислих да го ламинирам, както правя с важните ми документи по принцип.
При тях остава до септември, за да няма злоупотреби с трето и четвърто класиране. След 15.09 ще го върнат.
Децата, които се колебаят между две гимназии, разговаряли ли са с ученици от съответните училища? Проучете плюсовете  и минусите и помислете с кое бихте се примирили и с кое - не. Това е избор, с който вероятно ще се съобразявате пет години и не е добре да е емоционален. Какво ще даде дадено училище на конкретното дете или какво ще му вземе.
Вчера цял ден само разговори. И аз, и тя. 3 пъти зареждах телефона.

Санака, да, засега до същия извод стигна. Тя е с добър АЕ и ще продължи и догодина да го учи. Мисли да избере ФЕГ и ако види, че не е нейното да кандидатства след 8-ми клас в АК. Това и за двете ни е най-разумното решение. Но още 3 дни ще зрее в главите ни.

# 1 240
  • о`майна лунна нощ е
.... Вчера получихме предложението на АК и някак вече ножът дойде до кокала и решението трябва да се вземе. ..

Дай Боже всекиму такава дилема! Каквото и да решите, това е ще правилното. Не познавам училищата, но се развълнувах с вас. От камбанарията на страничен наблюдател бих избрала по-труднодостъпното.
Успех! И вярвайте, че изборът е най-добрият!

# 1 241
Добро утро на всички Hug
Кога се взема бележка от старото училище за отписване?
Извинете за въпроса. Може вече да е отговаряно, но тъй като не срещнах мнение, реших да попитам.

# 1 242
Нямаме бал и ние още.

Успех с решението на Ния. Вътрешното си гласче да слуша "gut feelin"🤗.

# 1 243
Аз се пека на подобен огън с голямата. Само дето тя реши и сега чакаме. И ако не стане...от много столове на земята.
Явно път към АК има и занапред, обратното обаче не. Освен това финансирането може да се мени всяка година, ако не бъркам. Но моите доводи са от гледна точка, че аз изобщо не мога да си позволя АК.

# 1 244
Добро утро на всички Hug
Кога се взема бележка от старото училище за отписване?
Извинете за въпроса. Може вече да е отговаряно, но тъй като не срещнах мнение, реших да попитам.
Няма такава бележка вече.

Общи условия

Активация на акаунт