Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 218
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Гръцкия т3, лиотиронин. Бях на ендо, тя ми каза как да го дозирам. Намалих т4 на 125мг от 150 и включих 25мг т3. Пия ги сутрин, заедно. Питах тук- в темата, за други методи за пиене (сутрин/вечер, на два пъти), но не получих отговор, затова следвам съветите на лекарката.

# 256
А откъде го купуваш? Чувала съм, че го няма в България, а трябва и рецепта (предполагам).

# 257
Мислите ли, че при предозиране може да има пак симптоми на хипо (както когато дозата е недостатъчна)? Четох нещо такова скоро; и че само Т4 няма да помогне (колкото и да се качва дозата), ако Т3 не е наред и няма добро конвертиране. И че при някои хората нещата се оправяли само при включване на Т3.

Моето мнение е, че Т3 се включва когато си докарала оптимално Т4 и въпреки него Т3 е нисък тоест видно е, че проблема е в конверсията. Ако Т4 не е оптимален според мен не бива да се бърза с Т3.

# 258
Долче, имах го от преди. Има онлайн аптека в Гърция, от която може да поръчаш, доставят ти лекарствата в Бг, до адрес. Пиши на лични, ако искаш.
Имай предвид, че аз започнах т3, защото ми предстои инвитро този месец(ако стабилизирам тсх), и трябва да сваля тсх доста бързо до 2. Товс беше причината, поради която ендото ми въведе т3. Каза да спра да гледам т4 и да се съсредоточа над тсх, защото то било важно в момента.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 09:14 от Carambaa

# 259
  • Варна
Пуснах изследванията, но ТРАК щял да е готов след седмица, това нормално ли е? Досега ми излизаше на другия ден в Лабор Експрес, сега пуснах в Кандиларов.

# 260
Карамба, кой те бомбардира с 25 т3. Ужас. Не 2, а -22 ще докараш тсх. Т3 се започва с дози от по 1 мкгр и се вдига бавно и по малко на база резултати. Аз пия от 1 година и съм на 8 мкгр (чупя същото хапче, което имаш на 3). Предозирането с т3 е опасно. Да, сваляш мн бързо тсх, но прекаленото потискане също е лошо. А как смятат да те дозират с т3, когато забременееш? Аз лично съм пробвала да вдигна дозата т3 на 12,5, но ми идва много. Не мога да спя, супер превъзбудена съм, цикълът ми идва на 26 дни, започвам да бъркам и разменям сричките на думите, когато говоря. Ти как се чувстваш с 25 мкгр?😳 Времето, по което го пиеш, няма значение, нито дали си яла - действа веднага. Аз го взимам следобед, сутрин т4. Оставям го да се разтопи под езика. Няма вкус.

"Страничните ефекти на Т3 (Лиотиронин натрий / T3) обикновено са свързани с предозиране и могат да включват главоболие, раздразнителност, нервност, изпотяване, нередовен сърдечен ритъм, увеличаване на перисталтиката или нарушения в менструалния цикъл. Предозирането може също да предизвика шок и може да влоши или да предизвика стенокардия, или застойна сърдечна недостатъчност. Прекомерното излагане на натриев лиотиронин може да прояви симптоми, свързани с хипертиреоидизъм или свръхпроизводството на естествените хормони на щитовидната жлеза в организма. При появата на свързаните със свръхпроизводство нежелани реакции обикновено се препоръчва незабавно да се намали или преустанови лечението с лиотиронин натрий. В случаи на предозиране това може да бъде опасно за живота."

# 261
Бонго, благодаря. Засега съм ок, нямам ги тези странични ефекти. Започнах да спя добре, което беше мираж месеци наред. Пия го от седмица, ще видим. Ако започна да се чувствам не добре, ще си направя веднага изследване и ще го спра. Предполагам, че го прави, за да свали тсх по-бързо и после ще съм на по-висока доза т4, което ще е поне 200, ако не и повече(ако забременея). Нямам време да тренирам с по-малки дози, въпреки че и аз исках да е така. Бях писала горе, че съм на 150мг вече и не свалям тсх достатъчно. Правя тези неща, заради трансфера, който се надявам да се осъществи този месец. Ще видим... вече всичко ми е объркано и ми писна все да се занимавам с тая жлеза!!!
Може би следващата седмица ще направя един тест, за да видя какво е положението 😩

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 10:10 от Carambaa

# 262
Пуснах изследванията, но ТРАК щял да е готов след седмица, това нормално ли е? Досега ми излизаше на другия ден в Лабор Експрес, сега пуснах в Кандиларов.

