Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 151
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
mibobo, Kissing Heart Kissing Heart.
Какъв ще посъветвате да приемам?Гледах някакъв под формата на капки за нос..

# 406
За стави и гръбнак вместо за тумори, бих помислила за ревматолог

# 407
Да и капките стават, или подезични таблетки или спрей за уста. Идеята е да минава през лигавицата и директно в кръвния поток, а не през стомаха. Също така да е подходяща усвоима форма - метил или хидроксикобаламин.
Аз лично вземам подезични на Солгар, на детето съм слагала капки в носа.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 16:51 от mibobo

# 408
  • Бургас
nelina_london,не знам.Не знам защо са махнати,нищо не ми обясниха.Не са описани.
Не пия калций,не пия витамин Д.Не ми понасят.
Знам,че щитовидната жлеза е била много зле,не е можело да се остави нищо от нея.Лекарят каза,че е оставил миниатюрно парченце с паращитовидна жлеза.

mibobo,говориш за тест за хранителни непоносимости,нали?Къде го правихте?
Бих направила нов на сина и ако излезе пак мляко,няма да яде.Нашите казват,че съм правела сина си хистерик.Каквото искат да казват,не искам да отключи автоимунни.
И при двама ни глутенът е слабо положителен.Трябва ли да се избягва?Аз се чувствам добре от сухари,печен хляб...Нямам глутенова ентеропатия.
На мен на непоносимостите почти всичко ми е слабо положително.Без месо,картофи,ориз и неща като чесън,краставица...които колитът не понася.

# 409

mibobo,говориш за тест за хранителни непоносимости,нали?Къде го правихте?
Бих направила нов на сина и ако излезе пак мляко,няма да яде.Нашите казват,че съм правела сина си хистерик.Каквото искат да казват,не искам да отключи автоимунни.
И при двама ни глутенът е слабо положителен.Трябва ли да се избягва?Аз се чувствам добре от сухари,печен хляб...Нямам глутенова ентеропатия.
На мен на непоносимостите почти всичко ми е слабо положително.Без месо,картофи,ориз и неща като чесън,краставица...които колитът не понася.

Да, за тест за хр.непоносимости говоря, в Цибалаб е правен. Ами при моя син стана обратна връзката - отключи Хашимото и чак тогава направихме тест. Той също няма ентеропатия, в болницата после влизахме в гастроотделение и правиха още много други изследвания, но има ли непоносимост особено към житни се спират задължително. Цифрите бяха сериозни...силна непоносимост е над 17, при него глутена беше 43, млякото 141 Sad и т.н.
Относно глутена, той е препоръчителен за спиране дори и без непоносимост за всички с болна щитовидна защото влияе зле на работата й, както и на антителата. Както писах по-горе при непоносимост явни симптоми веднага рядко има, т.е. това, че се чувстваш добре като ядеш хляб не значи, че не ти създава проблем. А хляб пак може да се яде, но безглутенов.

# 410
  • Бургас
Спра ли на сина глутен+млечни,трябва да се избием с нашите.Но отключи ли се нещо,ще знам,че аз съм виновна.Моите мъки на никого не ги пожелавам.

Не знам какъв лекар да потърся,който да ми обясни за тези стойности.Лекар изобщо занимава ли се с тези тестове,винаги съм ги носила с мен и никой гастроентеролог не ги поглежда.Само гледат да ми направят колоноскопия.
Едва сега казаха да търся алергии.
Ако реша да се храня по непоносимостите,сухар отпада.
Безглутенов хляб абсурд.Яйца не мога,непоносимост,царевица не мога,силно положителна е.Никога не съм и яла и без това,не знам защо е излязла силно положителна.Много рядко готовите кремчета на Биосет.В тях има царевично нишесте,но не ми дразнят.

# 411
За стойностите на теста ли?На нашия тест си бяха написани в края на теста, при какви няма, при какви е слаба и при какви е силна непоносимостта. Също така и за какъв период е препоръчително да се ограничат храните. Иначе лекарите принципно занимаващи се с това са гастроентереолозите. Ние влизахме в детско гастроотделение, това си е тяхна диагноза

Аз мисля, че ако спреш всичко зърнено и ще усетиш подобрение, но си е трудно. Факт, че детето ми е на диета а аз си ям...но съм несериозна признавам си.

