Лято горещо вече стана, много скоро бебчо ще се гушка в мама! Тема 9

• 23 574
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
И сексът помагал за по-бързо раждане 😁 и яденето на фурми.
А за пазаруването ти ли мъкнеш чантите 😳? Моя не ми дава да докосна чанта 😁 , че го е страх да не стане нещо.
Да ви пратя линк към Youtube канала на любимката ми. Американка е обаче и е на английски. Акушерка, супер забавна и обеснява много добре всичко, има клипове за всичко ,което може да ви интересува за раждане, бременност, кърмене.. всичко. Прегледайте ако желаете , интересно е
https://youtu.be/kGdq0k3Ei0s

# 76
И аз благодаря за прекрасната нова тема и за полезната информация в нея!
Пожелавам на всички леко и безпроблемно раждане и здрави бебчета!
Относно кръвното - в началото на бременността ми беше 90/60. Но днес на ФМ ми го измериха 130/80 и казаха да го меря всеки ден, защото сега можело да започна да вдигам кръвно.
Иначе бебчето е около 3 кг - в седмица 36+3.
ebk_kbe - и аз съм чувствам отпаднала, нищо не ми се прави и през деня ми се спи мнооого, особено като започна да чета за един изпит, на който не знам изобщо дали ще успея да отида Sweat

# 77
  • София
Paola, благодаря за канала, на мен всяко клипче ми е бонус. После имам чувството, че като дойде моментът  и всичко ще забравя. Малко като на изпит - уж всичко си прочел, пък накрая може да забиеш и нищо да не можеш да възпроизведеш Head Band Та такова чувство имам за себе си и аз.

Аз от 2 седмици куцам, едвам ходя и едва едва спя. Даже от няколко дни с ММ спим в отделни стаи, защото аз ставам по 3-4 пъти през нощта и той не може да се наспи заради мен. Мнението на Пийк, че всичко минава с раждането, доста ме успокои Smiley В един момент забравям какво е дамси нормален и да можеш спокойно да се свиеш и да си обуеш чорапите Laughing

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 08:41 от loewin

# 78
И на мен вече ми е много тегаво 😕
И ние с мъжа спим в отделни стаи, аз много се въртя, ставам...успокоявам се само с това, че остава малко 🤗 надявам се до края на месеца да се похваля с малко пухкаво бебче.
Имам доста контракции някои от тях са леко болезнени. На 16-ти съм на преглед, ще помоля да ме видят за разкритие, че нещо не ми е спокойно. Все пак е трето детенце и матката ми е много чувствителна, като започне много да шава малкия и веднага се стяга, става на камък 😄 Колкото и да ми се иска вече да свършва, все пак се надявам да изкарам до края на месеца.
Започнах да сънувам как раждам и честно ще си призная,че започва да ме хваща шубето 😂 но знам...ще мине и след това ще съм горда мама на 3 дечица! ♥️❤️❤️

# 79
Преди 3 седмици бях като смазана! Нали си паднах на ръката и имсх съмнение , че е счупена. Болката беше ужасна, не можах да спя. Отделно кръста ме болеше, ставах до тоалетната. Много зле ми беше. Ей ме на, 3 седмици по- късно. Все още неясно какво е състоянието на ръката ми ( ще я снимам скоро), но спрях да търча до 00 , спя вече на където си искам. Само леко ми дърпа лева, иначе съм пушка.
Стискате зъби и с всеки ден се доближавате до срещата с малките същества! Кураж! Майка лесно не се става!

# 80
през деня ми се спи мнооого, особено като започна да чета за един изпит, на който не знам изобщо дали ще успея да отида Sweat

И аз съм така, а в събота трябва да съм на защита на дипломна работа. Все още го мисля дали да ида, но сякаш не ми се рискува да пътувам 500км. 

вечер спя като пор , от 11 до към 8-9 сутринта

Спя като пън и аз Laughing  вечер си лягам към 12, ставам след 12 Sleeping преди ставах често до wc, сега даже не се будя.

# 81
След като родих много ме болеше гърбът. Едва издържах да накърмя бебето, всякакви пози опитвах, имаше моменти , в които не можех да мръдна с бебе на ръце.
Не знам на какво се дължеше.
Толкова бях свикнала да ставам до тоалетна постоянно, че след като родих забравях кога съм ходила за последно. 😄
Добре, че се явиха на държавен и приключих вече. Чувствах се специална сред 70човека, постоянно ме питаха имам ли нужда от вода, тоалетна, раздвижване.

# 82
Аз съм си харесала колектора на Лансинох,но не го намирам никъде освен в емаг,а никак не обичам да пазарувам онлайн.Искам всичко да си видя,да пипна. 😄 Тааа в този ред на мисли някой знае ли в кой магазин се продават?

# 83
И аз и ах жестоки болки в кръста предния път. Даже на ЯМР ходих и нищо. Накрая един приятел- кинезитерапевт ме изпука и усука и бях като нова

# 84
Аз съм си харесала колектора на Лансинох,но не го намирам никъде освен в емаг,а никак не обичам да пазарувам онлайн.Искам всичко да си видя,да пипна. 😄 Тааа в този ред на мисли някой знае ли в кой магазин се продават?
Във Вис Виталис го видях на живо. Хареса ми и на мен и го добавих към бъдещи покупки, за след раждането. Че наследих от братовчедка ми 2 помпи.

# 85
Относно прането на колички, напоследък ми излиза реклама на някакъв спрей за бебешки колички, пръскаш и забърсваш, без да сваляш и да переш. Някоя ползвала ли е?
На мен ми изглежда доста по-удобен вариант, а и няма да съсипе количката и да стои като сдъвкана. Стига да върши работа,  бих го предпочела.

# 86
На мен много ми се спи, а не мога да спя винаги. Всяка сутрин ставам в 8 да закарам детето на градина. Чувствам се супер тромава и неподвижна. До средата на 6-тия месец спортувах 3-4 пъти седмично, сега разходката ми е събитие. Да се похваля, че вчера успях да си лакирам ноктите на краката, мислех че миналия месец ще ми е за последно, но вчера надминах себе си, хаха Simple Smile изпрах първа пералня с бебешки пелени и чаршафи, днес ще гладя. Имам чувството, че живея от преглед до преглед и това ми е единственото вълнение.

# 87
Относно прането на колички, напоследък ми излиза реклама на някакъв спрей за бебешки колички, пръскаш и забърсваш, без да сваляш и да переш. Някоя ползвала ли е?
На мен ми изглежда доста по-удобен вариант, а и няма да съсипе количката и да стои като сдъвкана. Стига да върши работа,  бих го предпочела.

Ами не съм го използвала, поръчах да тествам. То голяма драма беше - успях да сваля само три части от коша за новородено, но ги усетих като 33 ... два пъти плакнене в пералнята и накрая 37262539 пъти ръчно ... и още усещах праха за пране по пръстите си. Яко нерви и реших да стрелям в тъмното, поръчах и какъвто - такъв. Това ще й е на количката.

# 88
  • Denmark
И сексът помагал за по-бързо раждане 😁 и яденето на фурми.
А за пазаруването ти ли мъкнеш чантите 😳? Моя не ми дава да докосна чанта 😁 , че го е страх да не стане нещо.
Да ви пратя линк към Youtube канала на любимката ми. Американка е обаче и е на английски. Акушерка, супер забавна и обеснява много добре всичко, има клипове за всичко ,което може да ви интересува за раждане, бременност, кърмене.. всичко. Прегледайте ако желаете , интересно е
https://youtu.be/kGdq0k3Ei0s
И фурми, и секс, и тежки чанти 😂 кой го пита моя мъж дали ми дава, той е на работа по цял ден 😄 Ще видим колко помагат тези неща. Според майка ми контракциите, които имам може и да са направили разкритие вече (надявам се), но няма да разбера докато не започне раждането.
Мерси за линка 😊 аз по цял ден гледам подобни. https://youtu.be/YIW6fN-9wbw тази обяснява много подробно също, специално клипчето за епизиотомията и позите за раждане. Отново е на английски, но би било полезно, за когото се интересува.

# 89
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И аз нося чанти, с малкия сме по цял ден по площадките, вдигам го, качвам го на люлките.Сутрин и аз се будя в 6 ч от алармата на ММ. Спрях да водя детето на детска градина, защото не искал там, като ме гледа,че съм си вкъщи, иска и той с мен. Grinning Шофирам, и ММ ме бъзика, че съм като Шишо- бакшишо, дърпам си седалаката много назад, за да не ми опира корема във волана Joy
А пък за спането - ние спим трима! на едно легло Satisfied Малкия много ми пречи, понякога сутрин се събуждам на ръба на леглото,почти пред падане Joy
Като цяло се чувствам много добре, е вече леко ми натежава, особено като се нахраня, и не мога да дишам. Качила съм вече 13 кг ... Много се радвам, че е лято, и обличам само набързо някаква рокля и слагам сандали, а не е зимно време, да се чудя как да слагам чорапи, ботуши, чорапогащи,палто,шал,шапка и т.н. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт