Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 449
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
Само като си помисля, че детето ми ще израстне между огради и стени тръпки ме побиват.

# 346
Да, много по-добре е да рита топки между трамваите, бурените и кърлежите на междублоковото пространство. Може и в южния сред още 1000 себеподобни или не баш.

Нико, точно в този комплекс не се поддържа все още така. И охраната не знам колко работа върши, при положение, че през него минава улица към друг блок и не е ограден. Може би като достроят новите сгради ще се промени, но в момента изглежда все едно никога не е живяно в него. Вътре пък е малко като мутро-барок, но пак захабено. Много странно, наистина, личи си, че е имало мнохо хубав замисъл, но в момента даже и растенията не са поддържани хубаво. Басейнът беше жабурнясал, не знам сега как е. Входът към гаража под тези блокове, в който е този апартамент е обрасъл, все едно кола не е влизала. Който му е интересно може да се разходи да види. Намира се над Макси.
Спа центърът им се намираше в дън мазета тилилейски през едни тъмници и течове и нямаше наченки да го правят. Само местоположението му видяхме. Но пък гаражът го правеха с облицовки. Това ме впечатли. Като цяло сега дострояват 3 нови блокове и после може би ще се оправят и старите, които са на около 10г сигурно и за които говоря. Те май нямаха акт 16 до скоро старите. Но като цяло аз там малък апартамент и с кофти разпределение не съм видяла. Всички са ми харесвали до момента. Ако търсех още апартамент щеше да ми е сред топ листа и шях да проуча какъв му е случая

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 08:44 от Анонимен

# 347
Ще кажете ли все пак за кой комплекс по-точно става дума. Така от 1 снимка не се разбира.

# 348
Ще кажете ли все пак за кой комплекс по-точно става дума. Така от 1 снимка не се разбира.

Бел роуз - https://bellerose.bg/

# 349
За съжаление в реалния свят нищо не е само бяло или само черно. Безусловно е хубаво да имаш контролиран достъп, градинка, басейни и фитнеси... И не е вярно, че това ощетява децата - нищо не ги задължава да са все между стени.
Обаче имам познат в такъв комплекс - редовно се карат. Един иска едно, друг друго, трети не иска да плаща, четвърти иска да плаща само за това, ама не и за онова... А и съм чела за такъв комплекс с басейн и фитнес, с гарантиран достъп по договор. Ама се оказва, че достъпът е гарантиран, ама не ексклузивен, и собственикът почва да продава карти на външни лица и става гмеж... Изобщо у нас всичко се побългарява и мус е намира цаката.

# 350
Ако е в комплекс - лошо.
Гадно си е да има контрол на достъпа и децата да играят на спокойствие. Още по-гадно е да ти поддържат двора и общите части и като погледнеш през прозореца да виждаш трева и цветя 😀😀😀.

Далеч не всеки комплекс е така, а за този грамадния апартамент ще се плащат една торба такси. Но все пак ако имаш 280 хил евро за апартамент, сигурно ще имаш и за таксите на месец. Smiley

И охраната не знам колко работа върши, при положение, че през него минава улица към друг блок и не е ограден. Басейнът беше жабурнясал, не знам сега как е.

Още по-зле.. и то с басейн... мъка.. Smiley

# 351
Именно, жабунясали басейни, караници, тарикати... На такова нещо се навивам само в бяла държава, където нещата се случват по план и идея.

# 352
Именно, жабунясали басейни, караници, тарикати... На такова нещо се навивам само в бяла държава, където нещата се случват по план и идея.
Факт е, че не във всички комплекси всичко е цветя и рози и вероятно си права, че донякъде зависи от манталитета. Преди време една съфорумка се възмущаваше от комплекс, в който по договор така си бяха подсигурили нещата, че нямаше мърдане в плащането и отделно имаха правила за шум. След 22.00 бяха забранени  всякакви шумни събирания. Аз лично също бих предпочел да има тежък договор. Който купува в комплекс трябва да му е ясно, че няма как да не си плати вноската и съответно всичко да е добре поддържано

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 16:00 от Анонимен

# 353
По-добре човек за тия пари да си купи къща и направи басейн на края на града,отколкото да сключва договор със съседите (!) от който "няма мърдане"!

# 354
Здравейте, какво мислите за тази обява?
Сравнявайки с други обяви във квартала, тази изглежда доста примамлива като квадрати:цена. Имам едно на ум обаче за агенцията, която го продава.
Ако реша да направя оглед, виждате ли нещо съмнително, за което да си отварям очите?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c159791150822384

# 355
По-добре човек за тия пари да си купи къща и направи басейн на края на града,отколкото да сключва договор със съседите (!) от който "няма мърдане"!
За тези пари къща в хубавата част на София с толкова добра големина на помещенията е невъзможно да се вземе

# 356
Не знам защо имам усещането, че този голям хол (обявата в Гео Милев) е направен със събаряне на стена.

# 357
Изглежда ми и на мен странен апартамента, провери с какъв статут е. Хола с кухненския бокс за мен не е добре обмислен, бих направила пълен ремонт на всичко.

# 358
Изглежда ми и на мен странен апартамента, провери с какъв статут е. Хола с кухненския бокс за мен не е добре обмислен, бих направила пълен ремонт на всичко.

Със сигурност не е типичния тухлен апартамент от 60-те години в Гео Милев. Правено е нещо 100%.
Привлича ме големината на дневната. До сега винаги, всичко ми се е виждало малко и тясно, а тук има някаква шир. (за сметка на спалните де, но моята философия е, че там се спи основно и не е нужда да е големи квадрати).
Пълният ремонт не подлежи на коментар.

# 359
4 от 4 ет. без асансьор и без тавани отгоре, защото е видно, че има скосявания. Възможно е да е и пети етаж, ако броим и партера. Това е първият минус-етажът. Под трегера е много вероятно да е имало или стена/частично, може да е било и с вестибюлни врати. Спалните са си като килери, съжалявам, но наистина са маломерни в това си състояние. Спалня не може да се сложи, освен ако не е макс. 160 см. и да е допряна от едната дълга страна до стената.
110 кв.м. не ги виждам, ама никак.
Таваните трябва да се ремонтират основно - виждат се неравности, пукнатини по мазилката. Най-добре с хубава изолация с вата.
Банята е също за тотален ремонт.
Със сигурност, заради преустройството, трябва много сериозно да се проучат документите.
Може да стане хубав 2-стаен апартамент с много пари и много време за основен ремонт. И пак остава основният минус - 4 ет. без асансьор. За който не го вълнува това - може да го мисли. Но минусът при последваща продажба ще си остане и ще сваля цената и ограничава потенциалните купувачи.

Общи условия

Активация на акаунт