Професионални серии за коса 139

• 44 688
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
  • Стара Загора
Може ли сравнение на Kerastase Extentioniste и Лореал Про Лонгър който ги е зиползвал по-дълго време.

# 166
Здравейте, кой шампоан бихте препоръчали за гъста, тънка коса с бързо омазняващи се корени и много сухи дължини, които лесно се заплитат?
Колебая се между Lakme Repair, Lakme Bio argan и този на Олиосета:
Скрит текст:

Ползвала съм маските от тези серии и съм доволна от всички. Най-добре ми се отрази тази на Lakme Repair, от нея ползвам вече трета опаковка.

Lakme Repair ми е много любима серия и ми се иска веднага да ти кажа да вземеш нейния шампоан, особено след като и на теб маската от тази серия ти допада най-много, НО не е за мазни корени определено. Заради сухите краища обаче можеш да пробваш серума и ампулите от серията - страхотни са.
Като цяло според мен никой от трите шампоана не е за такиви корени или, АКО се вземе то задължително трябва да се редува с някакъв друг шампоан. Био Аргана на Лакме е най-лекия от трите, след него по-подхранващ е Lakme Repair и най-силен е Олиосета. Аз преди имах по мазни корени и много харесвах варианта на Филип Кинсгли, който се води за такъв проблем, но е имало споделяния от момичета, които не са били впечатлени. Нищо не споменаваш за това дали третираш топлинно или химически косата, а има значение. Бих препоръчала да се насочиш към Медисютикалс като шампоан, не съм ползвала този вариант, който е показала Магика, но Фолиген и Биокленз са много добри шампоани и се комбинират с всякакви маски. Ползват ги момичета и с третиран и нетретиран косъм.
Балсама Therapeutic е много хубав, подхранващ и за тънка коса много подходящ. Дъщеря ми е с нетретиран косъм, аз с руси кичури, тънък косъм  и при двете се държи добре, с уговорката, че не съм го ползвала продължително, а го пробвах от любопитство. При нея го редувам, защото дава добро подхранване, а косъмът ѝ е тъничък, не третиран и би утежнил, ако го ползва постоянно.

# 167
Може ли сравнение на Kerastase Extentioniste и Лореал Про Лонгър който ги е зиползвал по-дълго време.

Kerastase Extentioniste - по-хидратираща, по-омекотяваща, заглаждаща и подхранваща скалпа. По-слабо измиващ шампоан, подхранващ растежа - при мен излизаха повече нови бебешки косички от него.

Лореал Про Лонгър - по-втърдяваща, прави косата една идея по-жилава, доста заглаждаща, което прави наличните цъфтещи по-невидими, сякаш остава филм, който предпазва косъма. Съща така е с по-силно измиващ шампоан и ефект за растеж върху скалпа няма, но пък косата остава по-чиста за по-дълга време и разрежда миенията.

Мнението ми е при използване на шампоан и маска от двете серии. Не съм пробвала финишите им.

# 168
Момичета, какво мислите за Aphogee, чудя се дали да поръчам две-минитния рекоструктор или това
.https://www.zlatnaribka.com/proteinova-terapiya-komplekt-ot-2-s … asht-balsam-22-ml? Косата ми е боядисана, също използвам сешоар и преса. Дали може да се използват и с друг шампоан, например на Олиосета или Чи (с червената капачка)

# 169
2-минутния реконструктор задължително след протеинов шампоан, в никакъв случай хидратация. Иначе аз май съм една от малкото, които никак не го харесват...

# 170
Butterfly90, благодаря! А може ли да ми препоръчаш протеинов шампоан, нещо не мога да се ориентирам кой е такъв.

# 171
  • София
Може ли мнение за тази маска, ако някой я е ползвал :

60 секундна маска за суха и увредена коса Goldwell Dualsenses Rich Repair

# 172
Скрит текст:
Здравейте, кой шампоан бихте препоръчали за гъста, тънка коса с бързо омазняващи се корени и много сухи дължини, които лесно се заплитат?
Колебая се между Lakme Repair, Lakme Bio argan и този на Олиосета:
Скрит текст:

Ползвала съм маските от тези серии и съм доволна от всички. Най-добре ми се отрази тази на Lakme Repair, от нея ползвам вече трета опаковка.

