Седмокласници 2020/2021

• 31 939
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Аз изказвам моите притеснения спрямо реалната обстановка в страната. На Вас не Ви ли е ясно, че това, което ще се случи е присъствено започване на учебната година за всички и в някакъв момент ще преминем на ДО пак за всички, като ще ни уверяват, че е много успешно. Не съм чула, чела никъде официално да се дискутира смесен вариант за обучение.И всички приказки в тази посока са излишни.

# 676
Може би спорът е излишен и идва от неразбиране на проблема.
Никой не настоява децата да преминат към ДО,никой не отрича  предимствата на присъственото обучение. Родителите искат единствено право на избор, на възможност всеки сам да прецени и поеме отговорност за здравето на своето дете, така както става по света

# 677
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бих предпочела да е присъствено.
бих се приела ако се налага да е ДО.
и бих разбрала родителите, които имат притеснения и предпочетат ДО за своето дете.
ситуацията е необичайна и трябва да сме гъвкави.

и да се похваля Simple Smile Горинич официално е със сертификат В2 Simple Smile
с Grade A и за мой ужас е с максималните 170 на listening.  Wink в живота си не е слушал. Simple Smile

# 678
  • София
Може би спорът е излишен и идва от неразбиране на проблема.
Никой не настоява децата да преминат към ДО,никой не отрича  предимствата на присъственото обучение. Родителите искат единствено право на избор, на възможност всеки сам да прецени и поеме отговорност за здравето на своето дете, така както става по света

Наистина ли така става по света? Всичко, което съм чела до сега, никъде няма право на избор. Всички деца почват еднакво. Днес гледах по новините един директор, който обясняваше, че не могат да направят смесена форма на обучение, т.е. децата ДО да се онлайн на нормален час. И честно казано напълно го разбирам, това ще е много трудно осъществимо и изискващо повече от учителите.

Не знам защо смятате, че родителите, които искаме присъствено обучение, не се страхуваме от КОВИД. Напротив, страх ме е, както ме е страх и от грипа, варицелата (малката още не я е карала). Вече споделих на какво трябва да се обърне внимание в училищата, според мен. Но все пак не мога да приема, че е нормално в една пандемична ситуация да са отворени всички места освен училищата. От друга страна се гъчкаме в метрото (щото видиш ли не може да е по-начесто) и ГТ, ходим на работа, където сме сбутани в малки стаи по 2-3-4 човека.

Абе страх си ме е, повярвайте ми. Спазвам мерки, нося маски, дезинфикцирам се и вкъщи също, но и ходя на работа и се опитвам да запазя спокойствие (защото в началото и през паника преминах). Моля се този ужас да премине скоро и някак си да се върнем към предишния си живот, който сега оценяваме май Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 00:32 от catty m

# 679
  • София
Не знам защо смятате, че родителите, които искаме присъствено обучение, не се страхуваме от КОВИД. Напротив, страх ме е, както ме е страх и от грипа, варицелата (малката още не я е карала). Вече споделих на какво трябва да се обърне внимание в училищата, според мен. Но все пак не мога да приема, че е нормално в една пандемична ситуация да са отворени всички места освен училищата. От друга страна се гъчкаме в метрото (щото видиш ли не може да е по-начесто) и ГТ, ходим на работа, където сме сбутани в малки стаи по 2-3-4 човека.

Абе страх си ме е, повярвайте ми. Спазвам мерки, нося маски, дезинфикцирам се и вкъщи също, но и ходя на работа и се опитвам да запазя спокойствие (защото в началото и през паника преминах). Моля се този ужас да премине скоро и някак си да се върнем към предишния си живот, който сега оценяваме май Simple Smile
По - добре, не може да бъде написано. Споделям напълно мнението ти.
Аз освен че всяка сутрин и вечер пътувам в метрото, работата ми е свързана изцяло с комуникацията с голям брой хора. Всеки ден се срещам поне с 10 - 15 различни човека, на различна възраст, различно социално положение, с различна представа за хигиенни навици. С всеки от тях общувам по около 20 - ина минути и притесненията са ми не само заради Ковид - а, а и за много други болести, с които можем да се заразим, но въпреки това продължаваме да работим и да живеем. Да по доста различен начин, но все пак...

# 680
В САЩ например, в отделните щати, отдавна пуснаха запитване до родителите и всеки родител преценя сам за своето дете. Който е избрал дистанционно обучение, продължава с дистанционно, без да налага своя избор на останалите-но това не е България,тук за директора на 51СОУ явно е невъзможно. Оделно в други страни са предвидени мерки-Русия например- малки групи до 13 деца, през чин, шахматно разпределени. Това е по сведение от мои познати от тези държави.

# 681
  • София
jennyb, все пак сме в България. Не можем да се сравняваме със САЩ или Русия. Ако те са успели това да го постигнат, то на нас ще ни е необходимо повечко време.

# 682
  • София
Честно казано САЩ не ми е пример за почти нищо, но това е друга тема. Интересуват ме европейските държави, доколкото четох там ще се тръгва на училище. Даже в края на миналата учебна година имаше вече отворени училища, май в някоя от скандинавските държави. Скоро четох за Люксембург, там също тръгват със засилени мерки и тестове на учителите през 2 седмици.

Иначе практиката в Русия ми харесва (а там пък ме съмнява да имат право на избор Wink ), нямам нищо против такова разреждане на децата в клас. Но нека бъдем реалисти - в нашата мила родина няма как да има класове по 13 деца (поне в големите градове). То няма пари за ремонт и оборудване на същите тези училища, камо ли за тестове. Така че дефакто директорът на 51 училище говори реални неща.

# 683
В Европа също се вземат мерки, разреждат се децата, спазва се дистанция, статии в тази насока колкото щеш ! В Русия се строят нови училища по този повод, в България обаче нямаме пари и възможности, щото едни милиарди за борба с коронавируса трябва да се усвоят от други икономически групировки  Wink

# 684
catty m, подписвам се под всичко, което си написала, включително и за варицелата и дъщеря ми още не я е карала.
Страхувам се от много неща и не спирам да ги мисля, също така  гледам да съм и максимално реалист..със ситуацията тук и сега.

# 685
Дъщеря ми също не е карала варицела. Ваксинирана е за нея.
Тежките случаи се лекуват с Ацикловир.

Възможност за избор има в Канада, на някои места в Германия също. Мерки в училище също има въведени на доста места. Не се разчита само на късмета.

Добри, поздравления на младежа!

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 05:45 от Дъждец

# 686
Защо мислиш, че разчитаме само на късмета. За присъствено обучение сме, не за анархия. Разбира се, че мерки в училищата трябва да се спазват, както и ще направят. На НВО контрола и дезинфекцията беше на ниво, ще се продължи по този начин.
Ние, предполагам и останалите родители, полагаме усилия да научим децата на правилата в новата реалност - маски, дезинфектант, дистанция.

Писала съм и друг път - дори и да не вярвам в размера на тази пандемия, когато има въведени правила, смятам, че те трябва да се спазват!

# 687
Какви мерки са предвидени от МОН сега? Може да съм ги пропуснала.

# 688
Какви мерки са предвидени от МОН сега? Може да съм ги пропуснала.
Мисля, че след 25ти ще излязат с нещо конкретно.

# 689
  • В светлината на слънцето
Добри, браво на момчето! Страхотно представяне! Hug

Общи условия

Активация на акаунт