Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 464
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
  • София
По-добре човек за тия пари да си купи къща и направи басейн на края на града,отколкото да сключва договор със съседите (!) от който "няма мърдане"!
За тези пари къща в хубавата част на София с толкова добра големина на помещенията е невъзможно да се вземе
Коя е хубавата част на София за къща, в която няма как да посториш ~200 м2 за 280К евро? А и deaf каза "на края на града".

# 361
Здравейте, какво мислите за тази обява?
Сравнявайки с други обяви във квартала, тази изглежда доста примамлива като квадрати:цена. Имам едно на ум обаче за агенцията, която го продава.
Ако реша да направя оглед, виждате ли нещо съмнително, за което да си отварям очите?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c159791150822384
Половината  таван на  дневната  е някак странно неизмазан / тази половина към прозорците/ , точно в отсрещния ляв ъгъл на същата стая  се вижда нещо като мухъл, теч . Имайки предвид че е последен етаж , вероятно и двете .
В едната от спалните на десния скос има някаква пукнатина .

# 362
  • Бистрица
Само парцелите в града и близките райони за 500-700м2 са около 70-100 000 евра...без строителство, без разрешителни, включване към ток, вода и т.н... може и да се постигне за 280 000, но трудно и вероятно компромисно и без басейн със сигурност.

# 363
По-добре човек за тия пари да си купи къща и направи басейн на края на града,отколкото да сключва договор със съседите (!) от който "няма мърдане"!
За тези пари къща в хубавата част на София с толкова добра големина на помещенията е невъзможно да се вземе
Коя е хубавата част на София за къща, в която няма как да посториш ~200 м2 за 280К евро? А и deaf каза "на края на града".
Хубавата част най общо казано е южната, а и тук не говорим за за 200 м2, а за повечко. А при вариант къща за доста повечко. Намери къща с такава конфигурация на помещнията и сама  видиш колко м2 е и колко струва. Северните села не ги броя. Малко са хората, които ще дадат 280 000 евро за да  живеят след северната част на околовръсното.

# 364
Изглежда ми и на мен странен апартамента, провери с какъв статут е. Хола с кухненския бокс за мен не е добре обмислен, бих направила пълен ремонт на всичко.

Със сигурност не е типичния тухлен апартамент от 60-те години в Гео Милев. Правено е нещо 100%.
Привлича ме големината на дневната. До сега винаги, всичко ми се е виждало малко и тясно, а тук има някаква шир. (за сметка на спалните де, но моята философия е, че там се спи основно и не е нужда да е големи квадрати).
Пълният ремонт не подлежи на коментар.

Не знам каква шир виждаш, и аз съм на мнение, че са бутани стени и имам чувството че таванът ще ми падне на главата...

Отделно това ми се виждат много пари за апартамент за ремонт, не съм забелязала в Гео Милев да е толкова скъпо.

# 365
mokka, разгледай обявите в квартала. Напоследък е скандално положението, съвсем се забравиха с цените. Купихме в квартала 100 квадрата, стройтелство 2006-та, за 115к миналата година. В момента обявите са около 115 к. можеш да си вземеш двустаен.
Иначе, благодаря за мнението. Може би снимките ме лъжат за пространството в дневната, ще видим Simple Smile

# 366
На мен ми прилича на таван, преустроен на жилище. Разпределение, състояние, цена, брокер, стълби - никое не ми допада.

# 367
  • София
Нико, моля ти се, разгледйа малко обяви извън Бояна, Симеоново и Драгалевци.
За готова къща не знам (често имат проблеми с документи), но можеш да си построиш с каквото разпределение искаш за тези пари, от южната страна на околвръстното. Разбира се, че зависи каква точно я искаш, но просто казвам, че има как да се вместиш в такъв бюджет.

# 368
Нико, моля ти се, разгледйа малко обяви извън Бояна, Симеоново и Драгалевци.
За готова къща не знам (често имат проблеми с документи), но можеш да си построиш с каквото разпределение искаш за тези пари, от южната страна на околвръстното. Разбира се, че зависи каква точно я искаш, но просто казвам, че има как да се вместиш в такъв бюджет.
Дай пример с готова къща или с парцел, който е лично проверен. Наистина ми е любопитно. Аз почти всички хубави парцели, за които се обадих след оглед се оказаха или не където са обявени или със сериозни проблеми (това го установяваше юриста ми след по-обстоен преглед). При апартаментите и къщите е доста по-добре положението с обявите.

# 369
  • София
Е, нали не очакваш, че ходя да проверявам лично парцели, след като вече съм минала по тези мъки и си живея удома? Не казвам, че е лесно, казвам само, че е възможно. 280К евро не са малко пари.

# 370
  • София
Изглежда ми и на мен странен апартамента, провери с какъв статут е. Хола с кухненския бокс за мен не е добре обмислен, бих направила пълен ремонт на всичко.

Със сигурност не е типичния тухлен апартамент от 60-те години в Гео Милев. Правено е нещо 100%.
Привлича ме големината на дневната. До сега винаги, всичко ми се е виждало малко и тясно, а тук има някаква шир. (за сметка на спалните де, но моята философия е, че там се спи основно и не е нужда да е големи квадрати).
Пълният ремонт не подлежи на коментар.
Този, в Гео Милев,  без тераса ли е? Ако е блока който аз си мисля ( живея в съседство към Ситняково) , това са ужасно стари блокове и не само стари, а изглеждат още по-стари на живо. Confused

# 371
Е, нали не очакваш, че ходя да проверявам лично парцели, след като вече съм минала по тези мъки и си живея удома? Не казвам, че е лесно, казвам само, че е възможно. 280К евро не са малко пари.
Не очаквам. Затова помолих за пример с готова къща. Подчертавам пак размера на помещенията и 4-те бани.

# 372
  • София
Няма, не съществува такава и никога не би могла да съществува. ти беше прав, аз греша, дано това те задоволява.
Или иначе казано, нямам намерение да ровя обяви, за да търся някакви конкретни помещения и разпределения; при това не за себе си. deaf каза "къща", не "къща със същото разпределение и същият брой бани". Ти каза, че не можело да се построи подобна къща за 280К евро, според мен пък може. Желая ти лека вечер Simple Smile

# 373
на апартамента с големия хол: проблемът с малката спалня може да се преодолее, като се направи врата на стената между стаята и килера. и се влиза в помещението през килера. Вратата към стаята, сегашната, няма да се използва. По този начин ще може да се сложи и по-голямо легло, което да не е опряно до стената. Пък в крайна сметка, може да се обособи кът за спане в хола. Той е божествено огромен Wink Отивам да си го погледам още малко!

# 374
Няма, не съществува такава и никога не би могла да съществува. ти беше прав, аз греша, дано това те задоволява.
Или иначе казано, нямам намерение да ровя обяви, за да търся някакви конкретни помещения и разпределения; при това не за себе си. deaf каза "къща", не "къща със същото разпределение и същият брой бани". Ти каза, че не можело да се построи подобна къща за 280К евро, според мен пък може. Желая ти лека вечер Simple Smile
Апртамента, който коментираме е с рядко добро разпределение и къщите с подобно такова са малко и определено по-скъпи. Тук не говорим за масово жилище, а за страхотно такова строено за хора с доходи и изисквания мноооого над средните.

Общи условия

Активация на акаунт