Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 220
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Един малко страничен въпрос, ако има такива като мен, спрели млечните храни и решили отново да ги въведат. Реших, да включа кози продукти, заради по-малко вредящия на жлезата казеин А2,  но освен сирене и кашкавал, друго не мога да открия в БГ. Сега съм в Гърция и тук има поне 7-8 марки козе кисело и прясно мляко, даже и козе безлактозно. Идеално се съчетава и с кафе (не мирише).
Но в БГ единствено намирам едно немско на скромната цена от 11 лв. Anguished Виждали ли сте по веригите козе прясно или кисело мляко на БГ производители? Или както се е видяло ще спра пак кафето до следващата почивка в Гърция:))).

# 271
Скиорче, аз миналата седмица хапнах малко торта със заквасена сметана, точно две хапки и като си почнаха едни болки в корема, чак не мога да повярвам, че толкова зле се почувствах, а до преди 6 7 месеца си хапвах редовно. Иначе козе кисело мляко съм срещала на Олимпус, Родна стряха, Бор-Чвор, Маджаров.. странно, че не намираш. Олипмус имат и прясно козе, даже миналия ден го загледах в Билла 😁
П.П Днес в аптеката ми казаха, че отново има наличен 75 еутирокс. Може да се запасите 😁

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 13:59 от Бенчита

# 272
Трак във Рамус излиза на другия ден, а онлайн може да го видиш още вечерта. Някои лаборатории не го работят и го пращат другаде и така много се бави

# 273
Скиорче, козе кисело мляко съм виждала на Ведраре в Кауфланд, към 2 лв беше кофичката. Прясно на Олимпус. Бих проверила и по фирмени магазинчета на мандри.

# 274
Скиорче, в Лидъл има козе мляко, мисля че беше на Родна стряха (май производителят беше Ведраре). Ведраре също трябва да имат козе.
Мибобо, аз засега не планирам да включвам Т3. Питах от любопитство- но и за да знам, ако някой ден все пак ми се наложи да обмисля и този вариант. А и още не съм се изследвала след като удвоих дозата хормон от 25 мкг на 50 мкг. Надявам се този път да има подобрение и в Т3, че предния път беше спаднал, въпреки хормона (дано е било от стреса тогава, че имах ядове).
Благодаря на всички които се включиха с мнения Blush

# 275
  • Варна
Май има разлика??? Резултата от другата лаборатория:
Резултата днес:

# 276
  • София
Много сте мили, момичета! Благодаря за инфото! Аз в Билата основно пазарувам, но явно не съм открила. Основно прясно мляко търсех, заради капучиното Relaxed.
Бенчита, изчакай една-две седмици и пробвай козе кисело мляко или малко сирене. Твърди се, че има огромна разлика с кравето, заради казеина. Аз, откакто ги включих, имам чувството, че ми се нормализираха острите болки и чревни неразположения, разстроен стомах и т.н.

Bistra, няма как да правиш съпоставка на резултатите от две различни лаборатории. Машините им имат различна калибровка. Избери си една (по-благонадеждна и да не е Рамус) и прави само в нея. Аз това го играх вече с различните резулти и само си навлекох як стрес:(.
Резултът ти от днес показва хипофункция. Антителата не са ти страшно завишени и могат да се коригират с подходящ хранителен режим и запълване на дефицити, ско имаш такива.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 15:34 от Skiorche

# 277
Някой от вас правил ли е диво ферментирали зеленчуци?
Скрит текст:
Аз съм правила обикновено и червено зеле, нарязано, в тенджера- залято с много солена вода и затиснато с чиния, при затворен капак на тенджерата. Всеки ден повдигах чинията и размачквах зелето с ръка. Не знам, това брои ли се за дива ферментация (на вкус беше почти като кисело зеле)? В рецептите за дива ферментация в буркани МНОГО ме обърква това, че някои казват, че затварят капачките, други просто покриват с марля, трети всеки ден отварят капачките за малко или просто ги държат поставени върху бурканите, без да завинтват...Някак не ми се иска да ми "гърми" в някой шкаф буркан примерно със зеле... Grinning