# 412
  • Пловдив
За стави и гръбнак вместо за тумори, бих помислила за ревматолог
Права сте,но като включих и общата отпадналост+безапетитие се притесних.
Всъщност допреди да се приберем в България се храних изключително различно-зелени салати,риби,меса,без пържено.Тук преминах на Бг манджа(у свеки сме) и ей го резултата Simple Smile
Наличието на витилиго предполага ,че мога да отключа и друго автоимунно,и аз все си мислех,че ще е Хашимото,заради антителата,а то клони  ревматоиден артрит.

mariq,царевично нишесте минава към безглутеновите.

# 413
  • Бургас
nelina_london,може и да не е ревматоиден артрит.Не си мисли страшни неща.

mibobo,на нашите тестове стойности няма.Само пише отрицателно,слабо положително или силно положително.
Дано детето ти да се оправи и да успее някак да израсте това състояние.Стискам палци и се моля от сърце и душа.
Сега проверих нашите изследвания.В Рамус са правени.Не знам колко са достоверни.Носих ги в ИСУЛ.Получиха презрително изсумтяване точно от гастроентеролог.
Къде е товя детско гастроотделение?Едва ли помагат на възрастни,но пък като гледам как никой нищо не прави по въпроса(за лекари говоря).
Не мога да се примиря,че остатъкът от живота ми ще мине в глад и лежане.Не съм яла нищо днес.Съответно нищо не ме боли,но ми е лошо от глад.И лежа.Ниско кръвно.Да съм пиела вода със сол.Ама тя солта прекрасно ми се отразява и на празен стомах,и на черва.
Захар 4.3 .Явно с глад може и да стане.Обаче аз как да се надигна да си върша работата,не знам.

Всичко зърнено какво значи?Глутен или и ориз?Нямаше ефект безглутенова диета при мен.Повече от 6 месеца ядях ориз,картофи,месо,рядко печена ябълка,много рядко банан.Не видях полза.Никаква.
От диетите полза няма при мен.Освен да ходя измаляла от глад,сърдита и дебела.Ако нищо не ям,полза има.Спират диарии и дори кървене.Явно защото механично не се дразнят червата.Не минава храна през тях.
Обаче глад до кога?Как да разбера какво да ям,за да затихнат автоимунните реакции?
Имам липси на калий,калций,фосфор,витамин д...

# 414
На моят син също му правиха изследване за непоносимости в алергологията на Александровска преди години. Излезе алергичен към всичко което изследваха, но реално симптоми имаше само към бебешката формула изразени с обрив и атопична кожа. Не съм убедена, че тези тестове (алергии и непоносимости) са напълно адекватни, честно. Към ябълки реакцията му излизаше над максимума. Известно време спазвахме режим, но постепено включихме всички "проблеми" храни и от много време яде всичко. Няма прояви на алергии за момента.

# 415
  • Бургас
Не знам колко са достоверни,в Александровска болница навремето имах пари да си пусна само мляко и яйца.Отрицателни.На кожна проба и на непоносимостите от Рамус положителни и слабо положителни яйцата.Млякото е отрицателно.
Кожните проби не са достоверни.Пример:Вземат ме за операция.Правят проби.Всичко е ок.След операция ми слагат Трамал.Чудесна,почти анафилактична реакция.
В Реанимация слагаха нещо,от което нямах алергии,но и не знаех къде се намирам.Не усещах болка.
На другата година пак операция.Лидол на проби отрицателен.Бият.Чудесна копривна треска.Познайте кой е стискал зъби без обезболяващи.
На операцията на жлезата аз отказах каквито и да е обезболяващи.
От аналгин съм правила анафилаксия.Пробата и сега излиза отрицателна.
Имало е лекарства,към които е излизала положителна.Диазепам.Лидокаин.И двете са ми били,реакция няма.
Последно Л Тироксин и Корлентор излязоха положителни.За Л Тироксин опитах да пратя кръв в чужбина за антитела.Вече лабораторията не изследвала.Ако някой знае къде може,моля да пише в темата.Затова Лозанов предложи Т3 .Каза,че е нещо от помощните вещества.Не е.Всички лекарства,които пия,ги имат.Проверявах с помощта на фармацевт.
Откакто взех да пия Л Тироксин ми се обостри гастритът.Колитът е доста активен,до кървене стигна.Но имах една малка ремисия и тогава също пиех Л Тироксин.Ако беше това лекарство причината,щеше ли да се стигне до ремисия?
Откакто го пия ми се обостриха алергиите.
Обаче съвпада със спирането на ниските дози преднизолон.Изобщо не го пия/бия освен в краен случай.
Но анафилаксиите зачестиха.Не е само обрив.
Лекари ми ги изписваха тези кортикостероиди.
Личната нон стоп ме караше да вземам преднизолон,двама гастроентеролози го бяха изписали.От ИСУЛ обаче казаха да го спра.Сега личната повтаря да не го ползвам.Ами не го ползвам,на стомаха ми става зле,доказаха ерозии и т.н.
Защо са тези реакции,нищо не съм си самоизписвала.Каквото кажат лекарите.И пак няма полза и от тяхното лечение.

