Професионални серии за коса 139

• 44 019
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
Кевън Мърфи бих й препоръчала аз, особено за финиш олиото им или терапията без отмиване repair, 200мл е и служи за всичко - подхранване, термо и т.н.

# 586
  • Някъде там
Мélisande , за съжаление не мога да помогна с мнение нито за едната нито за другата серия .Виждат ми се доста силни серии за тънка коса и не съм ги използвала никога .
На приятелката ти виждам ,че косата има по къси кичури .Терапист мисля ,че е за по силно изтощена коса така ,че най добре да пробва с нея .Нека и другите момичета да напишат .
Аз намерих вълшебна комбинация която ми прави косата огледална и гладка ( Керастаз за блондинки Ш+Б+ термо) Като изсъхне косата пръскам със спрея на Чи за брилянтен блясък.
Гребена буквално се плъзга по косата .
Мисля да си взема и в пълноразмерни опаковки Simple Smile

# 587
Щом се къса много, само Олаплекс и Терапист, Протезиращата терапия на Ланза и всичко силно, Архитект не съм ползвала, но по описание е по слаб от Терапист.
Всичко обаче ще е напразно, ако продължава с пресата, аз си нося къдриците и не мисля, че изправената коса е задължителна.

# 588
  • София
Искрица, това с кой лампоан за блондинки? Прозрачният или виолетов?
Моята топ комбинация е терапист шампоан + балсама за блондинки.
Или генезис шампоана за плътна коса (макар моята да е тънка ) + балсама - получавам много приятно загладена и хидратирана коса.

Но моята прителка има адски дебел косъм противно на моя и мисля че продуктите с добър ефект на мен на нея няма да и се отразят добре (като лалга например от която мн момичета са доволни при мен е тотал щета)

# 589
  • София
Щом се къса много, само Олаплекс и Терапист, Протезиращата терапия на Ланза и всичко силно, Архитект не съм ползвала, но по описание е по слаб от Терапист.
Всичко обаче ще е напразно, ако продължава с пресата, аз си нося къдриците и не мисля, че изправената коса е задължителна.

Да, олаплекс е вариант мерси.
Тя няма къдрици, косата и бухва с чупка в корена и изглежда ужасно. Просто наистина няма как да не се или накъдри или изправи защото е мн зле.

# 590
Може би от толкова дълго време се изправя, че дължините са променили структурата си. Разбира се, всеки решава сам, позволявам си да давам съвети за подобни на моята коса, а тя е точно като описаната. Изрусяването също е много вредно, твърдата кутикула остава отворена, така да се каже и косата бухва още.
Успех, каквото и да реши.

# 591
Когато бях руса първо ползвах Архитект серията и после излезе точно Терапист.
Определено видях по-добър резултат за мен от серията Архитект. Всеки път косата беше прекрасна и малко по-малко успях да оправя положението, което беше много, много зле.
Терапист единственото, което правеше беше да ми замазва косата, да ме сърби скалпа и да ходя вързана през цялото време...
Ако намерите травъл на Архитекта поне, пак ще е добър опит.

# 592
Лола, каква е косата ти. Извинявай амо вече си я описвала,  но не помня.
Да не е като моята, че и Архитект да прибавя към склада у нас.

# 593
# 594
Средна гъстота, тънък към нормален косъм, омазняващи се корени, тогава бях и руса, демек с много сухи и късащи се дължини, къдравичка съм, но я изправям често със сешоар.

# 595
  • Някъде там
Не, този https://www.arlen.bg/product/2908/sprey-za-ultra-blyasak-bez-par … nfusion-150g.html .Само трябва да се внимава лесно може да се прекали  и има риск косата да изглежда мазна а не бляскава Grinning

# 596
Включвам се и аз с един такъв въпрос.
Дълго време си къдрих бретона с пресата ..навивах всеки ден. Може и да ми се струва, но в корена ми се вижда изтъняло и по-рехаво.
Спрях да го къдря ..нося диадеми и така ..
Дали може да ползвам ампулата на Денсифик, например, но да я нанасям само в корена на бретона ..дали има смисъл според вас,
тъй като косата ми е нормално гъста, нетретирана, само дължините цъфтят, но иначе нямам проблем с обем и самия косъм.
благодаря ви

# 597
  • София
Някой ползвал ли е тези добавки на Лореал да даде отзиви дали си заслужават:https://www.arlen.bg/search.html?phrase=sho&CategoryID=

# 598

tsvete1, ако не кажеш каква ти е косата, няма как да те посъветва някой тук за по-подходящи продукти.

