СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 104 163
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 290
От В1 се започва АЕ в АК.

# 1 291
В АК не започват АЕ от нула.
От къде? За дете с С1 не е ли загуба на време? Или за деца, учили друг език до 7 клас, не е подходящо да записва АК?
ПП Видях, че с maria77 сме писали едновременно. Но не си оттеглям въпроса какво правят тези деца в 8 клас в АК

# 1 292
Добре де аз сега се сетих. Често тук си пишем за ФЕГ и знам за девойките, които искат да учат там, но само моето момче ли има такова желание? Замислих се, че от постоянните потребители май няма друг младеж, който да е писал френската на първо място. Ако вземат да го приемат (дай боже на второ да се случи) ще си е май без форумско мъжко другарче!
Не го мисли, във ФЕГ всички момичета са много красиви, ще се заплесва по форумските си дружки, няма да му липсват приятелите от мъжки пол Smile

# 1 293
Момичета, какви документи трябва да подам сега, ако младежът е класиран по първо желание?

И при нас няма бал, но това не ме притеснява, нали си го знам.
1. Заявление за записване
2. Свидетелство за завършено осн.образование (оригинал)
3. Медицинско ако паралелката е професионална.

Проверете в сайта на училището! Някъде искат Акт за раждане (НПМГ, ПГ Джон Атанасов) , снимки и пари (ТУЕС). (В тези съм проверила, те са в нашата листа Simple Smile )

# 1 294
  • София
И моя синковец може да попадне във френската. Ама да видим баловете, де!

# 1 295
Ами аз се ядосвах на някои неща, от дистанцията на времето ги оцених по друг начин Simple Smile Наши знаете, всяко зло за добро.
Това за бунта е шега, разбира се. Повечето родители оставяме децата в гимназията да се оправят сами, и те се оправят.

# 1 296
  • sofia

Това е един плюс, защото например в НЕГ  и навсякъде започват от нулата( дано не греша) , а дъщеря ми владее и АЕ, и НЕ на Б2/ Б1   и първата година в гимназии с първи такъв език ще е по-лесно за нея. Поне в НЕГ  ще има по-голям шанс за лайстунг тогава ( да се надяваме).

# 1 297
  • Sofia

Санака, да, засега до същия извод стигна. Тя е с добър АЕ и ще продължи и догодина да го учи. Мисли да избере ФЕГ и ако види, че не е нейното да кандидатства след 8-ми клас в АК. Това и за двете ни е най-разумното решение. Но още 3 дни ще зрее в главите ни.
Много хитър и стратегически правилен ход според мен. Езикът се учи основно в 8 клас. Ще научи френски на прилично ниво и същевременно няма да си губи времето с АЕ от нулата в АК.
От нашия набор дете от СМГ изкара 8 клас в НЕГ и в 9 се върна 😉

и аз над това се замислих, че ще има сериозни познания по френски Simple Smile стратегическо, определено!
не знам само детайли за кандидатстването след 8 клас - как става подготовката по езика на нужното ниво... в групата на АК май споменаха Призма като човек с опит по въпроса.
нашата щерка не беше сред поканените от АК и това ни съветваха всички - да кандидатства след 8 клас, но ние толкова случайно стигнахме до това кандидатстване (май и ние лапнахме по средата - мечта Simple Smile ), което преболедува, но бързо изтри като опция..., че не съм се задълбочавала повече.

# 1 298
  • София
Добре де аз сега се сетих. Често тук си пишем за ФЕГ и знам за девойките, които искат да учат там, но само моето момче ли има такова желание? Замислих се, че от постоянните потребители май няма друг младеж, който да е писал френската на първо място. Ако вземат да го приемат (дай боже на второ да се случи) ще си е май без форумско мъжко другарче!

Здравейте, аз съм с момче и първо желание 9 ФЕГ.

Не пиша, само чета. Навремето се бях опитала да се включа в темата по някакъв въпрос, но никой не ми обърна внимание и останах в режим четене. Simple Smile

Успех желая на всички деца!

# 1 299
В повечето институции и агенции в администрацията на ЕС, владеенето на френски език е задължително условие за постъпване на работа при тях.

Събра всичко, което се опитвах да кажа, в едно излечение Hands V

Blush благодаря! Така са ме учили в работата ми. Да се изразявам точно, кратко и ясно. Ако може с 5 изречения да се обхване текст от 5 страници и да се предложи и решение. Особено, ако се пише до top management. Това искат работодателите - бързина, за да вземат информирано решение. Вървим към пълна дигитализация и се конкурираме с роботите. За децата ще е предизвикателство.

# 1 300
  • sofia
Искам да ви попитам кога се връщат оригиналните дипломи след записване или всяко училище си има отделни дати ?

# 1 301

Това е един плюс, защото например в НЕГ  и навсякъде започват от нулата( дано не греша) , а дъщеря ми владее и АЕ, и НЕ на Б2/ Б1   и първата година в гимназии с първи такъв език ще е по-лесно за нея. Поне в НЕГ  ще има по-голям шанс за лайстунг тогава ( да се надяваме).
Плюс е само за такива деца.
В общия случай до 7 клас са много напред с един език.

# 1 302
  • Sofia
ха, Бялокамъче, и аз действах аналогично, но се развалих докато обобщавам чужди мисли... вече ми е много трудно и себе си да изразя дори - пази си ценността!

тренирай и с обобщения на темите Simple Smile в края на всяка последна тема - систематизирай ако можеш - аз не мога, опитах за мъжа ми... сложни сме Simple Smile

# 1 303
  • София
Ей не сте спали. И аз съм рискова 40+. Любим ми беше Синьо лято и Васко да Гама от село Рупча.Четох ви, и ми стана много приятно върнахте ме в детството Flowers Hibiscus
Миналата година класирането е излязло след попълнени балове на абсолютно всички. Май София-град е била последна. Моля ако греша ме поправете. Успех на всички в класирането(дано е днес)

# 1 304
  • София
Искам да ви попитам кога се връщат оригиналните дипломи след записване или всяко училище си има отделни дати ?
След 15.09

Общи условия

Активация на акаунт