Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 240
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • London
Не знам, но ако дъщеря ти сподели на учителката, че си й казала да страни от детето могат да те привикат за дискриминация. В крайна сметка е добре тя да знае, че и такива деца има, че те са не по-малко лоши и че и с тях все пак се общува. Детето може да не знае как по друг начин да й привлече вниманието, ако има комуникативни проблеми. В нашия клас учат децата как да общуват със сина ми, даже бих казала му досаждат, бдят над него и тн. Родителите също са много мили с мен. Смисъл на тия хора са им достатъчно главоболията и имат истински проблеми с такова дете, това с пърденето повярвай е бял кахър.

# 661
....

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 18:39 от brumm

# 662
  • London
Ами ти акцентира, че детето е със специални нужди, ако съм разбрала добре. От втория ти пост обаче оставам с впечатление, че детето просто е с лошо поведение. Дете със специални нужди, ако има проблемно поведение ще е общо, няма да е насочено само към един човек избирателно. Според мен момчето си харесва дъщеря ти и типично за тая възраст си изразява харесването с бутане, щипане, скубане на плитки. Били сме деца знаете как е.....

# 663
Здравейте мами! Вече няколко пъти пиша тук с моя проблем, но вече нещата станаха нетърпими. Мъжът ми е алкохолик и напоследък това ескалира. Не мога да го накарам да се изнесе от вкъщи, а аз няма как да го направя засега, защото съм с дете и котка. На всичко отгоре, е момента съм с корона вирус и всички сме под карантина. Единственото спасение, което виждам, е да подам молба за развод. Но не знам как и колко ще струва. Аз съм студентка в университет и получавам Universal Credit. Това по някакъв начин може ли да ми намали таксата в съда? Досега два пъти викам полиция, но това причини страдания само на детето. Ще съм благодарна на всякакъв съвет или идея.

# 664
Детето не е със специални нужди вероятно, защото няма прикрепен човек към него. Но вероятно има някакъв проблем  защото видимо е по различно. Не мога да определя какъв е, но от разговорът с училеката разбрах че има проблем с ученето, а може би и с комуникацията като цяло.
Предполагам че си прочела предния ми пост, но реших че е твърде личен и няма смисъл да обременявам форума с него, та го изтрих. Дъщеря ми в никакъв случай не е агресивно дете, по-скоро е доброманерена. С опита ни с други деца в бг (две години в училище имахме дете с парализа на краката и може би умствени проблеми) тя му помагаше и беше много внимателна с него. За съжаление втората година детето стана агресивно. Започна да се опитва да привлича вниманието, като агресира другите, при което дистанцията се увеличи. Така се случва детето да е изолирано, но това не е върпос на дискриминация, а на реакция към някой, който те наранява по някакъв начин.
Не знам как тук се справят с подобни проблеми, в бг е много трудно.
В резултат на всичко съм й обяснила че не трябва да е агресивна в никакъв случай, но и следва да се пази.

# 665
  • London
Аз нали ти написах, че моя син 3 години нямаше прикрепен човек. За тая работа се иска диагноза, а тук се чака с години за нея.... борба е да отпуснат едни пари от общината на училището и тогава се случва това с асистента.То зависи и от родителя до голяма степен, ако той се прави на кьорав, че детето е със специални нужди не смеят много да му говорят и подемат инициатива от самото училище. Тоест, ако детето ходи само до тоалетна и не е с постоянна агресия може и изобщо училището да не формира някакви стъпки, в нашия случай аз ги започнах.  Ако не бях подела всичко това нямаше да има и сега определен асистент. А това е нужно за да извършват някаква отделна работа с него, да има индивидуален план и тн. Ако трябва да съм честна досега съм засичала само две деца със СОП с агресивно поведение, а познавам много. Принципно агресивните системно било нормални или не набързо ги изключват или местят другаде тук..... , ако това дете създава наистина грандиозни проблеми с агресията едва ли ще го галят с перо дълго. Може набързо да иде в специално училище.

Миси, твоето си звучи сериозно. А няма ли как да започне да се лекува? Да спре пиенето?