# 278
  • Варна

Bistra, няма как да правиш съпоставка на резултатите от две различни лаборатории. Машините им имат различна калибровка. Избери си една (по-благонадеждна и да не е Рамус) и прави само в нея. Аз това го играх вече с различните резулти и само си навлекох як стрес:(.
Резултът ти от днес показва хипофункция. Антителата не са ти страшно завишени и могат да се коригират с подходящ хранителен режим и запълване на дефицити, ско имаш такива.
Мога, нали това е идеята- да се уверя, че нивата на ТРАК не са сгрешени, но ще се наложи да почакам. Как за 1 седмица Т3 и Т4 тръгнаха към долната граница

# 279
  • София
Bistra, проблемът е, че така няма да получиш ясна представа, накъде тръгват хормоните ти:). Виж, че дори референтните граници са различни.
Ако искаш да видиш дали има грешка, повтори изследването в лабораторията, на която си избрала да се довериш. Аз, например през годините поддържам що-годе еднакви стойности на хормоните и антителата. Направих си контролни изследвания в Рамус, месец след Кандиларов и антителата ми излезоха 20 пъти над нормата, докато в Кандиларов бяха 3 пъти над нормата. Изкарах си акъла, че за този месец съм си съсипала здравето ( правех диетата на И. Уенц). Изчаках още месец и повторих в Кандиларов. Антителата ми не само не се бяха повишили, както излезе в Рамус, но и бяха паднали с 50 единици надолу.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 16:08 от Skiorche

# 280
Това да провериш един показател дали е сгрешен е едно... там гледаш принципно над норма ли е, в норма ли е ...много над или под и т.н. Но да сравняваш хормоните си малка разлика в стойностите е друго, ако забелязваш границите им са различни, как сравняваш?!
Поддържам горното мнение - следене и сравнение са прави в една и съща лаборатория.

# 281
То даже и някаква малка част от стойностите,може да е в графата лабораторна грешка.
Скиорче, в един хранителен кооператив съм влязла във Фейсбук, има продукти и козе мляко, даже за някои градове правят доставка фермерите и разни здружения. Мога да ти пратя линк да си разгледаш.
Млечните ги спирах почти за година, но получих тежък запек, и ги въведох отново.

# 282
В тази връзка аз се чудя дали да не си изследвам антителата и в друга лаборатория- понеже досега съм ги изследвала само в Рамус (винаги са ми излизали доста ниски). Всъщност, резултатите на другите щитовидни са се припокривали досега, общо взето. ПКК ПКК и други изследвания също. Не е имало сериозни разлики...
Чудя се и друго нещо. Понеже когато трябваше да купя Еутирокс по аптеките нямаше в ниските дози, аз купих Л-тироксин и пия него по 50 мкг. Имам обаче 8 таблетки останали. Впоследствие успях да купя и Еутирокс. Сега се чудя, 50 мкг от единия дали са равни на 50 мкг от другия? Или по-добре да си продължавам с Л-тироксина? Thinking Оставам с впечатление, че новата формула на Еутирокс се усвоява по-добре от старата?

# 283
........ Thinking Оставам с впечатление, че новата формула на Еутирокс се усвоява по-добре от старата?

Грешно ти е впечатлението Wink , при някои наистина се получи предозиране, но при доста повече хора пък им се влоши хипофункцията, така че е въпрос на организъм явно. Иначе когато се минава от едното лекарство на другото принципно се минава на същата доза, но след 45 дни се прави проверка как действа и се коригира дозата ако е нужно. А съвет кое да пиеш не мога да дам. Аз преди много години съм пила Л-тироксин, не ми понесе, от тогава съм на Еутирокс. Много хора след новата формула минаха на Л-тироксин, някои си останаха други обаче след лоши странични ефекти или недобро състояние, отново почват Еутирокса

Ако искаш пък засечи си антителата и в друга лаборатория да ти е спокойно.

# 284
Мибобо, затова питам тук когато нещо не ми е ясно Blush Благодаря! Ще се почудя още малко дали да продължа с Л-тироксин или да мина на Еутирокс...Ще купя нова опаковка за всеки случай- поне не е скъпо лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт