Бебешката количка - цяла наука за второ висше №45

• 53 952
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,
При избора на първа количка, всичко е доста объркващо, та имам нужда от съвет.
Можете ли да ми препоръчате здрава, лека и маневрена преобразуваща се (комбинирана)  количка?  Бюджета е до 1000-1200лв.
Показаха ни в магазина Moni Veyron и много ме изкуши това, че няма да се чудя къде по-напред да сложа 2та допълнителни коша в апартамента, но прочетох не особено добри неща за предишни модели на марката, та търся други варианти. 🤔

п.п. Защо помпащите се гуми се считат за недостатък?
какво е това Мони? Българска??  Изглежда като количка, но като гледам как се задвижва... Частите са много груби и съединенията ще 'заяждат'...
Имаш бюджет за нещо по-свястно. Купи си маркова количка, да видиш какво удоволствие е да я караш, защото е помислено и за това, което няма да ти трябва.  Купи си английска, немска, италианска количка ( без Лорелли, Чиполино, които властват на БГ пазар).

# 346
Здравейте! Някой използвал ли е количките на Junama? Маневрени ли са, удобни и леки? Моля за мнения! Ще сложа и линк към тази, която ми хареса. https://www.royalbabybg.com/product/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0% … line-02-2%D0%B21/

# 347
Здравейте! Някой използвал ли е количките на Junama? Маневрени ли са, удобни и леки? Моля за мнения! Ще сложа и линк към тази, която ми хареса. https://www.royalbabybg.com/product/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0% … line-02-2%D0%B21/
това е полска количка, може да е дъщерна фирма на полската фирма Tako. Junama е на пазара от няколко години само.
Тази количка специално е много тежка, 15 кг става шаси+лежаща част. Като сложите и бебето ще стигне 20 кг.
Не ги гледайте само по снимка, ами идете в някой голям магазин, пипнете плата, повозете я.

# 348
Може ли някой, който я има, да измери височината на тая пуста дръжка? В бг сайтовете я пишат 101см, в официалния на сайбекс - 105. Последно колко е? 😂 помня, че ми беше неудобна, висока...много мразя така, имам чувството, че си ги измислят тия параметри. Ако човек не следи, като нищо после може да съжалява.
Утре ще измеря Simple Smile

# 349
Здравей, нашата количка е подобна, шасито е същото. Ще останеш доволна точно от компактността, маневреност, лесно сгъване. Честно казано кошът за новородено ще умалее бързо, но както разбирам, ще хванете малко от зимния сезон. Проблемът е, ако трябва да се возите в края на 5 месец в студено време с всичките му там одеала и чували. В топло време няма и да усетите. Вторият кош е много лек и компактен. За съхранение в малък дом, прибиране в малък багажник на кола и вместване в тесен асансьор е идеална. Багажникът побира бая покупки, не го жалих, но веднъж го носих на обущар да го зашива. Вече не знам какви са разликите с нашата количка, вероятно само дизайнерски.

# 350
  • София
какво е това Мони? Българска??  Изглежда като количка, но като гледам как се задвижва... Частите са много груби и съединенията ще 'заяждат'...
Имаш бюджет за нещо по-свястно. Купи си маркова количка, да видиш какво удоволствие е да я караш, защото е помислено и за това, което няма да ти трябва.  Купи си английска, немска, италианска количка ( без Лорелли, Чиполино, които властват на БГ пазар).

Поисках съвет за друга марка, не е ставало и въпрос да купувам Мони, защото, както споделих, прочетох лоши отзиви. Явно никой не може да се похвали с хубава комбинирана обаче.

Момичета, днес най-накрая стигнах до магазин, в който имаше налични колички на Cybex и разбрах защо са толкова предпочитани. Харесахме си Balios S Lux, макар че при купуване на всяко нещо отделно, за съжаление, минаваме 1500 лв. След нея обаче всички ми се струваха тежки и огромни, та мислим да я поръчаме, но, исках да попитам тези, които вече бутат бебенца в нея, съжалявате ли за избора си, има ли нещо,  от което не сте доволни? Не идва ли леко тясна за 2-3-4 годишно дете (както е предвидено 22кг) ?
А ако някоя мама е сравнявала и открила  по-добра (по-маневрена и лека) количка от Cybex, която не надвишава 1500лв., ще се радвам да сподели и да идем да я видим и на място.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 01:47 от Пандишпан*

# 351
Пандишпан, погледнете Cam taski fashion
Седалката на Балиос е по-тясна, мерила съм ги.

# 352
Eezy S в най високата част дръжката я меря 103см.
Ето и снимка с черният борд, някой искаше преди доста време да види.