# 666
Да, разбрах те. Баща му винаги идва да го взема и всеки ден разговаря с учителката явно как е протекъл деня. Според мен се опитват да го дисциплинират. Ходи и на гимнастика, защото дъщеря ни го видя. Та, затова си мисля че гледат в тази посока. Дъщеря ни, когато е паднала, е споменала само на помощната учителка, която й казала че щяла да изсъхне, защото се е намокрила. Днес видяхме, че има синина на крака от падането. Но не е казала, пе се е ударила. Учителката им не е разбрала. Само децата са видяли. Сега се чудя ще има ли ефект да говоря с тях отново и има ли изобщо смисъл.

# 667
brumm, прочетох ти по-рано изтрития вече пост. Разбирам те, че много си набрала, но използвай ваканцията сега да се успокоиш малко. Много лесно топката може да мине в твоето поле. Внимателно избирай думите, с които говориш на твоето дете за другото, още по-внимателно - ако решиш да говориш с учител. С родител, знаеш, че не трябва. Деликатна е ситуацията, да, дано да не е чак патова.

# 668
Здравейте, Отново един спешен въпрос от мен.
По кой член трябва да бъде освобождението от работа в Англия, за да ми се полага максималното обезщетение за безработица в България? До колкото знам,  прекратяването на трудовия договор трябва да бъде с уволнение, а не по взаимно съгласие или доброволно напускане. По кой член е това? За да го изискаме от работодателя.

# 669
  • Манчестър
По кой член трябва да бъде освобождението от работа в Англия, за да ми се полага максималното обезщетение за безработица в България? До колкото знам,  прекратяването на трудовия договор трябва да бъде с уволнение, а не по взаимно съгласие или доброволно напускане. По кой член е това? За да го изискаме от работодателя.

В Англия няма кодекс на труда като в България, няма членове. Прекратява се контракта поради причина Еди каква си.

# 670
  • Шотландия
Най-добре е на писмото от работодателя да пише redundancy или termination of contract. Друг е въпросът дали работодателят ще се съгласи да издаде такова писмо, ако не е такъв случаят.

# 671
От Фейсбук групите, където всеки втори въпрос е за "английска борса в България", много хора споделят, че вече работодателите не искат да освобождават по този начин.
В резюме- все още правилата са както в страните от Европейския съюз- трябва да не е по взаимно съгласие. Иначе получавате минимума, който е 9 лв на ден. За борса в България е също така. И затова хора, които не са били освободени по подходящ член биват наети от техни приятели за една седмица и после съкратени. Но докато в България шашмите все още се разминават не знам Ако злоупотребите с информация от Англия как стоят нещата, защото четох, че много разследват злоупотреби сега и се връщат парите.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 15:45 от A_Joker

# 672
Най-добре е на писмото от работодателя да пише redundancy или termination of contract. Друг е въпросът дали работодателят ще се съгласи да издаде такова писмо, ако не е такъв случаят.
Какво писмо от работодателя, тук като напуснеш получаваш Р45 и това е.
И в този формуляр не пише причина за напускане, а само дата на напускане.

# 673
всички съветват u1 оттук да вземете, иначе от България го изискват служебно, но много се бавели сега заради коронавируса.

# 674
  • Шотландия
По кой член трябва да бъде освобождението от работа в Англия, за да ми се полага максималното обезщетение за безработица в България? До колкото знам,  прекратяването на трудовия договор трябва да бъде с уволнение, а не по взаимно съгласие или доброволно напускане. По кой член е това? За да го изискаме от работодателя.
Какво писмо от работодателя, тук като напуснеш получаваш Р45 и това е.
И в този формуляр не пише причина за напускане, а само дата на напускане.

Точно защото в Р45 не пише причена за освобождаването, е добре.да се представи такова писмо. Иначе се чака да дойде У1, афако се пусне от НАП, се чака много месеци. Ако човек си го изиска по електронен път,  за да пише каквото трябва,  HMRC иска да се представи такова писмо,  иначе пише "по данни на работника" и в България вече се изучиха да не вярват на токова У1. То при освобождаване по тези 2 причини така или иначе човек го има писмото, нали му съобщават, че ще го съкратят или че няма да му подновят договора. При запис "по взаимно съгласие" или "уволнение", борсата е минимална и само за 4 месеца. От БГ ако се пуска от службите,  е бавно, защото те не могат да го изискат по електронен път. И преди коронавируса сроковете за неелектронно искане бяха 38 седмици...

Общи условия

Активация на акаунт