Нормално е, зависи от лабораторията. Аз също чакам по седмица за ТРАК

# 263
Карамба, тсх ще падне мн бързо - до седмица, две. Но, за да балансираш поне малко т3/т4, мисля, че еутирокса тр да го свалиш на 100. Поне фармацевтично дозата е 4:1- т4:т3. Реално може и нищо общо да няма, което е по-вероятно и да тр т4 доста да се намали още. Потискането на тсх с т3 води до намалено производство на т4 от тялото по естествен път. Хипофизата смята, че всичко и наред и не подава сигнал до щжлезата да работи. Затова ти казах, че ги пия с голямо отстояние, за да не мързелува щитовидка. Видях питането ти за т3, но умишлено не отговорих, защото целиш бременност, в противен случай е лесно. Да, ще падне веднага тсх, но после? То тр да стои ниско през цялата бременност. На т3 или т4 ще разчитат? Детето има нужда от т4. Ох. Поръчай си тирозинт 100 от аптека промахон (намери познат доктор да ти го изпише). Това е т4 на италианска фирма с швейцарски патент. Хапчетата не се делят, като витамин Е приличат. По форумите пациенти твърдят, че конверсията и усвояването е в пъти по-голяма от обикновените таблетки и за кратко време свалят и дозата, и тсх. Пият се дори с храна  ако искаш - не пречи на усвояването. Аз купих за детето ми, но ще пиша след време, когато имам сигурни резултати и мнение. Споделям го, защото имаш нужда от резултати в кратки срокове. 8,25 евро е цената за 1 месец, но тр да им снимаш рецептата и да я пратиш на вайбър.

# 264
Здравейте,

Има ли някой, който пие л тирозин?
Имате ли препоръки кой да избера? Има доста производители и ми е трудно да се спра на някой ?
Ще започна тирохелп, но докторката ме посъветва да добавя и лтирозин.🤔

# 265
Здравейте,

Има ли някой, който пие л тирозин?
Имате ли препоръки кой да избера? Има доста производители и ми е трудно да се спра на някой ?
Ще започна тирохелп, но докторката ме посъветва да добавя и лтирозин.🤔
Само тирозин не ти върши работа. Ако ще го пиеш, комбинирай със селен и цинк. На Source Naturals е хубав. Може и Now Foods.

# 266
Здравейте,

в предишни теми четох, че не е препоръчително вземането на l-carnitine. Преди няколко седмици Изабела Уенц писа, че е добре да се взима в статия във фейсбук. Реших да взимам преди спорт и започнаха да ми се чупят ноктите и да се разцепват на горен и долен слой, а това ми се случва само през зимата. Има ли някой, който използва л-карнитин с хипофункция и как му се отразява? Не знам дали е от него и дали да прдължа с приема.

# 267
Бонго ще чакам отзиви за Тирозинта и аз за детето се интересувам. Ти от колко време даваш?

# 268
  • Бургас
Т3 на мен ми изписаха 50,Л Тироксин също 50.Личната и друга ендокриноложка бяха против да го пия.Имам го,но не смея.Някой има ли такава комбинация?Имам и рецепта,и амбулаторен лист с подпис и печат на лекаря,който ми го препоръча.
Доколкото разбирам от предишните постове,тази дозировка на т3 не е нормална.

# 269
Мария, тази доза е мн висока, макар че по форуми съм виждала и 200, но без т4. Можеш да започнеш с 1/4 и ако тр, да вдигаш на база резултати и симптоми. Да ти кажа честно т3 за мен тр да се дозира преди всичко спрямо симптомите. Моите започнаха да изчезват постепенно на доза 1 мкгр, но с времето тялото си поиска още.

Общи условия

Активация на акаунт