# 353
  • Бургас
Аз исках снимка, благодаря! 🙂
Добре изглежда и с черния борд. Вече съм решила да го купя, само чакам Раята да пуснат намаление на Сайбекс.

# 354
Мария, още няколко часа е супер намален за 109 паунда в online4baby  https://www.online4baby.com/search-results?q=Cybex

Добре изглежда и с черния борд. Вече съм решила да го купя, само чакам Раята да пуснат намаление на Сайбекс.

# 355
Имаш късмет, имат 20% намаление обявено.

# 356
  • Бургас
*Chloe*, много благодаря, поръчах го! 🙂Преди два дни гледах в сайта и нямаха намаление на Сайбекс. Борда беше наличен тогава, а сега го дава с предварителна заявка, но не ми е спешен.

paradigma, аз количката я имам, само борд ми трябваше. 🙂 И моята от там я поръчах, те си държат такива цени постоянно.

# 357
Здравейте, може ли да помоля да мнения.
Мои близки продават столче за кола Макси кози (0-13 м.) и количка произведена в Германия - Hartan Vip. Количката включва кош за новородено и "летен кош". Цената е прилична 400 лв за всичко.
Пробвах я на вън и ми допада, макар че нямам никаква база за сравнение. Маневрена е, лесно ми беше (празна) да я кача и сваля от бордюрите, по стълби не съм я пробвала, понеже съм бременна и ме присвива при подобни движения.
Количката е доста запазена, няма скъсано никъде, лесно се сгъва и е компактна за багажник. Макси кози столчето също се слага на рамата.
Притеснява ме само, че е вече на 7 години, но пък е ползвана само с едно дете. Всички части се свалят и могат да се перат, "зимният кош" е с матраче оригинално на Hartan с кокос.
Истината е, че това което ме спира, колкото и глупаво да е, че не ми допада на външен вид. Първо бебче ни е и аз непрекъснато възпирам порива си да купувам сладурски неща, просто защото наистина нямаме нужда от тях. Купила съм само едни чаршафи и пелени за многократна употреба. Искаше ми се количката да е нова, понеже и леглото и дрешките и матрачето и активната гимнастика и изобщо всичко останало горе долу ще ни е от близки хора и децата им. Обаче не мога да си позволя количка от този клас нова, а и правим основен ремонт, който погълна доста финанси, та цената на тези неща - количката и столчето е доста прилична. От друга страна ме е страх да не сбъркам и да се окаже, че не е удобна. Мисля днес да обиколя още някой и друг магазин за сравнение, макар че то в магазина всичко се кара лесно.

https://www.youtube.com/watch?v=I_w-0NSqaZM

https://www.strollerbase.com/strollers/hartan-vip-xl/

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 14:05 от Анонимен

# 358
Здравейте, на мен ми предстои закупуване на количка за зимно бебе (м. Януари). Мисля да е 3 в 1, за да ми е по- удобно да взема всичко накуп. Спряла съм се на модел на Peg Perego https://www.baby.bg/peg-perego-modulna-sistema-team-elite-modula … -breeze-kaki.html
Не съм я виждала на живо, тъй като съм от малък град и няма толкова скъпи. Въпросът ми е към мамите, които имат такава или подобна количка да кажат дали си заслужава парите. Също така в кой магазин в София мога да я видя на живо.
Благодаря.

# 359
Hartan Vip  този модел не се произвежда вече, стар е, от поне 2013 Тежка, е, рамката е алуминиева. Най-големият и плюс е, че можеш да сменяш 'твърдостта' на возене, пружините. Това не всяка количка го има. Изгледах клипчето, ами тя още нова не изглежда добре откъм плат, а представям си като втора употреба. Има марки, които имат стегнати платове и не се размъкват после. За секонд хенд ми се вижда и висока цената. Потърсете в немски сайтове за втора употреба.  Не съм сигурна дали може сенника да се сваля( за пране), проверете си.
13,9 кг е, тежичка, тъкмо повод да откажете на познатите си тактично Simple Smile Явно на сърцето  ви е да си купите нова и по ваш избор, не се насилвайте.

Общи условия

Активация на акаунт