Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 23 592
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Относно прането на колички, напоследък ми излиза реклама на някакъв спрей за бебешки колички, пръскаш и забърсваш, без да сваляш и да переш. Някоя ползвала ли е?
На мен ми изглежда доста по-удобен вариант, а и няма да съсипе количката и да стои като сдъвкана. Стига да върши работа,  бих го предпочела.

Ами не съм го използвала, поръчах да тествам. То голяма драма беше - успях да сваля само три части от коша за новородено, но ги усетих като 33 ... два пъти плакнене в пералнята и накрая 37262539 пъти ръчно ... и още усещах праха за пране по пръстите си. Яко нерви и реших да стрелям в тъмното, поръчах и какъвто - такъв. Това ще й е на количката.
Ей това ме притеснява и мен- първо дали ще мога да й сваля чарколяците изобщо за пране и после колко пъти ще я плакна и колко време ще съхне. Ще огледам какво е положението другата седмица като пристигне и може и аз да прибегна до този спрей Blush

# 91
Ние вчера изпрахме нашата. Но на нея всичко ѝ се маха. Остана само твърдата част на коша. Много добре е измислено и лесно се смъква и оправя после
Аз едва вчера сложих пак колан в колата и приближих седалката, както ми е удобна Wink ходя с едни огромни кецове бели, като клоун. Краката още с ми надути...

# 92
Peacock, как е бебето? Наддава ли, спи ли, яде ли?
А момичета, приемащи протеин, за какво го пиете и какъв точно?

# 93
  • Sofia
Пийкок, от няколко дни се каня да те питам: как си? Бързо ли се възстанови от операцията? Simple Smile Виждам, че вече се чувстваш доста добре. Blush А, да още нещо.. Сега, няколко дни по-късно, още ли ползвате памперси 1ца? Чудя се, дали да купя поне още един пакет от тези, понеже се очаква и моето да се роди под 50см и под 3кг..та ми е интересно, дали бързо ги израстват Simple Smile
Благодаря за отговорите предварително Hug

# 94
Нашият човек ще излезе май-май големичък, вчера 34+4 г.с се показа с едни 2,700 гр. Насрочихме и дата за операция, но като нищо да се яви по-рано.
Не мога да се оплача от болки в тялото (всеки ден съм на постелката за йога), но каченото тегло ми се отразява в ходилата и най-вече петите. 14 кг съм отгоре, АГ каза “добре е, стига ти толкова” Smile .
А вчера пробвах една маска за крака от Лили - чорапчета с охлаждащо действие. Около 3лв, препоръчвам. Relieved

# 95
https://www.hippoland.net/friendly-organic-preparat-za-pochistva … ml-fr-00072-83069
Искам да попитам това ли е въпросният препарат за колички?

# 96
Peacock, как е бебето? Наддава ли, спи ли, яде ли?
Дребчо малко е полапълнил бузките, но е още доста слабичък . крачетата му едни тънки, без мазнинки по тях. Иначе го храня на 3 часа, смесено хранене. Лошото е, че спи през деня , а нощем винаги с ебуди в 2 ч и до 6 ч е...купон Simple Smile Много го мързи да яде, милия. Има къса юздичка и предполагам, че това малко му пречи. Но иначе засуква и  си яде, но става по-бавно.
Пийкок, от няколко дни се каня да те питам: как си? Бързо ли се възстанови от операцията? Simple Smile Виждам, че вече се чувстваш доста добре. Blush А, да още нещо.. Сега, няколко дни по-късно, още ли ползвате памперси 1ца?
Аз съм бомба. Нямам никакви оплаквания, с изключение на надутите ми крака. Иначе всичко си правя по старому. На третия ден бях в кондиция, само исках обезболяващи за кръста и операцията. Но като с еприбрах съм си добре.
Ползваме 1ца, да. Той е толкова клечест, че сигурно поне 2-3 седмици още ще е на този размер. Дори сега поръчах пакет от 70 памперса 1ца.
Толкова е мъничък, че имам само 3 ромпъра, които му стават и ги носи и ги пера и така ги въртим Simple Smile

# 97
Момичета снощи сънувах, че раждам на 20 влизам в 9тия месец чакам момче, в съня ми обаче родих момиченце и то доста лвсно и бързо странното бешв че алед като го родих вече беше все едно на 2 годинки с коса до раменете много беше странно, но съня беше хубав не ужас случвало ли ви се е Simple Smile

# 98
https://www.hippoland.net/friendly-organic-preparat-za-pochistva … ml-fr-00072-83069
Искам да попитам това ли е въпросният препарат за колички?