Lakme Repair ми е много любима серия и ми се иска веднага да ти кажа да вземеш нейния шампоан, особено след като и на теб маската от тази серия ти допада най-много, НО не е за мазни корени определено. Заради сухите краища обаче можеш да пробваш серума и ампулите от серията - страхотни са.
Като цяло според мен никой от трите шампоана не е за такиви корени или, АКО се вземе то задължително трябва да се редува с някакъв друг шампоан. Био Аргана на Лакме е най-лекия от трите, след него по-подхранващ е Lakme Repair и най-силен е Олиосета. Аз преди имах по мазни корени и много харесвах варианта на Филип Кинсгли, който се води за такъв проблем, но е имало споделяния от момичета, които не са били впечатлени. Нищо не споменаваш за това дали третираш топлинно или химически косата, а има значение. Бих препоръчала да се насочиш към Медисютикалс като шампоан, не съм ползвала този вариант, който е показала Магика, но Фолиген и Биокленз са много добри шампоани и се комбинират с всякакви маски. Ползват ги момичета и с третиран и нетретиран косъм.
Балсама Therapeutic е много хубав, подхранващ и за тънка коса много подходящ. Дъщеря ми е с нетретиран косъм, аз с руси кичури, тънък косъм  и при двете се държи добре, с уговорката, че не съм го ползвала продължително, а го пробвах от любопитство. При нея го редувам, защото дава добро подхранване, а косъмът ѝ е тъничък, не третиран и би утежнил, ако го ползва постоянно.

Много благодаря за мнението!
Разгледах и Медисютикълс, но надвишава бюджета ми.
Иначе ето повече инфо за косата ми:
Всеки път преди измиване слагам преуош с масла за поне 30 минути, а понякога и за цяла нощ. Ползвам кокосово масло, зехтин, арганово и бадемово. Набелязала съм си и други (ЯЧРМ, лешник...), но в момента нямам възможност за други покупки и довършвам тези, които имам.
Чета тази тема и другата с предизвикателството и събирам информация и полезни съвети. Маслата купувам от Зоя или от един физически био магазин близо до вкъщи. Икаров, Ривана и прочие не ползвам.
Домашен еластисайзър също ползвам.
Като цяло маслата ми се отразяват много добре и дори да сложа повече, косата ми изпива всичко.
Разресвам я с четка Dessata три пъти дневно, защото много лесно се заплита.
След измиване я суша с въртяща четка.
Преса ползвам 2 пъти месечно.
Пия поне 2 литра вода дневно и гледам да се храня балансирано и здравословно, поне доколкото мога.
Мия я два пъти седмично.
Веднъж месечно подстригвам връхчетата и боядисвам в черно само корена. Цялата коса боядисвам само веднъж  годишно, просто за освежаване на цвета.
Вечер спя с пусната коса или я връзвам с гумен нескубещ ластик на хлабава опашка.
Протоколът ми на измиване е следния:
1. Шампоан дрогериен, два пъти само в корена (слагам малко като количество). Дължините не мия. Искам да започна да ползвам професионален такъв.
2. Балсам дрогериен (Elseve dream long, но него не смятам да го сменям, защото съм доволна от него).
3. Маска (гледам я държа минимум 10-15 минути). В момента съм с Lakme Repair.
4. Серум против цъфтящи краища на Маракеш.
5. Термозащита на Напура (от която съм много, много доволна, имам я от май месец миналата година и още не е свършила). Ползвам я първо преди сушене с четката на леко влажна коса, и преди изправяне с преса.
6. Накрая слагам само на връхчетата по 1-2 капки масло, арганово най-често, просто за допълнително подхранване.
7. 2 пъти месечно я мия с ДПШ (в момента съм с Lakme).
Нямам много цъфтежи.
Стилизанти не ползвам, само сух шампоан от време на време.
Престъпленията от типа миене през ден/всеки ден, преса всеки ден, кичури, изрусяване и т.н. са отдавна заровени в ти тинейджърския ми период.
В общи линии се опитвам да се грижа за нея, доколкото ми позволяват финансите. Не съм ползвала много професионална козметика и нямам кой знае какъв опит.
Четох за протеините и доколкото разбрах, са за доста увредени коси и няма нужда да ползвам. Но от друга страна, много добре ми се отрази маскaта от класическата линия на Макадамия, а доколкото знам, тя е балансирана, т.е. хидратация и протеин? Макар че когато в ползвах, косата ми беше в лошо състояние след морето и може би тогава е имала нужда от протеин?
Приемам всякакви съвети и коментари Hug

# 173
Протеина не е само за изтормозени коси, дори да ползваш на едно миене само протеинови продукти (ако косата от това има нужда) няма да ти навреди. Идеята е да се редуват хидратация, протеин и балансирани серии, според моментната нужда, важно е да знаеш от какво има нужда косата в момента, за да няма гафове.

# 174
aksnerD,
Разбирам положението и мисля, че добра грижа полагаш за косата.
Маската Макадамия (класическата) ми беше много любима и години наред я поддържах, НО когато косата ми беше в тъмната гама и боядисвах корен, (а и смениха формулата, а новата за мен е в пъти по-лош вариант) Сега ми е твърде хидратираща и в повечето случаи косата след нея не ми харесва, стои вяла и изглежда като суха. При теб предполагам, че ще се отразява добре, но шампоаните на Макадамия са доста тежки имай го предвид.
Много, много хубав шампоан, за който стана дума на скоро е този https://zachoveka.com/DOORI/shampoan-dlae-soo-pure-protiv-kosopad-400ml-doori, това е голямата опаковка, но можеш да вземеш първо малка около 16 лв и да го пробваш. Намира се лесно по аптеки, а скоро го видях в магазини Лили. Комбинира се с всякакви маски и влияе много добре на скалпа при редовна употреба. Като олио можеш да пробваш при възможност олиото на Лакме от био аргановата серия, мисля, че много ще ти хареса, голяма опаковка е и е много добър продукт независимо, че цената не е висока. Не съм много сигурна, че Маракеш за връхчета няма да ти води до заплитане по краищата или пресушаване..., за мен беше подходящ за кратко и след това утежняваше и водеше до сухота. Ако след него ползваш нещо хидратиращо предполагам ще е добре. Хубав продукт е, но го усещам по-тежък за тънките коси, поне за моята е такъв.
Колкото до протеините...те са най-различни и действат различно. Освен това протеините, които са заложени в продуктите за изтормозени коси са различни от тези за обем на тънки, омазняваши се коси...всяка коса има нужда от протеини, важно е, но и най-трудното да открием протеините, които са подходящи за нашата коса и за моментното ѝ състояние, което също според сезони, климат и много други фактори се променя.
Ако искаш ми дай адрес на лични и ще ти изпратя пробички от шампоан Биокленз и Фолиген, за да сравниш и да прецениш дали ти харесват, а при намаление можеш да си вземеш на добра цена Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 16:05 от aiki_ira

# 175
  • София
Здравейте прекрасни Heart

От 2 дни ви чета с удоволствие, че май съм пропуснала последните две теми.
Аз съм предприела един друг вид Предизвикателство Рапунцел - не за постигане на дължина, а за състояние на косата. Последно се постригвах миналия септември средата (трябва да проверя точната дата) и понеже освен,  че отрязах тогава около 15 см от дължината, но и направих степени, като най- късата беше над рамката на сутиена, което значи към 30 см от дължината преди.
Бях решила да постригвам някъде март, но с това извънредно положение го отложих. После кат отвориха граиците и заминахме с малката за Гърция за лятото и тогава ми хрумна да не постригвам една година. И без това тук прическата ми е плитка, та дължината не е от съществено значение.
И за да не останете с впечатлението, че съм на една дълга лятна почивка, да кажа, че съм сама с едно тригодишно бонбонче, заради което влизам по 4 пъти повече във водата, отколкото е обичайно Stuck Out Tongue Winking Eye освен това съм едновременно чистачка, готвачка, перачка, гледачка, забавно-развлекателна програма и накрая и мама Smiley
И макар да не ползвам преса и сешоар, увреждането от слънцето и солената вода е налице. Любопитно ми е да видя освен дължината, тоест колко е пораснала,  какво ще е състоянието на дължините и връхчетата. За сега има малко цъфтеж на някои кичури, тук-там някоя експлозия на кортекса на около 2-3 см от края на косата, но отдолу дължините са чисти, не виждам цъфтежи.
Не ползвам нищо специално за връхчета,  но слагам термозащита и олио в последните 15 см. от косата винаги.
Е, за да не спамя за това си приклюение ще пиша допълнително, като приключи септември. Тогава ще пада рязане JoyJoy

Темата за скрабовете при мен е дълга. Като цяло ползвам на около 10 дни, понякога по-често, като съм решила да правя терапия. Но с уговорката, че скалпа ми е здрав и не прявява чувствителност и алергии. Чувствителните скалпове трябва да внимават със скрабовете и пилингите. Аз освен на GG ползвам и на Хроноложист. Признавам, че не съм ползвала на Керасаз последните скрабове, но харесвам Хроноложист и евентуално като ми свърши той и има добра цена бих поробвала.
Иначе преди да пробвам скрабовете на GG и Хроноложист си правех редовно домашни. Със счукани черупки от карите, малко гел алое е някое масло.  

Косата ми като цяло е здрава, което си е относително, де Satisfied, дълга, чуплива, боядисвана на около 40 дни корен 6% окислител и дължини с 3% окислител, с цвят около 8. Нормална, гъста и нормален косъм. Не се омазнява лесно, последните 3 години имам косопад, който не е силен, но е постоянен. Периодично намалява и после пак започва. Да поясня, че за мен това значи около 50-70 косъма на ден. Нормален косопад, защото без да падат косми няма как, е около 20-30 косъма на ден. Не е суха, напоследък е влюбена в тъмнозелената серия на Shu uemura,  която се води за много изтощени коси и действа хидратиращо на косата ми, макар да сиима малко протеин. Това е първата серия за силно изтощени коси, която е хидратираща,  поне като усещане. След нея косата ми е като коприна, нищо че е под кръста.

И понеже съм тръгнала да пиша да кажа, че последните 3 пъти боядисвам с Oway и съм приятно изненадана. Смесвам 8.0, 8.1, 9.0 и 9.1 в съотношение 1:1:1:1 и добавам 3 см зелен и 3 см. син коректор. Чудесен цвят се получава, макар белите коси пак да не са напълно покрити., което е нормално при моята коса.

Във връзка с това имам молба към Принцесата. Hug
Сестра ми ползва над 10 години русите цветове на Вела, като напоследък се боядисва с 12/96, но й хареса как става Oway и я убедих да пробва. Моля те да ми кажеш кои цветове да вземе. Тя слага коректор 9%.

# 176
Ох, и аз не мога да ви изчета, много бързо пишете...Grinning
За връхчета ползвам серума на Маракеш, обаче детангъла за блясък от марката ми харесва повече. Също харесвам крема на Мароканойл, който ми дава плътност и крема на Лалга, който пък ми хидратира. Не оставам без някой от термичните кремове на Керастаз, даже да не суша, си ги ползвам като финиш. Олио също ползвам, но на суха коса като завършек. Харесвам олио, което хидратира, от другите с протеиново усещане получавам фриз, заплитане и сухота. Любимо олио нямам, но винаги подновянам на Мароканойл, на Вела луксозното, Олео релакс или оригиналното жълто на Керастаз, био аргана на Лакме, харесвам всички на Орайт. Олоито на Наши, на Макадамия и коприната на Чи, био силка също ми харесват, но първата група са ми по-подходящи за моята коса. Не се разбрах с кератиновото олио и зеления серум на Ланза, олоито на Лореал от серията Абсалют рипеър - прекарено протеинови са за мен.
Скраб в момента имам на Хронолоджист, приятен ми е като ползване. ДПШ също е вид скраб за скалпа, до сега имах на Goldwell, но тия дни си поръчах Вивид на Меди.. Ще споделя дали ми харесва...Stuck Out Tongue Winking Eye
Имам за ползване няколко нови продукта, за който ще пиша по-нататък..Heart Eyes

# 177
В крайна сметка се отказах и от Krestase, и от Milk Shake, и поръчах митичната серия на Лореал – шампоан, маска, олиото, както и Source Essentielle Calendula Flowers & Chamomile Flowers!

# 178
Отдавна ви чета и честно казано доста време ми отне да избера подходящ шампоан за моята косица, но мисля, че не сбърках като взех Oway - xVolume. Има лек аромат на билки, след него косата ми стана изключително тежка и с обем, не можах да я позная. Много приятно впечатление прави стъклената опаковка, продължавам с продукти на марката.

# 179
  • София
По темата с копринените калъфки да разкажа. Отидох в най-големият магазин за платове в София-Какаду, имаше предимно шарени разцветки. Повечето от едноцветните копирни за мен бяха с примеси, но те твърдят, че са 100%коприна - цената е 22лв. за 1.40м. ширина..Много от тях са тънки и прозират, не се доверих и не купих. Отидох на ул. Раковски 49 в коментирания преди дни магазин и там също бяха предимно шарени коприните, но повечето с ширина 1м. и цена 14 лв. - и не режат по-малко от 1м. По ми вдъхнаха доверие и купих 1м.  плат да пробвам ще мога ли да я търпя копринената калъфка.Излиза една калъфка със шева 20лв.
 Пробвах също теста за коприна със запален конец от плата-става на пепел,ако е истинска.
Ходих и в два други магазина, но са още по-съмнителни коприните.Поствам снимки на коприните на Раковски и на тази, която купих.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 21:50 от stefina

Общи условия

Активация на акаунт