Обсъждане на имотни обяви-16

• 35 338
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Принципно, ако собственикът иска вертикално , няма проблем. Обаче плочкаджията им беше казал че нямало начин да се редят хоризонтално Joy

# 616
Здравейте, регистрирах се защото виждам, че коментирате парк вю резидънс. Не знам дали е коректно да се пита, но някой дали е успял да спазари някаква отстъпка? Ще съм много благодарен ако споделите опита си (може и на лично).

# 617
  • София
Здравейте, регистрирах се защото виждам, че коментирате парк вю резидънс. Не знам дали е коректно да се пита, но някой дали е успял да спазари някаква отстъпка? Ще съм много благодарен ако споделите опита си (може и на лично).
Не са склонни на пазарене. Нито на нас, нито на 2 приятелски семейства направиха отстъпка в каквото и да е. На мм колега купи жилище 1 седмица след нас и за това време бяха продали 2 апартамента, като нашия и гаражът, който беше харесал той.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 23:47 от Д0Д0

# 618
За банята на едни приятели, един плочкаджия искаше да реди плочки метро не хоризонтално, а вертикално! Scream
Извинявам се за тъпия въпрос, какво са плочки метро?
И за кое се отнася вертикално и хоризонтално?

Щото като цяло в банята плочките, поне по стените, се слагат вертикално, поне аз така съм виждал Simple Smile
Само по пода са хоризонтално...

# 619
Не мисля че цената от 100 евро се смята и върху стените.
Те трябва да се довършат, но не и да се смятат в тия 100 евро.
Т.е. вие как разбирате 100 евро на квадрат? Какво включва- врати, настилки и бани? И стени и тавани се плащат отделно по друга цена?
Според мен 100 евро е за м2. Трябва да се уточни върхо РЗП ли се смята или върху вътрешен размер без стени.

# 620
Метро плочките са дизайн, създаден за облицоване на метрата и все още се виждат по старите спирки на Лондон например. Затова и се казват така, но напоследък станаха модерни и за интериор.
Някак не им подхожда да се редят вертикално, ама никой не го е и забранил.

Ето една баня с такива:
https://static.makenzi.bg/resources/metro-whitre.jpg

Ето и други видове редене (ама не и вертикално):
https://fayanstrade.com/userfiles/productthumbs/thumb_40594.jpg
https://plochkite.bg/assets/series/large/sp_5e38244574f48a6173dc … 21a4a8cd217e2.jpg

# 621
О, Боже, никога нямаше да се сетя, че за това става дума, въпреки че съм виждал такива разбира се. Мислех, че става дума за плочки от магазин METRO Simple Smile

Изглеждат мега зле, и за метро, и за интериор, и хоризонтално, и вертикално, всякак - no go.

# 622
Аз не съм фен на метро плочките по друга причина - има много фуги за чистене. Иначе на външен вид как изглеждат е въпрос на вкус. Класическото редене и на мен не ми харесва, но рибена кост (шеврон) и квадратите, показани от ЧС, определено са ми интересни.

# 623
Всичко е въпрос на вкус и предпочитания.  Мисълта ми беше за вземането-даването  с майсторите. Трудно се намират добри такива, които изпълняват поръчките и желанията на клиентите.

# 624
Цитат
Метро плочките са дизайн, създаден за облицоване на метрата и все още се виждат по старите спирки на Лондон например.
Затова много станции си приличат на евтина баня и са много неуютни.Особено ако са в бозаво зелено.

# 625
Може да са неуютни, ама стоят по 100 години. Метро плочките са дебели и малки и заради съотношението размери/дебелина не се чупят лесно. И затова са мислени, не за красота в метрото.

# 626
Дори няма нужда от дискусия хубави ли са, грозни ли са. Споменах ги заради факта, че хората са поискали от майстора нещо, което е изключително стандартно и се прави от десетилетия, а "баш майсторът" е рекъл и отсекъл, че такова редене не можело и нямало как да стане Simple Smile

# 627
Кой знае и те какво са разбрали, или какво са обяснили. Все пак няма  какво да попречи да се сложи една плочка така или онака. Сигурно нещо друго е имало, не мога да повярвам, че просто така е отсякъл.

# 628
Не са склонни на пазарене. Нито на нас, нито на 2 приятелски семейства направиха отстъпка в каквото и да е. На мм колега купи жилище 1 седмица след нас и за това време бяха продали 2 апартамента, като нашия и гаражът, който беше харесал той.
Благодаря, че го сподели! Изглежда, че продажбите им вървят добре и съответно ако не съм аз ще бъде следващият. От друга страна щом вървят добре значи покупка на зелено е по безрискова, поне според мен. Ако някой друг се интересува да споделя, че дават 2% отстъпка при плащане 80/20.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 19:56 от majora

# 629
  • София
Благодаря, че го сподели! Изглежда, че продажбите им вървят добре и съответно ако не съм аз ще бъде следващият. От друга страна щом вървят добре значи покупка на зелено е по безрискова, поне според мен. Ако някой друг се интересува да споделя, че дават 2% отстъпка при плащане 80/20.
Това е стандартно при тях. А при схема 20/80 има 2% оскъпяване.

Общи условия

Активация на акаунт