СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 109 993
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 845
  • София
И къде точно сбърках в разбирането на прочетеното?

Къде тръгна да се сравняваш с "партийно" дете, необразовано, на практика от около трети клас, вървяло все с партийна квота Simple Smile В нашето детство имаше такова нещо и в повечето случаи децата с партийни квоти, особено висшестоящи, нямаше нужда да учат. В резюме- зад твоята диплома по право стоят няколко нива образователен ценз, а зад нейната- ценз, достатъчен за хигиенистка. Не сте сравними.

# 1 846
Има ли шанс да обявят второ класиране по-рано от крайния срок 20-ти?

# 1 847
  • София
А, аз с никого не се сравнявам, обаче изключението от правилото: Трета сменна = на бъдеща хигиенистка, беше дадено като възможно само при наличие на партиен гръб. В едно изречение. Wink
Абе, каква партийна квота в Трета сменна? Joy И там ли имаха?

# 1 848
Ама чакай сега, Попея, смятам, че никой не вярва така наивно, че  дете, завършило само НТБГ, има някакви шансове за реализация... Ама нима от  езиковите има?  И в двата случая, учили-недоучили езици в училище, ходили-неходили на курсове навън, могат само в колцентрове да работят с едната гимназия.  Но решат ли да учат и нататък в същата посока,  имат някаква база по разните икономически предмети. Момчето, за което споделих нагоре, че не беше от най-ученолюбивите, в СУ позакъса сериозно с мат, търсиха родителите помощ от университетски преподавател. Но въпреки лежерно изкараните 5 години в НТБГ и не особено високата диплома твърди, че ученото по икономическите дисциплини му е дало някаква прилична база, тези изпити си ги взе от раз и ще се дипломра съвсем навреме. Някое по-съвестно, редовно учило дете със сигурност е имало доста повече знания.
А и  какво сравняваме ябълки с круши... Да, в НТБГ няма да научи език като в ЕГ ( су говорката, че в последната се падне при качествен учител, понеже знаем колко недоразумения има и там). Ама и дете в ЕГ няма никога да знае колкото семегеец по мат, ала това няма му попречи да учи примерно във ФМИ или ТУ. Избира профил с мат, понапъва се при нужда я с курсове, я с уроци в 12 клас , я със самостоятелна работа у дома и  се справя съответно с математиката. Така и с НТБГ. Езика, научен донякъде, ще го доучи навън.
Русалка, или не си чела назад, или не е било внимателно. Вярват и даже примери имат за това. Имаше теза как не само ще работи, но и с търговска гимназия повече шансове има, отколкото с УНСС, 'щото точно тя давала повече от всякакъв университет и възпитавала в.. нещо си. Ами вярват си хората, други пък на тях вярват и така. Другата теза назад пък беше, че подготовката по език щяла да бъде същата или подобна  като в ЕГ. А третата пък, явно поради първите две, сложи НТБГ в първия ешелон редом с НЕГ, АК и СМГ. Развален телефон.
За базата за ик. предмети вече също бе обсъждано, извинете ме, но това, което се учи в нашите икономически ВУЗ няма никаква нужда да бъде учено в гимназията,  лесно може да бъде усвоено без предварителна подготовка, като изключим статистиката. Която и с ик. гимназия,  без нея все трудно се усвоява, масов проблем е, предполагам  заради многото  математика в нея. И това го казвам като човек с диплома от ик. университет. А като гледам двама свои близки МИО в момента в УНСС, магаре да вържеш там, ще го завърши, нивото е плачевно. Да не говорим, че реализацията с УНСС и подобните му е трудна. Но това е друга тема.

НТБГ е добро училище, не е сред първите, но е в топ 30, да кажем. Няма защо да се слага, където не му е мястото. Иначе и 10-ти ешелон да е, ако на някого му върши работа за личната стратегия, си е чудесен избор.

Иначе в кол-център с два езика на високо ниво (имаха учудващо трудни вътрешни изпити по езиците) стартираха с 1600 бруто преди доста години (сега предполагам е повече), а след няколко месеца работа отиваха към 2000.  Не е мечтана кариера, а е и до време,  но парите хич не са лоши. С търг. гимназия не знам къде почват и за колко, някакви застрахователи бяха споменати.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 23:19 от Анонимен

# 1 849
Компанията на детето е от едно момче от НЕГ,едно от НПМГ,  друго от Макгахан, едно от полиграфията и две девойки от 157 ГИЧЕ Разбират се някак децата, от години са заедно:)

# 1 850
И още години ще се разбират. Човек трябва  да има всякакви контакти.
Приказката за магарето и УНСС я слушам от 25 години сигурно, но едно е да избуташ, съвсем друго да завършиш с добър успех.

