Предучилищната - задължителна за 4-годишните?!?!?

• 34 256
  • 214
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И ходили на градина реват на първия учебен ден.

# 151
  • София
Защо? По каква причина? Не разбирам.

# 152
  • София
Защото в живота не е като с прекарването на детските заразни болести - изкарваш веднъж шарката и повече не те хваща. Такова си е детето - не обича промените или трудно приема промените, притеснява се от нова обстановка, от нови деца и т.н. Така ще е общо взето през целия си живот, освен ако в пубертета нещо не му се промени нагласата, това е вътрешно усещане, ако щеш нервна система. Такива деца могат да изкарат от яслата още, уж ги гледаш би трябвало след ясла и градина всичко за училище да е без проблем, обаче си реват на петнайсти септември и следващите дни и това е.

# 153
Това, че е имало деца, които ревяли на първия учебен ден, не означава, че всички деца, които не са ходили на детска градина реват на първия учебен ден. Та, полза от прибързани и необосновани генерализации не виждам. Така аз бих могла да обобщя, че понеже аз не само не съм ходила на детска градина, но и при опита да ме дадат на предучилищна избягах от там и тръгнах направо в първи клас, всички неходили на градина деца отиват с ентусиазъм на училище.

# 154
  • София
Моят син мразеше градината. Тръгна в ПУ с удоволствие. В първи клас се радваше първите дни, после осъзнахме, че сме прецакани.

# 155
  • София
Как така прецакани?

# 156
  • София
Разправяла съм. Дето учителката не разбра, че той има дислексия и го потискаше.

# 157
  • Пловдив
На мен преди първия учебен ден в първи клас ми тече цяла нощ кръв от носа, а съм ходила на детска градина. При започването на университета две седмици се чувствах физически много зле. Та срам не срам, повече е въпрос на темперамент, а не на ходил/неходил.

# 158
  • Куциндрел
Моето дете, както е ходило на ясла, градина, сборни групи, така на първия учебен ден имаше една оцъклена физиономия. Но бързо свикна, защото имаше опит с различни деца и учителки.

# 159
Може би не е по темата, но какво би станало, ако  отсъства повече от 10 дни по сем.причини и без бележка от лекар

Спират ти детските. Joy Пък който не взима такива - явно нищо не става. Simple Smile
За глоба не съм чувала аз (не са ми казвали).

# 160
Има и глоба, но рядко ги събират, ако изобщо го правят.

# 161
  • София
Госпожата започва да мрънка да й донесеш бележка, в краен случай ги извинява някак, че и те се отчитат някъде.

# 162
  • София
Не знам дали е възможно "някак" да се извинят отсъствията. Трябва бележка някаква. Да не се намесят социалните.

# 163
И като се намесят, какво? Нали не взимаш детски...

# 164
  • София
Как какво, ако се намесят социалните, но не от социално подпомагане, а ОДЗ, тогава си е разправия за нищо. Така че да уточним кои точно социални могат да се намесят.

Общи условия

Активация на акаунт