Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 188
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,

Има ли някой, който пие л тирозин?
Имате ли препоръки кой да избера? Има доста производители и ми е трудно да се спра на някой ?
Ще започна тирохелп, но докторката ме посъветва да добавя и лтирозин.🤔
Само тирозин не ти върши работа. Ако ще го пиеш, комбинирай със селен и цинк. На Source Naturals е хубав. Може и Now Foods.

Аз бях почнала да пия л-тирозин по препоръка на лекаря, но нещо не ми се отрази добре. Когато го започнах за първи път, след като бях пила около 6-7 дни, започнах да чувствам една тежест в краката, по-скоро като скованост, едни стегнати такива в бедрата, доста неприятно чувство. И като отекли стояха. Спрях го и след няколко дни тези симптоми отшумяха.
Наскоро реших пак да го пробвам и пак се повтори горното. Отново го спрях и сега не чувствам тези оплаквания.
Нещо не ми понесе явно, не знам защо.

Аз исках да ви питам отразява ли се на резултатите това, че кръвта, която давам за изследвания на хормони и антитела, се изпраща в по-голям град за изследване? Защото лабораторията, в която обичайно ходя, има само филиал в моя град.

# 286
О ще чакам и аз отзив за този хормон, течния.

# 287
Уорър, не тр да има проблем, защото кръвта е във вакуум.

Хепи, да, има го и в течен вид за деца и възрастни, които не могат да пият таблетки. Аз има таблетките, които са като маслени витамини - вит А,Е.

# 288
  • Варна
Гледам до коя граница са по-близки и според тези изследвания са до долната. Не беше много обмислено от моя страна да сменя лабораторията, но 182 изглежда по-добре от 388. Така или иначе ме интересува само ТРАК, а до тук няма кой знае каква надежда да е сгрешен Simple Smile

# 289
Бистра, ако Трак е завишени това означава Базед. А той не се характеризира с ниски хормони и хипофункция, а напротив..

# 290
Относно времето за изследване, знам че е важно да се обработи материала възможно най-бързо, в лабораторията, в която ходя дават резултати най-късно на 2рия час, от тях знам че е важно времето.
Ще се повторя и помоля за координати на добър ендокринолог за София, може и в Плевен.

# 291
  • Варна
Бистра, ако Трак е завишени това означава Базед. А той не се характеризира с ниски хормони и хипофункция, а напротив..
Демонче, нали на това се надявах като видях хормоните си в норма(най-вече ТСХ, който винаги е бил под нормата и без значение дали т3 и т4, са литнали в космоса както, когато ми поставиха диагноза Хроничен тереодит+ Тиреотоксикоза) и аз реших, че съм убила ТРАК, с някой от безумните си хранителни режими, но видя първите ми изследвания и тези от вчера. Разлика май няма! Sad

# 292
Уорър, не тр да има проблем, защото кръвта е във вакуум.

Ами личния лекар казал на майка ми, че кръвта като пътувала, а не се изследвала на място, давало отражение на резултатите.

# 293
Не знам. Вероятно зависи и какво се изследва. Напр, ако е време кървене, съсирване и от тоя род, да със сигурност има значение. Хормоните и антителата обаче как ли могат да се изменят като стойности. Доколкото знам, за хормоните се отделя серум в центрофуга от кръвната плазма и тогава се отчита. Иначе, да, ако влезе въздух и се съсири кръвта, пробата е провалена. Тр да се пита всъщност лаборант, който прави хормони. На мен са ми забавяли в болница с 2-3 дни резултат, когато лаборант е бил отпуск, но отделят серум и го съхраняват на студено. Щом го правят, вероятно не е проблем за хормоните. Ще взема да питам😁че Рамус сутрин взимат и в 12 ги носят в централа, но пък имат ценгрофуга на място.🧐

# 294
  • На брега на реката
Момичета, възможно ли е, от ниско TSH, да ми е меланхолично и плачливо.
Преди месец и половина при поредните изследванияTSH беше около 3. Вдигнаха ми малко Еутирокса и от тогава все ми е плачливо и депресивно. Питам се, дали е от хормона или да търся друга причина.

# 295
Ако е ниско ТСХ т.е. при предполагаем хипер обикновено хората са нервни и гневни по мои наблюдения Simple Smile , не ми се връзва с меланхолия. 
А иначе така може да ти е от хипофункцията, от дефицит на Д, на В12 също. Но ако си го засичаш от повишението на дозата, защо не пуснеш едни изследвания да видиш как са хормоните.

Иначе сина ми например става плачлив и много чувствителен при прием на вит.В6 , нямам обяснение защо. Една позната също го забеляза при детето си след време.

# 296
В хипо имам депресия, меланхолия, апатия и съм супер емоционална и по принцип де.
В хипер - гняв, ярост, потене и злоба.
Хахахаха

# 297
  • На брега на реката
Май ще трябва да пусна. Мисля се, че би трябвало да е спаднал още, след като е повишен приема, та макар и с малко, но може и да греша.

# 298
Една статия за новата книга на Изабела Уенц.
Пускам я заради обобщението в края на статията за моделите на заболяването
https://zdrave.to/saveti-ot-spetsialisti/bolestta-na-khashimoto- … amp;cache=nocache

# 299
Здравейте. Диагностицираха ме с Хашимото. Докторката каза да си пусна някои кръвни изследвания (TSH, TAT, MAT, FT4 и др.). В процеса на разговора й казах, че кърмя. Тя каза, че докато кърмя, не може да му пусне хормони и после ми назначи тези горе 🙄 Мислите ли, че е изключила за факта, че кърмя или просто за тези хормони няма проблем? Не се сетих да я питам на място, а телефон нямам 😓

Общи условия

Активация на акаунт