# 1 851
  • Отвъд алеята зад шкафа
Кой спомена за среща с метлите?

Аз предлагам като мине 2-ро класиране и се запишат всички, да спретнем една среща на Аперол и да полеем успешното приключване на НВО кампания 2020!

Wine Glass Champagne Tropical Drink

# 1 852
Приема се!

# 1 853
  • София
Подозирам, че приказката за магарето се е разказвала във всеки университет. И във ВИАС беше актуална.
Въобще е хубаво човек отвреме навреме да разчиства старите клишета. И истории. Които в крайна сметка може да са били силно преиначени и даже изобщо да не са били верни.
Имахме един шотландец в девети клас, дойде да ни преподава биология. Някак се беше разпространила тезата, че останал безработен там и затова дошъл тук да закърпи положението.
Наскоро разказвах тази история и внезапно спрях. Всъщност аз не мога да бъда сигурна дали има нещо вярно в това.

Сега да си дойдем на думата за аперола. 😁
И най-вече кога да го целим това събиране. Между 24-ти и 26-ти например? Колко от вас ще пътуват тогава? А колко от тези извън София могат да дойдат?

# 1 854
  • София
Откога чакам ! Хайде да излиза това класиране,да мината терзнията,да няма тръпнещи за следващо класиране и да отпразнуваме оцеляването си

# 1 855
  • София
А, аз с никого не се сравнявам, обаче изключението от правилото: Трета сменна = на бъдеща хигиенистка, беше дадено като възможно само при наличие на партиен гръб. В едно изречение. Wink
Абе, каква партийна квота в Трета сменна? Joy И там ли имаха?

Не можеше никъде да завърши. Смениха няколко училища и накрая я дипломираха там.

Трета сменна = бъдеща хигиенистка е напълно реалистично без партийния гръб. С партийния гръб възможностите са неограничени, даже и държава да се управлява.

Кой спомена за среща с метлите?

Аз предлагам като мине 2-ро класиране и се запишат всички, да спретнем една среща на Аперол и да полеем успешното приключване на НВО кампания 2020!

Wine Glass Champagne Tropical Drink

Приема се с пълно единодушие. Simple Smile

Сега да си дойдем на думата за аперола. 😁
И най-вече кога да го целим това събиране. Между 24-ти и 26-ти например? Колко от вас ще пътуват тогава? А колко от тези извън София могат да дойдат?
Чудесно е за мен. Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 23:31 от Azzy

# 1 856
  • София
Въобще е хубаво човек отвреме навреме да разчиства старите клишета. И истории. Които в крайна сметка може да са били силно преиначени и даже изобщо да не са били верни.
Не знам защо, но си предствих/сетих се за д-р Ливайн. Joy
Мисля, това вече няколко пъти го казваме, че светът и правилата се променят. Няма меродавни истини, освен една: Важното е да сме живи и здрави! 😂

# 1 857
И на финала да сме доволни. Joy
Кой финал? Всеки на своя.

# 1 858
По десет. Броят е удвоен. Явно просто са сумирали  явилите се на първи и втори ДЗИ.
Съвсем умишлено не отделих ЧУ, както и не извадих от групата училищата с по-малко от 26 ученици ( една нормална паралелка). Представих статистиката такава, каквато е публикувана в портала за отворени данни.
Допълвам се. Достъпността може да е различна, но изпитите са едни и същи.
Дидева, изпитите са едни, но ако приемем, тази класация се ползва за решения за избиране на дадено училище за кандидатстване, е малко безсмислено да са заедно, според мен. И да знаеш, че АК (примерно) е в топ 3, какво те грее това, ако не можеш да си го позволиш? Ще търсиш топ 3 (или 5, или 10, според зависи) на държавните, а частните така или иначе ще ги подминаваш, по обясними причини.

# 1 859
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз хубаво се глася за среща, но 4 уикенда подред съм извън София. Ако се навиете през седмицата, съм на линия, но не се съобразявайте с мен.

Общи условия

Активация на акаунт