Ще прикача снимки (това е след като съм се опитала да я стилизирам) Мисля, че е тип wavy 2B. Миналия път исках да ме подстрижат на етажи, защото мисля да я пускам дълга, но не ми харесва формата ѝ в момента. А ако не сложа никакви продукти, съвсем не стои добре. Бих искала да си взема нещо за подхранване и/или за слънцезащита?

# 599
  • Варна
Пиша за съвет за моята приятелка, която на скоро си направи балеаж в салон.

Косата и е гъста, плътна, с много дебел косъм и склонна към бухване и начупване.
Затова вече 15 години я изправя, първо с преса всяка седмица, сега ходи на сешоар всяка седмица и чат пат я дърпа с преса да заглади. Има доста цъфтящи краища от изправянето затова подстригва редовно и ползва маракеша който при нея е добре.
Косата и беше боядисана кестеняво, малко по-светло от нейното естествено и на тази основа са я изсветлили.

Резултата не беше лош  визулно, но сега като ходи на фризьор (при друга за сешоар) фризьорката и е казала че косата и се е накъсала, вече има по-къси кичури и има шанс да се скъсат кичурите надолу.
Прилагам снимка, макар че така не може да се прецени много

Исках да попитам в такъв случай коя серия би била по-добра за нея?
Архитект или терапист ?

Аз и препоръчах да ползва еластисайзър и терапията на алтерна и на всяко миене да има преуош, тя ги взе продуктите, въпросът е каква грижа като шампоан и маска да ползва и евентуално финиш?

Тъй като моята коса е с тънък косъм и обожава терапист, но не знам дали при нея архитект няма да свърши по-добра работа

Малтретирана 15г с преса коса трудно ще се оправи с една серия. Нужна си е цяла възстановяваща програма и ти добре го знаеш. Приятелката ти има още един проблем-тоя проклет балеаж. С други думи половината коса е руса,другата половина тъмна и двете имат коренно различни нужди.

Преуош на всяко миене като редува Алтерна интенз и еластисайзър. В еластисайзъра е хубаво да слага ЯЧРМ.  Преуошът да не е за 5 мин. в банята. да стои поне час и да слага повечко на русата част. Може и да позагрява под шапка.
Шампоан е хубаво да ползва един за скалпа,който ще е ОК и за горната част и втори за русата част-силен. Първият да погледне Медисютикълс мисля,че Хидрокленс ще и хареса,а за втория Архитект. За такава изтормозена коса това е шампоанът. Другия вариант е Профайбър реконструктор заедно с маската,която да ползва като терапия със загряване.
 Една две ампули лалга също ще са полезни. Терапията на Ланза за критично увредени коси е също вариант и ще и е от полза в момента.
 Но основното и най-важно. Ако не спре с това проклето малтретиране  нищо няма да помогне. Да си купи една въртяща четка и да се научи да я ползва. Пределно съм наясно,че с изгорена метла в естествен вид никоя уважаваща се активна жена няма да се покаже затова предлагам тоя щадящ вариант. Иииии термозащити по 2,по 3 ако трябва.
 Никакво пестене на финиши......Терапист е хубава маска,но не съм убедена,че ще е достатъчна за такава коса. Архитект определено ще дойде слаба. Профайбъртът е богат , не втвърдява  и гарантирано работи. С него и марокан с кафявата капачка върнах в релси моята чума преди години,а беше и по-зле от на приятелката ти.
 И още нещо е хубаво да направи. Виждам,че дължините са доста измити и рижави. Да направи един мат с 8-ца и коректор. Пигментът ще е много от полза в тоя случай.

Общи условия

Активация на акаунт