Да. Аз обаче заложих на по-малка разфасовка, че знае ли се струва ли си 😁
Но пък 650 мл идва по на сметка 🙄
https://www.minimod.bg/109638/friendly-organic-%D0%BF%D1%80%D0%B … -250-%D0%BC%D0%BB

# 99
Благодаря за новата тема, за първи път изпускам кога се е изписала старата Joy
Вчера бях на тонове - всичко е точно. Правихме и преглед, бебето е 2100 в 33+4 отговаря на 32+6. До сега имаше два дни назад, сега станаха 5, но доктора каза, че не е проблем. Всеки път ми казва как трябва да изчакам до средата на аавгуст ( аз съм за края) и му обяснявам, че аз не бързам за никъде Rolling Eyes Joy явно вижда неща които аз не усещам ( за контракциите) Чувствам си се супер, всичко е готово за бебето, само витамините за след раждане за бебето не съм взела, но забравих да го питам какво ще ми трябва точно. Разбира се още не съм решила при кой ще раждам, това ще е доста паникьосващо в един момент. Накрая ще отида в болницата, ще кажа на ММ да даде едни пари на този дето е на смяна и той ще е. Междудругото съм сериозна, не знам да ли е възможно да си „избера” екипа който е на смяна Joy
Изпрах леглото и количката, но се заглеждам по тези препарати, някой който вече го е ползвал да каже, дали ефекта е като след пране или няма смисъл.
И един въпрос, ако дрешките на бебето са един размер по-големи, дали наистина е такъв проблем Rolling Eyes аз си мислех, че проблема е да не са малки, защото и аз за новородено имам малко, повечето са 56, 62

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 11:38 от Александрия

# 100
Моето в 56 се губи, буквално.. А всичките са ми такива Sad Надявам се бързо да порасне и да ги позапълни

# 101
Понеже виждам, че коментирате препарат за освежаване на колички, днес видях, че има такъв спрей в D&M на тяхната марка. Разбира се, не пише че е за колички, но според написаното е същия като в Хиполенд, само че на 1/3 от цената Simple Smile Премахва петна и миризми, освежава и струваше 4 лв Simple Smile

# 102
И аз в началото се изсилих да купувам по - големи дрешки, а в крайна сметка се оказа, че се борим за тегло при раждането 2600 - 2800 гр.
Имам няколко бодита и ромпърчета 50 р-р. Ще карам с тях. 🤷‍♀️
Подведох се по племенника, че на 3 месеца вече носи р-р 68 - 74, а р-р 50 изобщо не е носил. Но кой да предположи, че точно моето бебе ще има проблем с наддаването.

# 103
Моето в 56 се губи, буквално.. А всичките са ми такива Sad Надявам се бързо да порасне и да ги позапълни
Пийк, хвърли ме в голям размисъл. Аз съм взела само дрешки размер от 0-3 м. понеже всеки път ми повтарят как бебето ще е голямо и че може да се наложи да се изважда по-рано. Сега се чудя да взимам ли по-малки дрешки или да изчакам да видя какво ще кажат към края и да реагирам тогава.
Колкото до тези препарати - ще ми бъде полезно мение на някой, който вече ги е пробвал, защото количката, която съм избрала и се свалят само нещата, които са в пряк досег с бебето. И се чудих дали е необходимо всичко останало да се пере. Мисля също така да вземем едно сгъваемо легло и не знам как ще го разпънем в банята, пък и се притеснявам, че от водата може да му стане нещо - да избие ражда или да се повреди. Нямам опит в тези неща и всичко споделено ще ми е полезно Simple Smile
Също така искам да попитам за козметиката - първоначално се колебаех между а-дерма и мустела. Сега се колебая между мустела и биодерма. Загледах и козметиката на Бебо. До колкото се ориентирах е по-нисък клас. Не намирам и мнения за нея. Ако някой има опит, моля да сподели Simple Smile

# 104
Момичета снощи сънувах, че раждам на 20 влизам в 9тия месец чакам момче, в съня ми обаче родих момиченце и то доста лвсно и бързо странното бешв че алед като го родих вече беше все едно на 2 годинки с коса до раменете много беше странно, но съня беше хубав не ужас случвало ли ви се е Simple Smile

По принцип знам,че каквото сънуваш ,винаги е обратното. Аз в началото като забременях редовно сънувах момиченца , че раждам момиче също така .. и майка ми ми каза ,че най-вероятно ще имам момченце , аз не и вярвах,но така и стана . Само мъжът ми сънува 2 пъти красиво момченце къдраво със сини очи .. но беше пак в началото .. сега се надявам наистина малкия да е взел неговите сини очички 😁.

Общи условия

Активация на акаунт