# 416
Ние правихме тест за хранителни непоносимости в Иван рилски, в имунологията. Там имунолозите коментират безплатно всички изследвания, правени при тях, включително тези. За ставите също препоръчвам там да идете и да се изследвате.
Алергллога и гастро презряха тези изследвания Joy, но диетолога много им се израдва.

# 417
Миоки аз също не вярвам на сто процента в тях, но съм видяла тестове на хора около мен, които нямат нито една непоносимост или само 1-2 слаби. Мисълта ми е защото се шири мнението, че на всеки ще му излизе нещо, а не е така.
Но логиката на тези тестове е следната и за мен това е важното - щом имаш непоносимости особено ако са много, значи има пропускливи черва. Обяснението е - когато червата станат с "разхлабени" стени т.е. пропускливи и хр.вещества, токсини и т.н. се просмукват и излизат от червата, като попадат в организма. Тъй като мястото им не е там, тялото реагира произвеждайки въпросните  IgE антитела, които засичат с тестовете. Така, че основния извод за мен от тези тестове е, че трябва да се лекуват червата. Прилага се  диета, която е съобразена именно с това да се оздравят червата. Както казах по горе, освен нещата които бяха излязли при детето на теста, забраниха и още други, просто това са дразнещи/възпалителни храни, дълго време пробиотици, държи се на задължително всекидневно изхождане.

Но в крайна сметка с тестове и без мисля, че е ясна вредата от глутен и млечни, който е сериозен и има воля да спазва, мисля че вижда резултатите.

mariqivanova799 зърнени са овес, ръж, жито, царевица, лимец, ориз, леща...
Отделението няма да ти свърши работа, детско е както каза. Във Варна в Св.Марина е. Относно какво да ядеш за да затихнат автоимунните реакции - в интернет има доса информация за т.нар. Автоимунен палео протокол, той е точно такъв насочен към всички автоимунни с цел успокояване на имунната система. Има и книга скъпа е доста, но тя е голяма и луксозна и не е даден само протокола/храненето...аз я взех на една голяма промоция, още не съм я прочела цялата. Нямам намерение да правя протокола, но я взех защото в по-голямата си част всъщност е информация за работата на организма и имунната система, кое какво е в него (всички видове антитела, Т-клетките, инфекции и т.н.) и защо и как се "поврежда", та ми е много полезна. Има и начина на хранене по протокола, много таблици с информация за храните и т.н. Ето линк за книгата има дадено съдържанието й https://www.book.store.bg/p229606/avtoimunen-paleo-protokol-d-r- … ra-balantajn.html

# 418
mibobo, да, точно така е, напълно съгласна. Тестовете са само за ориентир и да се "четат" в комбинация със симптомите/липса на такива, а не трябва да се приемат като Светото евангелие и сляпо да се следват само цифрите.

Аз лично бях много впечатлена от тази жена Natasha Campbell-McBride и нейния GAPS протокол. Тя беше една от първите на които попаднах, след като започнах да правя проучване за моите болежки, въпреки че нямах проблеми с храносмилателната система, ми беше изключително полезно да слушам лекциите ѝ.

# 419
  • Бургас
mibobo,да,тази книга и други хора ми я предлагаха.Аз книги обичам,майка навремето по една книга за алергиите беше изключила почти всякакви животински белтъчини.Вероятно системата е по-развита в тази книга.Ще я дебна на промоция.Озон често правят.

Миоки,точно за ГАПС се бях навила,мислех да почвам с бульони и меса основно.Никога не е късно да опитам,ще го измисля когато има вече изследвания за инсулина.
Малко се отричат една друга диетите.

HAPPY,цена в Иван Рилски?На тяхната имунология съм най-склонна да повярвам.И в Рамус ми дадоха телефон да говоря с лекарка,тя обясни,че хора с тежки кожни проблеми като екзема,псориазис и т.н. са се оттървавали от заболяванията,дори с ревматоиден артрит се подобрявали,хранейки се по изследванията.Май тогава не ядох глутен,нито млечни.И нищо не се промени.
Доколкото знам,сол,захар,олио,подправки,не влизат в тези изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт